Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΕΔΕΠ
Αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων η ένταξη στα ΒΑΕ

Ομολογία πως η κυβέρνηση δεν είχε σκοπό να προχωρήσει στην ένταξη των λιμενεργατών που δουλεύουν στην «COSCO» στα ΒΑΕ και πως η εξέλιξη αυτή δρομολογείται κάτω από την πίεση που άσκησαν οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις, χαρακτηρίζει το Σωματείο των εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ), όσα δηλώνει σχετικά ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Α. Νεφελούδης.

Συγκεκριμένα, ο γγ του υπουργείου, απαντώντας στις «διαμαρτυρίες» του ΣΕΒ για... «αυθαίρετη υπαγωγή» των εργαζομένων στα ΒΑΕ, παραδέχτηκε ότι το υπουργείο είχε στη διάθεσή του από τις 10/5/2016 έκθεση με την οποία η αρμόδια επιτροπή μετά από επιτόπια έρευνα εισηγούνταν την υπαγωγή των εργαζομένων στους χώρους του ΣΕΜΠΟ στα ΒΑΕ.

Μόνο που χρειάστηκαν οι πρόσφατες πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του σωματείου τους για να βγει το πόρισμα από τα συρτάρια του υπουργείου!

«Ομολογεί λοιπόν (σ.σ. ο γγ του υπουργείου) πως η κυβέρνηση δεν είχε σκοπό να προχωρήσει στην ένταξή μας στα ΒΑΕ και αναγκάστηκε από τις απεργίες μας», σημειώνει το σωματείο και καλεί σε δυνάμωμα του αγώνα για νέες κατακτήσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, υπογραμμίζει την ανάγκη να απομονωθεί το «συνδικάτο» που στήθηκε κατά παραγγελία της εργοδοσίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προχτές το εν λόγω «συνδικάτο», εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για την πορεία της ένταξης των εργαζομένων στα ΒΑΕ. «Είναι απορίας άξιο πως ο πρόεδρος του "συνδικάτου", που στην απεργία της Πρωτομαγιάς το 2017 έμπαινε σαν το κλέφτη από την πίσω πόρτα για απεργοσπασία χέρι - χέρι με την εργοδοσία και έλεγε στους απεργούς της περιφρούρησης πως δεν τον νοιάζει να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΒΑΕ γιατί ο ίδιος κολλάει ΒΑΕ, πήγε χτες να δει ποια είναι η εξέλιξη σχετικά με την ένταξή μας», σχολιάζει η ΕΝΕΔΕΠ.

«Ολοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε με νέους αγώνες που στο τέλος θα μας βγάλουν νικητές», τονίζει η ΕΝΕΔΕΠ και καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη «στα τσιράκια της εργοδοσίας που μόνο στόχο έχουν να μας διασπάσουν κάνοντας τη δουλειά της πιο εύκολη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ