Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μια πολύχρωμη παράσταση από παιδιά για παιδιά

Το παραμύθι «Γεια χαρά!» του Γιώργου Μαρίνου επέλεξε να παρουσιάσει φέτος η παιδική θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, το Σάββατο, στο Φεστιβάλ. Ενα έργο που, όπως είπε πριν από την παράσταση η υπεύθυνη της ομάδας Χριστίνα Ρίζου, δίνει με έναν εύληπτο τρόπο στα παιδιά τα ζητήματα για τα οποία παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Γι' αυτό και φέτος η παράσταση της παιδικής θεατρικής ομάδας παρουσιάστηκε στον Παιδότοπο, καθώς το έργο απευθυνόταν και σε παιδιά μικρότερων ηλικιών.

Με έντονα χρώματα σε σκηνικά και κοστούμια, οι μικροί «πρωταγωνιστές» μάς μετέφεραν στον κήπο μιας φανταστικής χώρας, όπου ο βασιλιάς/βασίλισσα φρουρούσε με στρατό και απαγόρευε στον λαό να τρώει από κει, την ώρα που ίδιος γέμιζε την κοιλιά του με όλων των ειδών τα αγαθά. Η Χαρά είναι ένα μικρό κοριτσάκι που μεταμορφώνεται σε σύμβολο, μπορεί και πετάει με το κόκκινο φουστάνι της και ξεσηκώνει τον λαό. Ο λαός από τη μεριά του δείχνει την αλληλεγγύη του και προστατεύει τη Χαρά που την ψάχνουν οι στρατιώτες, ενώ στο τέλος ορθώνει το ανάστημά του και γκρεμίζει τον βασιλιά και τους παρατρεχάμενούς του. Με χορευτικούς σχηματισμούς και διαρκή κίνηση πάνω στη σκηνή, τα παιδιά παρέστησαν σε μια διελκυστίνδα την προσπάθεια του βασιλιά να μαντρώσει τον λαό και τη νίκη τελικά του λαού, ενώ στο φινάλε έδωσαν το μήνυμά τους δανεισμένο από το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ και σχημάτισαν πάνω στη σκηνή τη φράση «ο δικός σου δρόμος»!

Παρά τα τεχνικά προβλήματα με τον ήχο και την έλλειψη μουσικής, τα παιδιά της θεατρικής ομάδας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους. Να σημειωθεί ότι η ομάδα, που αποτελείται από παιδιά ηλικίας 9 έως 13 χρόνων, λειτούργησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ και δούλεψε για πολλούς μήνες το έργο.

Κάθε χρόνο η θεατρική ομάδα ανανεώνεται με νέα παιδιά και συνεχίζει τη δημιουργία της. Ετσι και φέτος υπήρχαν στο χώρο του Φεστιβάλ αιτήσεις που μπορούσαν να συμπληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στην ομάδα, που το πρώτο ραντεβού της για τη νέα χρονιά είναι την Κυριακή 7 Οκτώβρη στις 5.30 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται για συμμετοχές και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946 625 738.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ