Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Κατέθεσαν οι τρεις ορκωτοί λογιστές για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Με την ακρόαση των τριών ορκωτών λογιστών που διενήργησαν έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ για την περίοδο 2010 - 2014 συνεχίστηκε την Τετάρτη η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014.

Οι τρεις ορκωτοί λογιστές κλήθηκαν να καταθέσουν για τη διερεύνηση που ενήργησαν στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2010 - 2014, μετά και τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη για έλλειμμα στο ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 230 εκατ. ευρώ, το οποίο στη συνέχεια έγινε 140 εκατ. ευρώ, για να γίνεται σήμερα λόγος για 87 εκατ. ευρώ. Οι ορκωτοί λογιστές διευκρίνισαν ότι δεν είχαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στα χέρια τους επειδή καταστάσεις και βιβλία του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν κατασχεθεί από τη Δικαιοσύνη, και έτσι δεν μπορούν να μιλήσουν με βεβαιότητα για ελλείμματα.

Οπως ανέφεραν, αυτό που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να συγκρίνουν τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους με τα στοιχεία των τραπεζών, από όπου προκύπτει μεν λογιστική διαφορά, «που σε καμία περίπτωση δεν είναι έλλειμμα», όπως διευκρίνισαν.

Στην πραγματικότητα, αυτό που καταγράφηκε ήταν μια ακόμα ανούσια συνεδρίαση, περισσότερο για να συντηρείται ο απροσανατολιστικός καβγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, για να διατηρούνται οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές τους και να αποκρύπτεται ότι όλοι μαζί στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας, την πολιτική που μετατρέπει την υγεία του λαού σε εμπόρευμα για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, η οποία «γεννάει» και τα κάθε είδους σκάνδαλα.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η Επιτροπή οδεύει προς το τέλος της, δύο με τρεις συνεδριάσεις έχουν απομείνει για να μπει στη συνέχεια στη διαδικασία της σύνταξης των πορισμάτων, και ακόμα «αναζητούνται» πολιτικές ευθύνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ