Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ατύχημα με θύμα εργάτρια του δήμου Θεσσαλονίκης

Εργατικό «ατύχημα» με θύμα εργάτρια του δήμου Θεσσαλονίκης σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στην οδό Αγίου Δημητρίου (απέναντι από το Καυταντζόγλειο Στάδιο), την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, την ώρα που εργαζόμενοι σήκωναν τον κάδο απορριμμάτων, διερχόμενο αυτοκίνητο, προσπαθώντας να κάνει προσπέραση, χτύπησε και παρέσυρε για κάποια μέτρα την εργαζόμενη, η οποία χτύπησε στο πόδι, στο χέρι και τον αυχένα.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «και αυτό το περιστατικό αποδεικνύει τις επικίνδυνες και δύσκολες συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας. Συνθήκες που γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες όταν υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας και δεν παρέχονται στους εργαζόμενους τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), εργαλεία, μέσα και υλικά, όπως γίνεται αποδεδειγμένα στον δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα και με τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας. Τη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, εδώ και χρόνια, παραδέχεται και η διοίκηση Μπουτάρη χρησιμοποιώντας όμως αστείες δικαιολογίες για να δικαιολογήσει αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση».

Η ΔΑΣ καλεί την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης να υιοθετήσει την πρότασή της για κινητοποιήσεις, με αίτημα την άμεση απόδοση των ΜΑΠ στους εργαζόμενους και την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ