Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ
Πλήρης αποζημίωση και μέτρα στήριξης για τους ελαιοπαραγωγούς

Πλήρη αποζημίωση για την κατεστραμμένη παραγωγή και μέτρα στήριξης του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών απαιτεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου.

Οπως καταγγέλλει, με ευθύνη της κυβέρνησης καθυστέρησε η έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας, με αποτέλεσμα να χαθεί η φετινή παραγωγή ελαιόλαδου και βρώσιμης ελιάς στο νησί, επιβαρύνοντας παραπέρα το εισόδημα των 2.500 παραγωγών της Θάσου.

«Στόχος κυβέρνησης και Περιφερειακής Διοίκησης είναι να απαλλαγούν από την ευθύνη της δακοκτονίας, μεταφέροντας το κόστος στους συνεταιρισμούς και στις τσέπες του παραγωγού. Οι διάφορες συσκέψεις, οι ανακοινώσεις συμπάθειας από τους υπευθύνους δεν αντιμετωπίζουν την κατάσταση», τονίζει ο Σύλλογος, δηλώνοντας ότι θα πάρει πρωτοβουλίες με ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά του νησιού για την οργάνωση της πάλης και πανθασιακής κινητοποίησης.

Απαιτεί: 100% αποζημίωση από το κράτος της χαμένης παραγωγής, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η καταγραφή των ζημιών με τον τρόπο που γίνεται αφού δεν μπορούν να αποτυπωθούν η πτώση του καρπού επί 3 - 4 μήνες και η εξαφάνισή του από τη γη είτε από τη σήψη είτε από φυσικά αίτια είτε από τη βόσκηση. Απαλλαγή για 5 χρόνια της συμμετοχής του ελαιοπαραγωγού από το πρόγραμμα της δακοκτονίας. Απαλλαγή για 3 χρόνια από την πληρωμή της άρδευσης στο δήμο Θάσου. Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ