Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Ο Αθλητισμός και το ποδόσφαιρο μακριά από τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Συνέντευξη του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στο ρ/σ «Θέμα» με αφορμή την τροπολογία για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ εξέφρασε επιφυλάξεις στην τροπολογία που αφορά το γήπεδο του ΠΑΟΚ εξήγησε ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα». Το θέμα έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση με την τροπολογία 1785 ενταγμένη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Η τροπολογία προβλέπει την παραχώρηση περίπου 30 στρεμμάτων στον ΠΑΟΚ για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων και το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Το ΚΚΕ εξέφρασε την επιφύλαξή του στη σχετική τροπολογία, που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή, δηλώνοντας «παρών». Οπως σημείωσε ο Γ. Δελής, το ΚΚΕ είχε αυτή τη στάση «πρώτα πρώτα γιατί στηριζόμαστε σε μια αφετηριακή θέση», που λέει ότι «ο Αθλητισμός και το ποδόσφαιρο πρέπει να μείνουν μακριά από τους επιχειρηματίες».

Πρόσθεσε πως πέρα από τη γενική αντίθεση στη συμμετοχή επιχειρηματιών και εταιρειών στον Αθλητισμό, «δεν θα διευκολύναμε τη δυνατότητά τους να αποκτούν και αθλητικές εγκαταστάσεις. Διότι, ας μη γελιόμαστε, περί αυτού πρόκειται». Μάλιστα, ανέφερε το παράδειγμα του γηπέδου της Λάρισας που φτιάχτηκε πριν από μερικά χρόνια και πέρασε στον τότε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Οταν ο ιδιοκτήτης αποχώρησε από την ομάδα, η Λάρισα αναγκάστηκε να πληρώνει ενοίκιο για τη χρήση του γηπέδου.

Ο Γ. Δελής σημείωσε, επίσης, πως η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν στην παραχωρούμενη έκταση άλλες χρήσεις, όπως εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και κεραίες ραδιοφωνικών - τηλεοπτικών σταθμών, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση πως «με αφορμή το γήπεδο, επιχειρείται να γίνει ένα μεγάλο επενδυτικό πρότζεκτ στην περιοχή».

  • Η τοποθέτηση του Γιάννη Δελή στη συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία 1785 θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ