Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνεδρίαση για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ

Ενα διαχειριστικού τύπου «κλοτσοσκούφι» ανάμεσα στην παράταξη της δημοτικής αρχής (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ) και τις παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.) έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων για τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ενα «κλοτσοσκούφι» που στο τέλος κατέληξε σε ένα κοινό ψήφισμα των παριστάμενων στη συνεδρίαση, με το οποίο ζητείται από την κυβέρνηση να «παγώσει» την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Αντίθετα, ξεκάθαρη και σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από το σύνολο των απόψεων που εκφράστηκαν από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, όπως και τους θεσμικούς εκπροσώπους στα όργανα διοίκησης του ΤΕΙ (πρύτανη, αντιπρύτανη κ.λπ.), ήταν η θέση που ανέπτυξε ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η δημοτική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αρνούμενη να πάρει μέρος σ' αυτό το «παζάρι», αποχώρησε ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και καταθέτοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης που μπορεί να αποτελέσει βάση για να δυναμώσουν η ενότητα και η κοινή πάλη όλων, ανεξαρτήτως τμήματος και σχολής, κόντρα στη λογική «ο καθένας για την πάρτη του» την οποία καλλιεργούν διάφοροι. Σ' αυτό το μετερίζι καλεί τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους να συμπορευτούν στο πλευρό των κομμουνιστών, που διαχρονικά παλεύουν για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι του κεφαλαίου.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Οι όποιες διαφωνίες εκφράστηκαν στη συνεδρίαση από τον δήμαρχο, τους πρυτάνεις και τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων "γαλαζοπράσινης" απόχρωσης, είχαν να κάνουν με τις επιμέρους αλλαγές στον χωροταξικό σχεδιασμό των ιδρυμάτων, την κατανομή των εδρών διοίκησης, τη διαχείριση των ερευνητικών κονδυλίων κ.λπ. Εξάλλου, είναι γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι όλοι εκείνοι που σήμερα αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης είχαν σπεύσει να πάρουν μέρος στη διαβούλευση και να υποδείξουν οι ίδιοι το σχέδιο συγχωνεύσεων, για να εξασφαλίσουν τις "μπίζνες" και τις "θεσούλες" τους στα νέα όργανα διοίκησης των νεοϊδρυόμενων τμημάτων, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του πανεπιστημίου της αγοράς, της "επιχειρηματικότητας" και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, την οποία κλίνουν σε όλες τις πτώσεις».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org