Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ζητάει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των αμερικανικών βάσεων

Αμεση, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων με αποκλειστικό θέμα την παράταση της εγκατάστασης των Drones και τη σχεδιαζόμενη λειτουργία αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στην 110 Πτέρυγα Μάχης ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Λάρισας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" του Δήμου Λαρισαίων καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει στην 110 ΠΜ ΝΑΤΟική βάση, ύστερα βέβαια και από την 6μηνη παράταση εγκατάστασης των αμερικανικών "Drones". Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που καμώνεται δήθεν τη φιλειρηνική δύναμη, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Οχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικανικές ΝΑΤΟικές βάσεις. Δεν θα διστάσει να μπλέξει το λαό μας σε πολεμικές επεμβάσεις για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Οι χτεσινές (σ.σ. προχτεσινές) δηλώσεις του υπουργού Αμυνας για παράδοση στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Λάρισα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κάρπαθο κ.τ.λ. υπηρετεί όπως και όλες οι άλλες τα δολοφονικά τους σχέδια, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, ειδικά σήμερα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των αγορών.

Με διακηρυγμένο στόχο τη "γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας", δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, συμμετέχει ενεργά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε πολεμικές ΝΑΤΟικές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς, ενισχύει την παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στηρίζει ενεργά την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τη στρατιωτική συμμαχία με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Μετατρέπουν την πόλη και τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις, η δημοτική αρχή Λαρισαίων αλλά και οι υπόλοιπες "γαλαζοπράσινης απόχρωσης" δημοτικές παρατάξεις, τηρούν "σιγήν ιχθύος", στηρίζοντας με την "αφωνία" τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για το λαό της περιοχής. Γι' αυτό ζητάμε να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις αυτές στην πόλη μας, ώστε να τοποθετηθούν όλοι καθαρά και να παρθούν αποφάσεις αντίδρασης απέναντι σ' αυτούς τους σχεδιασμούς.

Τούτες τις ώρες κανείς να μην εφησυχάζει. Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών είναι στη γειτονιά μας και θα έρθει και στο σπίτι μας αν δεν αντιδράσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ