Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Δικαιοσύνης ο Πάιατ, στις ΗΠΑ ο Εφραίμ

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είχε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, συζητήθηκαν «θέματα κοινού ενδιαφέροντος». Πηγές από το υπουργείο «δεν απέκλειαν» κατά τη συνάντηση να συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη μεταχείριση και που κατά καιρούς απασχολούν την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπως η παροχή αδειών σε καταδικασμένους για «τρομοκρατία», οι προσωρινές απολύσεις καταδικασμένων για αδικήματα του αντιτρομοκρατικού νόμου και άλλα παρεμφερή θέματα «ασφάλειας», αλλά και ζητήματα που αφορούν το λεγόμενο «επενδυτικό περιβάλλον».

Την ίδια ώρα, και ενώ η αμερικανορωσική αντιπαράθεση απλώνεται σε όλα τα μέτωπα (π.χ. και στην αναγνώριση του αυτοκέφαλου της ουκρανικής Εκκλησίας, με τη σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οξεία την αντίδραση της Μόσχας), τη Δευτέρα επισκέφθηκε το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Συναντήθηκε εκεί με στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας και επισήμως συζήτησαν θέματα που «αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τον διωγμό υπό τον οποίον βρίσκονται χριστιανοί λαοί σε διάφορα μέρη του κόσμου». Την είδηση της επίσκεψης Εφραίμ στις ΗΠΑ φρόντισε να αναπαράγει ο Πάιατ από το προσωπικό του ιστολόγιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ