Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΡΕΒΑΝ.-- Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται η Αρμενία μετά τη χτεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν. Ο Πασινιάν, πρώην δημοσιογράφος, είχε ηγηθεί ενός αντικυβερνητικού κινήματος που οδήγησε στην παραίτηση του προηγούμενου πρωθυπουργού Σερζ Σαρκισιάν και το Κοινοβούλιο της χώρας τον εξέλεξε στην πρωθυπουργία στις 8 Μάη φέτος. Ο Πασινιάν ισχυρίστηκε ότι η σύνθεση του Κοινοβουλίου δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική πραγματικότητα της Αρμενίας και γι' αυτό θέλει προσφυγή στις κάλπες. Τυπικά θα ακολουθήσουν δύο ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή νέου πρωθυπουργού και αν αποτύχουν θα προκηρυχτούν εκλογές.

ΣΙΔΝΕΪ.-- Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 6,5 και 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αντίστοιχα, σημειώθηκαν χτες με διαφορά περίπου μισής ώρας στα ανοιχτά της Νέας Καληδονίας (γαλλική κτήση), στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS). Δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι και δεν υπήρχαν μέχρι χτες αργά ανακοινώσεις για θύματα ή ζημιές.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Ο εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας χτες το μεσημέρι σε περιοχή που απέχει περίπου 20 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Μαρόκου, Ραμπάτ, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι επιβατών και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ