Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Κινητοποιήσεις στα γραφεία της ΔΕΗ

Κινητοποίηση στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ οργάνωσε τη Δευτέρα 24/9 το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), απαιτώντας να σταματήσει αμέσως η επιχείρηση τρομοκράτησης σε βάρος εργατικών - λαϊκών οικογενειών που χρωστούν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, λόγω της ανεργίας, της αύξησης των τιμολογίων και της δραστικής μείωσης του εισοδήματός τους.

Σύμφωνα με πολλές καταγγελίες που φτάνουν στο ΕΚΛ, η ΔΕΗ με τις ευλογίες της κυβέρνησης αποστέλλει καθημερινά τρομοκρατικά ειδοποιητήρια σε λαϊκά νοικοκυριά ότι αν δεν πληρώσουν το 30% της οφειλής άμεσα και μπουν σε ρύθμιση - που συνήθως δεν μπορεί και πάλι να πληρωθεί, λόγω της υψηλής δόσης - θα τους κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης και θα προσφύγει σε ένδικα μέσα.

Για πρώτη φορά σε κινητοποίηση στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ υπήρξε παρουσία της αστυνομίας, γεγονός που, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάσος Τσιαπλές, επιβεβαιώνει τη σαφή πρόθεση της κυβέρνησης να εντείνει την πολιτική του κρατικού αυταρχισμού, με στόχο τη λαϊκή τρομοκράτηση, κατά την περιβόητη «μεταμνημονιακή» εποχή. Το ΕΚΛ και το ταξικό εργατικό κίνημα, πρόσθεσε, δεν πρόκειται να υποκύψουν, αλλά θα συνεχίσουν τον αγώνα, απαιτώντας να μη γίνεται καμία διακοπή ρεύματος στις παροχές εργατικών - λαϊκών οικογενειών, να διαγραφούν τα συσσωρευμένα χρέη των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Ταυτόχρονα, το ΕΚΛ διεκδικεί μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και η Ενέργεια να αποτελεί λαϊκή περιουσία.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ οργάνωσε και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, ζητώντας την απλούστευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την επικαιροποίηση των γεωτρήσεων που έχουν στα χωράφια τους οι αγρότες, ώστε να είναι ενταγμένοι στο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος.

Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΝΛ ζήτησαν να δοθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών, που λήγει στις 30/9, καθώς και να μειωθεί δραστικά το παράβολο των 175 ευρώ και άνω, που πληρώνουν οι αγρότες για την μεταφορά της κυριότητας των γεωτρήσεων σε άλλο όνομα, και να καταργηθεί όταν πρόκειται για μεταφορά ονόματος μεταξύ προσώπων με πρώτου βαθμού συγγένεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ