Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Νέα Σύνοδος μετά το Νοέμβρη

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η δεύτερη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα γίνει πιθανώς μετά τις «ενδιάμεσες εκλογές» της 6ης Νοέμβρη στις ΗΠΑ (για ένα τμήμα του Κογκρέσου).

Θυμίζουμε ότι στις αρχές της βδομάδας βρέθηκε στην Πιονγιάνγκ ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, για να συζητήσει και την προετοιμασία της νέας Συνόδου. «Σημειώθηκε νέα πρόοδος αληθινά. Αν και μένει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί και πολλή δουλειά να γίνει, μπορούμε να διακρίνουμε ένα μονοπάτι για την επίτευξη του τελικού μας στόχου, που είναι η πλήρης και τελικά εξακριβωμένη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας», δήλωσε επιστρέφοντας από την περιοδεία στην περιοχή, στη διάρκεια της οποίας είχε επαφές και σε Τόκιο, Σεούλ αλλά και Πεκίνο. Μεταξύ άλλων ξεχώρισε η κοινή διάθεση Ουάσιγκτον και Πεκίνου να συνεργαστούν για το κορεατικό ζήτημα, αν και διαπιστώθηκαν ανοιχτά οι διαφωνίες τους σε μια σειρά από μέτωπα, ως έκφραση βέβαια των μεγάλων διμερών αντιθέσεων.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν δήλωσε ότι σε ταξίδι που θα κάνει την επόμενη βδομάδα στην Ευρώπη, θα επιδώσει στον πάπα Φραγκίσκο πρόσκληση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ για να επισκεφτεί την Πιονγιάνγκ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ