Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Οργανώνουν κλιμάκωση του αγώνα με πανεργατική απεργία στις 8 Νοέμβρη

Με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων»

Ενιαία και μαχητική απάντηση, με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 Νοέμβρη, ετοιμάζουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, κλιμακώνοντας την πάλη τους ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Ηδη μια σειρά από δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και κλαδικά σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής και προγραμματίζουν συλλογικές και μαζικές διαδικασίες, με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, με στόχο να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα, να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η μάχη να βγουν οι δικές τους ανάγκες στο προσκήνιο.

Κάλεσμα από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Την περασμένη Τετάρτη συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η οποία απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας να πάρουν απόφαση για προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 8 Νοέμβρη, να μπουν αποφασιστικά στη μάχη της απεργίας, παίρνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς.

Οπως τόνιζε στο κάλεσμά της: «Ηρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο. Να δώσουμε ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και στις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα "ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ". Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον».

Ταυτόχρονα, μπροστά στην οργάνωση της απεργίας, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να στηρίξουν τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν μια σειρά κλάδοι και σωματεία το επόμενο διάστημα, καθώς και τις κινητοποιήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Ενιαία και μαχητική απάντηση στην αντεργατική επίθεση και την απατηλή προπαγάνδα

Οπως υπογραμμίστηκε στη συζήτηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης «θα χρειαστεί σκληρή ιδεολογική και οργανωτική δουλειά», αλλά και αντιπαράθεση μέσα στους χώρους δουλειάς, με όλα τα ιδεολογήματα και επιχειρήματα που προβάλλουν οι εργοδότες και η κυβερνητική προπαγάνδα και τα οποία αναπαράγει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

«Τα συνδικάτα και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές δεν είναι θεατές των εξελίξεων», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. «Με τις πρωτοβουλίες τους και τις παρεμβάσεις τους σε κάθε κλάδο και χώρο εργασίας πρέπει να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το ξεδίπλωμα αγώνων, να συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας και ανάτασης».

Η πανελλαδική απεργία στις 8 Νοέμβρη θα είναι η μαχητική απάντηση της εργατικής τάξης, η οποία προβάλλει τις δικές της ανάγκες, τις δικές της διεκδικήσεις απέναντι στην κυβέρνηση, που μεθοδευμένα καλλιεργεί την απάτη περί «εξόδου από τα μνημόνια» και «νέου τοπίου για τους εργαζόμενους», απέναντι στις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου για επιπλέον προνόμια, αλλά και απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που στηρίζει αυτήν την πολιτική και ως επαίτης ζητά μια πιο αναβαθμισμένη θέση στον «κοινωνικό διάλογο»...

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες απαιτούν εδώ και τώρα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις και με ισχύ για όλους τους εργαζόμενους. Δεν συμβιβάζονται να δουλεύουν «ήλιο με ήλιο» για 400 ευρώ. Δεν εκχωρούν τη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού στην εκάστοτε κυβέρνηση, απαιτούν την κατάργηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου και την επαναφορά του στα 751 ευρώ. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι απαιτούν πραγματική προστασία, δεν ανέχονται να φυτοζωούν με 300 ευρώ και αυτό για λίγους μήνες και για ελάχιστους. Η εργατική τάξη δεν θα επιτρέψει να πέσει η λαϊκή κατοικία στα νύχια των τραπεζιτών και των αεριτζήδων των funds, απαιτεί να καταργηθεί το άθλιο «ιδιώνυμο» με το οποίο αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Οι συνταξιούχοι απαιτούν να μη γίνει καμία νέα περικοπή στις συντάξεις τους, διεκδικούν την αναπλήρωση όλων των απωλειών τους.

Συσκέψεις Εργατικών Κέντρων

Στο μεταξύ, για την προετοιμασία της απεργίας διοργανώνονται μια σειρά από συσκέψεις από Εργατικά Κέντρα:

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας οργανώνει σύσκεψη συνδικαλιστών και σωματείων το Σάββατο 29/9, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας καλεί σε σύσκεψη σωματείων και φορέων τη Δευτέρα 1/10, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη την Πέμπτη 4/10, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων.

-- Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων του την Τετάρτη 3/10, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΠ.

-- Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας τη Δευτέρα 8/10, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Παράλληλα, διοργανώνει πανσαμιακή συγκέντρωση, στις 17 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, απαιτώντας να κλείσουν τα «hot spots» εδώ και τώρα στη Σάμο και στα άλλα νησιά και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ