Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πολύμορφο πρόγραμμα δράσης μπροστά στην απεργία στις 8 Νοέμβρη

Με στόχο να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα, να γίνει η απεργία υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων

Τον αγωνιστικό τους βηματισμό για το επόμενο διάστημα, μέχρι την απεργία στις 8 Νοέμβρη, σχεδιάζουν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έτσι ώστε να δοθεί μαζική και συντονισμένη απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Με στόχο να φτάσει πλατιά το κάλεσμα για την απεργία και να γίνει η επιτυχία της υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που δίνουν τη μάχη προγραμματίζουν σειρά πρωτοβουλιών, με Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων από την επίθεση κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοσίας.

Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Μεταξύ άλλων, σε αυτό το πολύμορφο πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνονται οι παρακάτω πρωτοβουλίες:

-- Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας οργανώνει σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας, όπως και την οργάνωση άλλων κινητοποιήσεων, σήμερα, Τετάρτη, στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στις 6.30 μ.μ.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής οργανώνει επίσης σήμερα σύσκεψη για τον καλύτερο σχεδιασμό της απεργίας, στην οποία θα γίνει επίσης ενημέρωση για τα σχέδια χωροθέτησης ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στο ανενεργό λατομείο του Κυριακού στο Κορωπί. Η σύσκεψη, στην οποία έχουν κληθεί συνδικάτα της Ανατολικής Αττικής, Σύλλογοι ΕΒΕ και γυναικών, άλλοι μαζικοί φορείς, θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Κορωπίου.

-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 14/10, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως), με θέμα την οργάνωση της συμμετοχής στην απεργία.

-- Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής οργανώνουν σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων την Κυριακή 14/10, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με θέμα τη δράση μπροστά στην απεργία στις 8 Νοέμβρη.

-- Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) προχωρά σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΕΒ, την Πέμπτη 18/10, στις 2 μ.μ. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ενωσης, καθώς τη συγκεκριμένη μέρα υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση της Ομοσπονδίας Λογιστών με τους εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ), με θέμα τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ. Τόσο η Ενωση όσο και η Ομοσπονδία έχουν προκηρύξει για τις 18/10 στάση εργασίας (1 μ.μ. έως λήξη ωραρίου). Η Ενωση έχει αποφασίσει στην πρόσφατη Γενική της Συνέλευση και τη συμμετοχή της στην απεργία στις 8 Νοέμβρη. Τέλος, προχωρά σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Πέμπτη 25/10, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της.

-- Τη συμμετοχή του στην απεργία έχει αποφασίσει το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, ενώ οργανώνει Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 18/10, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5Β). Με δεδομένο ότι η κλαδική ΣΣΕ στις Τράπεζες λήγει στο τέλος του έτους, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν οι ίδιοι τον αγώνα για την άμεση επιστροφή των απωλειών και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Στην κατεύθυνση αυτή, προχωρά σε κινητοποίηση διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και καταγγέλλοντας την καταπάτηση του ωραρίου, την Πέμπτη 1/11, στις 5 μ.μ., με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και πορεία προς το κτίριο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

-- Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής, την Κυριακή 21/10, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), με θέμα την οργάνωση του αγώνα για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, κόντρα στις προτάσεις των εργοδοτών, καθώς και για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Νοέμβρη.

-- Συσκέψεις και συνελεύσεις στα παραρτήματα, εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς, στάσεις εργασίας σε μεγάλα εργοτάξια σχεδιάζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας. Επισφράγισμα της δράσης αυτής θα αποτελέσει η Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 4/11, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος).

-- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης αποφάσισε τη συμμετοχή του στην απεργία στις 8 Νοέμβρη και οργανώνει για την επιτυχία της Γενική Συνέλευση το Σάββατο 3/11, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ