Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σύντροφος Μενέλαος Σαραφίδης

Τον σ. Μενέλαο Σαραφίδη, που πέθανε σε ηλικία 77 χρόνων και κηδεύτηκε χτες το μεσημέρι, με πολιτική κηδεία, στην Κατερίνη, αποχαιρέτησαν συγγενείς, σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι.

Ο σ. Μενέλαος, σε ηλικία 21 ετών, το 1961 μεταναστεύει στο Βέλγιο, όπου εργάζεται άλλοτε ως εργάτης σε διάφορα εργοστάσια και άλλοτε ως οικοδόμος. Το 1965 οργανώνεται στο ΚΚΕ που το υπηρέτησε από διάφορες χρεώσεις. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Γραμματέας της ΚΟ Βελγίου του ΚΚΕ. Στα δύσκολα χρόνια της αντεπαναστατικής ανατροπής του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό, υπερασπίστηκε τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία και τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος. Επιστρέφοντας στην Κατερίνη το 2006, αναλαμβάνει χωρίς δεύτερη σκέψη όποια χρέωση του αναθέτει η Οργάνωση.

Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγό του Κατίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του και σημειώνει ότι «ο σ. Μενέλαος τίμησε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ, με τη μεγάλη του προσφορά, τη συνέπεια και το αγωνιστικό του ήθος. Κομμουνιστής με απαράμιλλη υπευθυνότητα, ασκούσε τα κομματικά του καθήκοντα μέσα από τη συλλογική δράση, με κομμουνιστικά πάντα χαρακτηριστικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ