Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων

Συνεχίζονται στη Θεσσαλία οι προετοιμασίες για την οργάνωση του προγράμματος αγωνιστικών δράσεων, με πλαίσιο αιτημάτων κόντρα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας, διεκδικώντας αναβάθμιση των σπουδών και δουλειά με δικαιώματα, το οποίο αποφασίστηκε στην πανθεσσαλική συνάντηση συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και εκλεγμένων σε ΔΣ από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της περιοχής, την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας (ΦΠ), Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, Παιδαγωγικού (ΠΤΔΕ) και Ειδικής Αγωγής, ο σύλλογος Εστιακών Σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, η Επιτροπή Αγώνα Ιστορικού - Αρχαιολογικού (ΙΑΚΑ) και εκλεγμένοι στα ΔΣ άλλων φοιτητικών - σπουδαστικών συλλόγων, ενώ μηνύματα στήριξης της προσπάθειας για συντονισμό του αγώνα έστειλαν εκπρόσωποι από τους σπουδαστικούς συλλόγους των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων περιλαμβάνει:

23/10, συμμετοχή στη διαδήλωση της Αθήνας, στις 12 μ. στο υπουργείο Παιδείας (έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις 18 σύλλογοι από Αθήνα και Θεσσαλία).

29/10, οργάνωση, από κοινού με τα μαθητικά συμβούλια, συλλαλητηρίων φοιτητών - μαθητών σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα.

1/11, κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις στις σχολές.

8/11, στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους που απεργούν.

17/11, εκδηλώσεις για να τιμηθεί στην πράξη η επέτειος του Πολυτεχνείου.

  • Στο μεταξύ, σε μαζική συνέλευση των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κατάληψη του Ιδρύματος που άρχισε από προχτές, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη συνένωση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Αποφασίστηκε επίσης να γίνουν σήμερα συνελεύσεις σε κάθε σχολή, προκειμένου να γίνει εξειδίκευση των αιτημάτων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ