Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΤΡΑ
Την Κυριακή ο ημιμαραθώνιος «Φ. Τσιμιγκάτος»

Στη μνήμη του μεγάλου Πατρινού αθλητή Φάνη Τσιμιγκάτου είναι αφιερωμένος ο φετινός, 36ος ημιμαραθώνιος, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Οκτώβρη με διοργανωτές το δήμο Πάτρας, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτρας και την Παναχαϊκή Γυμναστική Ενωση, ενώ ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και έχει ενταχθεί στο ετήσιο καλεντάρι της Ομοσπονδίας Στίβου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαδρομές: 21 χιλιομέτρων και 10 χιλιομέτρων για ενήλικες, καθώς και 1 χιλιομέτρου για παιδιά 8 - 12 ετών και άτομα με αναπηρίες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης αναφέρθηκε στις αξίες του αθλητισμού, που όπως είπε δίνει μηνύματα αγώνα σε όλους μας και ταυτόχρονα αποτελεί την υγιή διέξοδο στη νεολαία, μακριά από εξαρτήσεις. Ο Κ. Πελετίδης παρέλαβε την πρώτη φανέλα του ημιμαραθωνίου από την πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας, Ελένη Παναγιωτοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την προσφορά και τη στήριξη της δημοτικής αρχής στους αγώνες και στο δρομικό κίνημα.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, επισήμανε μεταξύ άλλων πως με τον αγώνα τιμάται η μνήμη ενός αθλητή και ανθρώπου πρωτοπόρου στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος της πόλης και της χώρας, ο οποίος εργάστηκε ανιδιοτελώς για τη διαμόρφωση της γνωστής διαδρομής αναψυχής και τζόκινγκ εντός του Ελους Αγυιάς. Μάλιστα, ανέφερε πως η συγκεκριμένη διαδρομή πρόκειται να αναβαθμιστεί, στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της περιοχής που έχει δρομολογηθεί.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, Τάκης Πετρόπουλος, σημείωσε ότι ο αγώνας γίνεται με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και τα ρεκόρ θα αναγνωρίζονται.

Τέλος, η πρόεδρος του ΣΔΥΠ, Ελένη Παναγιωτοπούλου, αναφέρθηκε στην ιστορία του αγώνα καθώς και στις τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τη διεξαγωγή του φέτος.

Οι ώρες και τα σημεία εκκίνησης

Ημιμαραθώνιος 21 χλμ.: 10 π.μ., πλατεία Καμινίων.

Αγώνας 10 χλμ.: 10 π.μ., Ακτή Δυμαίων (στο ύψος της οδού Καλαβρύτων, στην περιοχή Κόκκινος Μύλος).

Αγώνας 1 χλμ.: 9.30 π.μ., συμβολή οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Κανελλοπούλου (στην είσοδο του Πάρκου Αγυιάς).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ