Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Πάνω από 1.400 τα θύματα

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--

Δεν σταματά να αυξάνεται ο αριθμός όσων έχασαν τη ζωή τους μετά τον ισχυρό σεισμό (7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) που έπληξε τη νήσο Σουλαουέζι της Ινδονησίας την περασμένη Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη, αφού μέχρι χτες οι νεκροί είχαν φτάσει τους 1.407. Επίσης, οι τραυματίες ξεπερνούσαν τους 2.500.

Οσοι επέζησαν δίνουν τεράστια μάχη με την πείνα και τη δίψα, αφού οι αρχές δεν φροντίζουν καν για τη διασφάλιση τρεχούμενου και πόσιμου νερού, επαρκούς σίτισης κ.τ.λ. Επιπλέον, οι μεγάλες καταστροφές δρόμων και άλλων υποδομών καθιστούν ακόμα αδύνατη την πρόσβαση σε ένα μέρος των περιοχών που έχουν πληγεί, όπως η Ντονγκάλα.

Στο μεταξύ, χτες έγινε γνωστό ότι μεγάλες ποσότητες τέφρας εκτοξεύτηκαν μέχρι και 6 χιλιόμετρα από τον κρατήρα του ηφαιστείου Σοπουτάν, που βρίσκεται στα βόρεια της νήσου Σουλαουέζι. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε εκδοθεί κάποια ανακοίνωση για εκκενώσεις οικισμών, ενώ επιστήμονες εκτιμούσαν ότι ο ισχυρός σεισμός επέδρασε καθοριστικά στην ενεργοποίηση του ηφαιστείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ