Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ»
Προετοιμασία με αιχμή την πάλη για υπογραφή ΣΣΕ

Από τη Γενική Συνέλευση του σωματείου
Από τη Γενική Συνέλευση του σωματείου
Κινητοποιήσεις με αιχμή τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, παράλληλα με την απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της 14ης Νοέμβρη.

Οπως υπογραμμίστηκε στη συνέλευση, η έλλειψη Σύμβασης στον κλάδο έχει διαμορφώσει συνθήκες γαλέρας για τους συναδέλφους. Το κατώτερο ωρομίσθιο κατοχυρώνεται στα 6,70 ευρώ/ώρα, ποσό που δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες, ενώ υπάρχουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών που δίνουν 4 ή και 3,50 ευρώ, που δεν δίνουν δώρα και επιδόματα και φυσικά δεν πληρώνουν υπερωρίες.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος έχει επεξεργαστεί σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών και κέντρα μελέτης, το οποίο έχει εγκριθεί από τη Γενική του Συνέλευση.

Προς την κατεύθυνση αυτής της βασικής διεκδίκησης έχουν γίνει το περασμένο διάστημα μια σειρά από κινήσεις, όπως ο πανελλαδικός συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων που έγινε στις αρχές Ιούλη και η ανακοίνωση που από κοινού εξέδωσαν.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε να γίνει κινητοποίηση στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΙΕΛΕ, αύριο Τετάρτη, καθώς και ευρεία σύσκεψη με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 31/10, στην Ηλιούπολη, στο Αλσος «Δημήτρης Κιντής» στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ