Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Δραστηριότητα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

-- Το Παράρτημα Πετρούπολης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 19 Οκτώβρη και αύριο Σάββατο 20 Οκτώβρη διήμερο εκδηλώσεων για την «Αντάρτισσα Γυναίκα στην Εθνική Αντίσταση και τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας 1940-1949», στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 και Αθανασίου Διάκου). Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα, Παρασκευή: 10 π.μ. - 1 μ.μ. Εκθεση φωτογραφίας. 7 μ.μ. παρουσίαση βίντεο με αποσπάσματα συνεντεύξεων αγωνιστριών από τη δράση τους και τη ζωή τους. Αφηγηματικό δρώμενο: «Αφιέρωμα στην Αγωνίστρια της γενιάς της Αντίστασης και της Κατοχής, που αντί να γονατίσουν μπροστά της από σεβασμό, την βασάνισαν, την φυλάκισαν, την εξόρισαν». Αύριο Σάββατο: 10 π.μ. - 1 μ.μ. Εκθεση φωτογραφίας. 7 μ.μ. Ομιλία με ιστορική αναφορά για τη δράση της Αντάρτισσας γυναίκας την ηρωική περίοδο 1940-1949, συνδεδεμένη με τη δράση της αγωνίστριας γυναίκας μέχρι σήμερα. Απονομή τίτλων τιμής στις αγωνίστριες γυναίκες. Ζωντανό μουσικό αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι.

-- Εκδήλωση προς τιμήν των αγωνιστών του ΕΛΑΣ που έχασαν τη ζωή τους στις 11 Οκτώβρη του 1944 διοργανώνει το Παράρτημα Πτολεμαΐδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στον Περδίκκα.

-- Το Παράρτημα Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί σε εκδήλωση τιμής στην επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ αύριο, Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο καφενείο «Πουρναρούσα» (Ευφράνορος 10).

-- Την Κυριακή 21 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ζωγράφου (Ανακρέοντος 60), το Παράρτημα Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποιεί την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και τις αρχαιρεσίες του. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ως εξής: Κυριακή 21/10, από τη λήξη της ΓΣ έως 2 μ.μ. στο χώρο της ΓΣ. Κυριακή 21/10 5 μ.μ. - 8 μ.μ. και Δευτέρα 22/10 12 μ. - 7 μ.μ. στα γραφεία του Παραρτήματος (Πιερράκου 31).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ