Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνοι για τους λαούς οι σχεδιασμοί ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Παλαιστίνη

Την υποκρισία ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων, που ενώ δήθεν ασκούν κριτική στην απόφαση των ΗΠΑ για διακοπή της χρηματοδοτικής παροχής στο πρόγραμμα βοήθειας στους Παλαιστινίους, αναπτύσσουν και ενισχύουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τη διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των Παλαιστινίων. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Ο - "διαβολικά καλός" κατά τον κ. Τσίπρα - Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ, με τη διακοπή χρηματοδότησης του προγράμματος βοήθειας στους Παλαιστίνιους, επιδιώκει με βαρβαρότητα να τους εξαναγκάσει να δεχτούν τετελεσμένα στο πλαίσιο προωθούμενων ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων σε Μέση Ανατολή και Κύπρο:

Με τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και την αναγνώρισή της ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, τη νομιμοποίηση της κατοχής, των εποικισμών, της δολοφονικής ισραηλινής πολιτικής απαρτχάιντ.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις της, και πάλι, υποκριτικά, ψελλίζουν λόγια δήθεν κριτικής. Δεν απαλλάσσονται από τις τεράστιες ευθύνες τους. Συνεχίζουν να αναπτύσσουν σχέσεις με το Ισραήλ, να του κάνουν πλάτες, να μην αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος, παρά τις αποφάσεις κοινοβουλίων. Να αναγνωρίζουν το Ισραήλ ως χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή που φλέγεται.

Κλασικό παράδειγμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εκτοξεύει τις οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της με το Ισραήλ, με κοινούς ενεργειακούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς κατά των λαών της περιοχής, με τις στρατιωτικές βάσεις που παραχωρεί στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους.

Οι σχεδιασμοί τους "σκοντάφτουν" στην αλύγιστη θέληση των Παλαιστινίων, η οποία αποτυπώθηκε στο πρόσωπο της Αχέντ Ταμίμι - της 17χρονης που φυλακίστηκε 8 μήνες γιατί προστάτεψε τη ζωή της οικογένειάς της - όταν παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, της Νεολαίας του ΚΚΕ, στην Αθήνα.

Καταδίκη με συγκεκριμένα μέτρα του Ισραήλ. Τέρμα τώρα στην κατοχή, στους εποικισμούς. Λευτεριά στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους. Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ