Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡ. 75-79
Αρχικά «πέταγε», μετά έτρεχε

Πληρώνοντας το κακό 2ο μέρος, η ΑΕΚ άνοιξε τις υποχρεώσεις της για το Champions League με ήττα από τη Χάποελ

Eurokinissi

Πληρώνοντας το κακό 2ο μέρος, η ΑΕΚ άνοιξε τις υποχρεώσεις της για το Champions League με ήττα από τη Χάποελ
Πληρώνοντας το κακό 2ο μέρος, η ΑΕΚ ξεκίνησε άσχημα τις υποχρεώσεις της στο φετινό FIBA Champions League, γνωρίζοντας την ήττα 79-75 από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ για την 1η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Η κάτοχος του τίτλου «Ενωση», μετά την ήττα στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα δεν έπεισε ούτε στην ευρωπαϊκή της πρεμιέρα, αφού εμφανίστηκε διπρόσωπη, με πολλά προβλήματα στο παιχνίδι της και φανερή την έλλειψη χημείας μεταξύ των παικτών.

Στο 1ο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο, εκμεταλλευόμενοι και τα πολλά προβλήματα των αντιπάλων σε άμυνα και επίθεση. Με πρωταγωνιστή τον Χάντερ κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (27, από τα οποία 9 επιθετικά) και βρέθηκαν μπροστά στο δεκάλεπτο (21-16), ενώ στη 2η περίοδο, «πατώντας γκάζι», με μπροστάρη τον Λαρεντζάκη και όπλο τα περιφερειακά σουτ, απέκτησαν διαφορά ασφαλείας λίγο πριν την ανάπαυλα (42-29.)

Στην επανάληψη άλλαξαν τα πάντα. Η Χάποελ βελτιώθηκε κατακόρυφα σε όλους τους τομείς, την ώρα που η ΑΕΚ, θυμίζοντας τη 2η περίοδο του αγώνα στο Περιστέρι, έδειχνε «πελαγωμένη», χωρίς συγκέντρωση και με απανωτά λάθη (15 συνολικά στο 2ο μέρος). Χάρη στην τριάδα των Φελντέιν, Μπλάτερ και Τζόνσον, η Χάποελ «έτρεξε» επιμέρους σκορ 17-3 και πέρασε μπροστά με 46-45, ενώ στη συνέχεια διεύρυνε τη διαφορά (52-45), μέχρι η απάντηση της «Ενωσης» (8-0 σερί) να «μαζέψει» τα πράγματα στο 30' (55-58). Στο 4ο δεκάλεπτο η Χάποελ συνέχισε να έχει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος, με τους «κιτρινόμαυρους» να προσπαθούν να «κλέψουν» τη νίκη στο τελευταίο δίλεπτο, όταν μείωσαν σε 75-77, αλλά η καλή άμυνα και η ευστοχία στις βολές έδωσαν τη νίκη στην ισραηλινή ομάδα.

ΑΕΚ: Γκρίφιν 10, Χάντερ 16, Ματσιούλις 1, Ράταν-Μέις 17, Σάκοτα 13, Γιαννόπουλος 2, Καββαδάς 3, Λαρεντζάκης 11, Ξανθόπουλος 2.

Χάποελ: Μπράουν 21, Μπάτλερ 8, Φελντέιν 9, Τζόνσον 10, Οουενς 10, Μπλατ 9, Τσούμπρεβιτς 4, Ελιγιάχου 4, Οχαγιόν, Σταναταμάιρ 4.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ