Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
Προχωρούν οι μεθοδεύσεις για... ποινολόγιο στους αγωνιστές συνδικαλιστές

Την κατρακύλα της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΥΚ) Καβάλας καταγγέλλει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, με αφορμή την επιμονή της ΠΑΣΚΕ στην τελευταία συνεδρίαση να επαναφέρει την πρόταση αλλαγής του καταστατικού προκειμένου να μπορεί να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις σε εκλεγμένα μέλη της διοίκησης που... χαλάνε τη σούπα.

Ετσι, με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΥΚ Καβάλας αποφάσισε τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την τροποποίηση του καταστατικού, ώστε να προβλέπει πειθαρχικές ποινές στα μέλη της διοίκησης. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο εκλεγμένος της ΔΑΚΕ.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων καταψήφισαν και κατήγγειλαν ότι οι πειθαρχικές κυρώσεις στόχο έχουν να βάλουν εμπόδιο στη δράση συνδικαλιστών και σωματείων που παλεύουν ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία, για ένα συνδικαλιστικό κίνημα των ίδιων των εργαζομένων, απαλλαγμένο από εργατοπατέρες και τσιράκια, που δεν ανέχονται το Εργατικό Κέντρο να είναι όμηρος στα συμφέροντα των αφεντικών και να βασιλεύει η νοθεία.

Με την ανακοίνωσή της η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ) επιβεβαίωσε ότι καλύτερο ντίλερ για τα συμφέροντά της η μεγαλοεργοδοσία της περιοχής δεν θα μπορούσε να βρει.

(...) Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΥΚ είναι υπόλογη στους εργαζόμενους στην Καβάλα:

-- Γιατί την ίδια στιγμή που αυτοί χαρακτηρίζουν "παράτυπο" να συζητάς για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, χιλιάδες εργαζόμενοι, τα σωματεία τους, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις για απεργία στις 14 Νοέμβρη και "οργώνουν" όλους τους χώρους δουλειάς για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους.

-- Γιατί χωρίς ντροπή χαρακτηρίζουν τους εργαζόμενους στην περιοχή τεμπέληδες (δηλώσεις προέδρου ΕΥΚ), αγνοώντας ότι είναι χιλιάδες οι ντόπιοι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε εποχιακές δουλειές για 10 - 12 ώρες ή και παραπάνω, για ψίχουλα και χωρίς δικαιώματα.

-- Γιατί κάνουν Γενικές Συνελεύσεις με μπράβους, face control και ξύλο σε εκλεγμένους εκπροσώπους του ΕΥΚ.

-- Γιατί με εκβιασμούς από την εργοδοσία στήνουν νόθες εκλογές σωματείων εν κρυπτώ, για την παραγωγή νόθων αντιπροσώπων στο ΕΥΚ.

Τα "έργα και οι ημέρες τους" είναι γνωστά και στις πέτρες, όπως λέει ο λαός, και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του νομού μόνο αποτροπιασμό και απέχθεια νιώθουν γι' αυτούς».

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει ότι η μεθόδευση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΥΚ δεν θα περάσει, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «στους εργαζόμενους και στα ταξικά τους σωματεία, ούτε τώρα ούτε ποτέ, δεν πιάνουν οι απειλές και εκβιασμοί των εργοδοτών και των "συνεργατών" τους στο ΕΥΚ. Κανένα πραγματικό σωματείο και κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν μπορεί να ανέχεται μια τέτοια κατάσταση».

Καμιά νομιμοποίηση στη νοθεία στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

«Η εκλογή της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ), προϊόν εκλογικής νοθείας, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή στη συνείδηση των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Τα παραπάνω σημειώνει το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία», σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά την ολοκλήρωση της φαρσοκωμωδίας που παρουσιάζει ως «συνέδριο» η τέως ΠΑΣΚίτικη διοίκηση του ΕΚΚ.

Θυμίζουμε ότι εδώ και ένα μήνα η έκπτωτη διοίκηση του ΕΚΚ, με την καθοδήγηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, προσπαθεί να διεξαγάγει ένα συνέδριο - παρωδία, με νόθους αντιπροσώπους. Η επιχείρηση ξεκίνησε με τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του ταξικού Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων από το συνέδριο, με το «έτσι θέλω». Οι μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚίτικης ηγεσίας συνεχίστηκαν, έχοντας στο πλευρό της ενεργά συμμέτοχους την αστική Δικαιοσύνη, δικαστικούς αντιπροσώπους, αστυνομία, τον νεοδημοκράτη δήμαρχο Κατερίνης που κινητοποίησε ακόμη και τη δημοτική αστυνομία. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή, οπότε στήθηκε η τελική παράσταση της φαρσοκωμωδίας, με τις παράνομες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η έκπτωτη διοίκηση μίσθωσε και μπράβους για να αντιμετωπίσει την αντίδραση των εργαζομένων στις παράνομες, αντικαταστατικές διαδικασίες.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός μαζί με την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, στην προσπάθειά τους να υποτάξουν το εργατικό κίνημα στην πολιτική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Πρέπει όμως να γνωρίζει αυτό το μαύρο μέτωπο, και η διοίκηση του σωλήνα που προέκυψε μέσα από ένα συνέδριο - φαρσοκωμωδία, ότι η αυριανή μέρα δεν θα είναι σαν τη χτεσινή... Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται.

Η εκλογή της διοίκησης του ΕΚΚ, προϊόν εκλογικής νοθείας, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή στη συνείδηση των εργαζομένων και της κοινωνίας. Θα μπούνε στο πάνθεον της ιστορίας των πιο μαύρων εποχών του συνδικαλιστικού κινήματος (...)

Το ταξικό εργατικό κίνημα και γενικότερα οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Θα οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω, μέσα από όσα σωματεία είναι υπαρκτά, μέσα από Επιτροπές Αγώνα, συντονίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των κομμάτων που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, μέχρι την τελική νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ