Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απεργία την Τετάρτη στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ

Από τη στάση εργασίας και τη συνέλευση στο Φάληρο
Από τη στάση εργασίας και τη συνέλευση στο Φάληρο
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 24/10 οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Την απεργία προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο εργοτάξιο. Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης. Τη μέρα της απεργίας, στις 10 π.μ., ζητούν συνάντηση με όλους τους εργοδότες στο χώρο του εργοταξίου με σκοπό να απαντήσουν στο αίτημά τους.

Στο μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν η στάση εργασίας και η Γενική Συνέλευση που είχε προκηρύξει την περασμένη Τετάρτη το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν καθολική και έγινε ενημέρωση για την απεργία στις 8 Νοέμβρη, αλλά και για τη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου στις 4/11.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με το Συνδικάτο, με ζωντανή συζήτηση, αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα και με απεργιακή κινητοποίηση τις επόμενες μέρες, για την εφαρμογή της εργοταξιακής ΣΣΕ, για ζητήματα τήρησης του ωραρίου, ανασφάλιστης εργασίας κ.ά. αλλά και για τη διεκδίκηση κλαδικής Σύμβασης.

Με κινητοποιήσεις για τις ΣΣΕ, παρεμβάσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων σχετικά με τους όρους δουλειάς, εξορμήσεις και συσκέψεις, το Συνδικάτο προετοιμάζει τη μαζική συμμετοχή των οικοδόμων στην απεργία στις 8 Νοέμβρη. Στην κατεύθυνση αυτή, και τα παραρτήματα του Συνδικάτου υλοποιούν πρόγραμμα συσκέψεων και εξορμήσεων στις γειτονιές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ