Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκατάσταση της αλήθειας

Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν είχε δίκιο ο Αντ. Καρκαγιάννης, όταν ισχυριζόταν, χτες το πρωί στη ραδιοφωνική του εκπομπή, στο «Σκάι» ότι κανένα απολύτως κόμμα δεν έχει πάρει σαφή θέση στο θέμα της αποχής των πανεπιστημιακών γιατρών και των διεκδικήσεών τους, για ιδιωτικά ιατρεία, κλπ.

Το ΚΚΕ κατέστησε σαφές και στους ίδιους τους πανεπιστημιακούς ότι δε συμφωνεί με αυτές τις διεκδικήσεις και τάχτηκε υπέρ της ένταξής τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ως γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι και το κράτος, πρέπει να τους εξασφαλίζει ικανοποιητικές αποδοχές και τις απαραίτητες συνθήκες εργασίας, για τα καθήκοντα που ασκούν σε όλα τα επίπεδα: Το νοσηλευτικό, το εκπαιδευτικό, το διοικητικό και το ερευνητικό.

Επίσης, ο «Ριζοσπάστης» έχει ασχοληθεί με το θέμα. Στην ίδια στήλη, για παράδειγμα, είχαν δημοσιευτεί σχόλια, όταν άρχισε η δικαστική διαμάχη υπουργείου Υγείας και πανεπιστημιακών. «Θυμίζουμε ότι ο ιδρυτικός νόμος του ΕΣΥ (1397/1983) προέβλεπε την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών γιατρών, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις και σχετικές προγραμματικές δηλώσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός, το οποίο φανερώνει ένα μικρό μόνο μέρος των ευθυνών των μέχρι σήμερα ηγεσιών και κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ», έγραφε μεταξύ των άλλων ο «Ρ» στις 18/7/2001.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και ελπίζουμε να τα πάρει υπόψη του ο κ. Καρκαγιάννης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org