Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κινητοποίηση ενάντια στο χτύπημα των ΒΑΕ

Σε απεργίες και στάσεις εργασίας την Τετάρτη 3/10 κατεβαίνουν Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων του Δημοσίου, ενάντια στο επικείμενο χτύπημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Στην Αθήνα, Συνδικάτα και Ομοσπονδίες καλούν τη μέρα εκείνη σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ. Μεταξύ αυτών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ) και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, που έχουν πάρει απόφαση για απεργία, καθώς και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) που έχει κηρύξει στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.). Κάλεσμα στην απεργία και στη συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος απευθύνει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του νομού καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Απεργούν στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για το δικαίωμα στη δουλειά

Μία μέρα πριν, την Τρίτη 2/10, απεργούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στις 10.30 π.μ., ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο προσωπικό, καταργώντας τη 15ετή ομηρία, και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου. Ακόμα διεκδικούν: Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους οικογενειακούς βοηθούς. Πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας. Αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ