Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 2018»
Παρουσίαση συλλογικής έκδοσης

Ενας από τους βασικούς στόχους του Θεάτρου «Από Κοινού» είναι η προβολή και υποστήριξη παραγωγής νεοελληνικού έργου. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώθηκε πέρσι για πρώτη φορά διαγωνιστικό φεστιβάλ, με σκοπό την ανάδειξη και τη φιλοξενία νέων έργων και δημιουργών με διαφορετικές καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς.

Ετσι, από το Γενάρη του 2018 έως το τέλος Μάρτη, 80 θεατρικοί συγγραφείς κατέθεσαν τα έργα τους στην Κριτική Επιτροπή του φεστιβάλ, αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Μέντη (συγγραφέα - ηθοποιό), Κοραή Δαμάτη (σκηνοθέτη - συγγραφέα), Γιάννη Μετζικώφ (σκηνογράφο), Μάνια Παπαδημητρίου (ηθοποιό) και Ελένη Γερασιμίδου (ηθοποιό). Η Κριτική Επιτροπή επέλεξε 14 έργα τα οποία παρουσιάστηκαν σε μορφή αναλογίου στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ «Θεατρικό Αναλόγιο Από Κοινού 2018», από τις 21 Μάη έως τις 3 Ιούνη. Αυτές τις δύο βδομάδες του διαγωνισμού η Κριτική Επιτροπή και το θεατρόφιλο κοινό έπρεπε να επιλέξουν τα αγαπημένα τους έργα με ψηφοφορία και να αναδείξουν τους νικητές του φεστιβάλ.

Το Σάββατο 6 Οκτώβρη, στις 18.00, στο Θέατρο «Από Κοινού» θα παρουσιαστούν τα πέντε θεατρικά έργα που ξεχώρισε το κοινό με την ψήφο του και θα παρουσιαστούν σε συλλογική έκδοση. Θα μιλήσει ο θεατρολόγος Κωνσταντίνος Μπούρας.

Τα πέντε αγαπημένα έργα του κοινού που εκδίδονται συλλογικά είναι:

  • «ΡΑΚΟ» του Δημήτρη Παπαδόπουλου
  • «Ο Σταμελένιος» του Γιώργου Μποτώνη
  • «Μεταξία» του Κώστα Λάκη
  • «Σπόρος του Πρώτου Σπόρου» της Στεργιάνας Τζέγκα
  • «Αλογα» της Πέλας Σουλτάτου

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ