Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απεργούν αύριο στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ

Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες στον κλάδο προχωρούν οι οικοδόμοι προς την απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ σε μαζικό μαχητικό «παρών» στην αυριανή 24ωρη απεργία, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, δίνοντας απάντηση και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία με εκβιασμούς και αξιοποίηση του αντεργατικού νομικού πλαισίου.

Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης. Τη μέρα της απεργίας, στις 10 π.μ., έχουν ζητήσει συνάντηση με όλους τους εργοδότες στο χώρο του εργοταξίου με σκοπό να απαντήσουν στο αίτημά τους.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο καταγγέλλει την εργοδοσία «η οποία έχει αποθρασυνθεί» και επιστρατεύει «εκβιασμούς και τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους», προσπαθώντας να βάλει εμπόδια στη συμμετοχή τους στην απεργία. «Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες. Καλούμε τους συναδέλφους να μη σκύψουν το κεφάλι. Δίνουμε μαζικά και μαχητικά το "παρών" στην απεργία», τονίζει.

Εργατικό «ατύχημα» στο εργοτάξιο

Στο μεταξύ, το Συνδικάτο καταγγέλλει το εργατικό «ατύχημα» που συνέβη χτες στο εργοτάξιο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εργαζομένου.

«Το ατύχημα δεν ήταν αποτέλεσμα της "κακιάς ώρας", αλλά της εντατικοποίησης της δουλειάς από την εργοδοσία και της έλλειψης μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στα εργοτάξια. Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται, είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Επισημαίνει ακόμα πως η εργοδοσία, την ίδια ώρα που αρνείται να υπογράψει εργοταξιακή Σύμβαση και απειλεί τους εργάτες να μην προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προσπάθησε «να αποκρύψει το εργατικό ατύχημα», δεν κάλεσε ασθενοφόρο, αλλά μετέφερε τον εργαζόμενο στο ΚΑΤ με ΙΧ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org