Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Η νίκη απέναντι σε ένα κράτος - δολοφόνο μπορεί να επιτευχθεί με καθημερινή πάλη εναντίον της κατοχής»

«Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας προς εμένα και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η αλληλεγγύη και η υποστήριξή σας, μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι. Ελπίζω να θεωρείτε τον εαυτό σας σύντροφο στον αγώνα για την απελευθέρωση!», τόνισε το απόγευμα της Κυριακής η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι, μιλώντας στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα σε πλήθος δημοσιογράφων και νέων της ΚΝΕ, που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με πολύμορφες κινητοποιήσεις, τους οκτώ μήνες κράτησής της στις ισραηλινές φυλακές. Τη συνέντευξη άνοιξε ο Νίκος Ρεμπάμπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, καλωσορίζοντας την Αχέντ και την οικογένειά της και υπογραμμίζοντας την αταλάντευτη αλληλεγγύη της Οργάνωσης στον δίκαιο και μακροχρόνιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Στη συνέχεια η 17χρονη αγωνίστρια απαντώντας σε ερωτήσεις εξήγησε ότι δεν είναι η μόνη έφηβη που έζησε για μήνες στα κελιά των κατοχικών αρχών. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 350 άλλοι έφηβοι και παιδιά εκτίουν ποινές κάθειρξης, επειδή τόλμησαν από νωρίς να σηκώσουν κεφάλι στις δυνάμεις της κατοχής. Ο αριθμός αυτός δεν είναι σταθερός, γιατί κάθε μέρα γίνονται νέες συλλήψεις. «Οι ανήλικοι κρατούμενοι, παρόλο που είναι στη φυλακή, προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε σχολείο. Να ασχοληθούν με το διάβασμα και την αυτοεκπαίδευσή τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα στις φυλακές, προκαλώντας τις κατοχικές αρχές με το να συνεχίζουν τη μάχη και εκεί μέσα», λέει χαρακτηριστικά. Τονίζει ότι πέρα από τους ανήλικους, στις ισραηλινές φυλακές βρίσκονται σήμερα άλλοι 6.500 πολιτικοί κρατούμενοι.

Οταν την ρωτούν πώς μπορεί να νικήσει κανείς ένα κράτος - δολοφόνο, όπως το ισραηλινό, απαντά: «Η νίκη απέναντι σε ένα κράτος - δολοφόνο μπορεί να επιτευχθεί με καθημερινή πάλη εναντίον της κατοχής. Η νίκη και η ελευθερία θα επιτευχθεί μετά από αυτούς τους αγώνες, γιατί δεν υπάρχει κράτος που είχε κατοχή και παρέμεινε η κατοχή στα εδάφη του. Η παγκόσμια στήριξη μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις κατοχικές δυνάμεις! Αυτό ανεβάζει το ηθικό του Παλαιστινιακού λαού, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα του...».

Ομολογεί πως «είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη να αντιπροσωπεύεις έναν λαό υπό κατοχή». Και εξηγεί: «Είσαι στοχοποιημένος. Σε τραυματίζουν. Σε φυλακίζουν. Αυτό είναι πολύ μεγάλη και δύσκολη ευθύνη, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα!».

Καλεί τους νέους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο να δείξουν ουσιαστικά την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό. Τους προτείνει να ενημερώνονται για ό,τι γίνεται στην Παλαιστίνη. Να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ. Να μοιράζονται όσα συμβαίνουν στα Παλαιστινιακά εδάφη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μεταδίδουν την αλήθεια σε όλο τον κόσμο.

Οταν την ρωτούν για το μέλλον, απαντά πως θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της και να γίνει νομικός. «Για να υπερασπιστώ σε διεθνές επίπεδο την υπόθεσή μας. Σίγουρα αυτό το βιώνω από μικρή, αλλά πρέπει κάποιος από εμάς να θυσιάσει κάτι για να μην υποφέρουν οι επόμενες γενιές!», καταλήγει.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι ευχαρίστησε την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, που επικοινώνησαν με την παλαιστινιακή πρεσβεία στην Ελλάδα, ώστε να επικοινωνήσει με την οικογένεια Ταμίμι και να υλοποιήσουν την πρόσκληση για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ευχαρίστησε και όσους συμμετείχαν σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης «σε αυτήν την αδελφική χώρα, την Ελλάδα». Και τόνισε: «Ο δρόμος της αλληλεγγύης είναι ακόμα πολύ μακρύς και τη χρειαζόμαστε, γιατί κάθε έκφραση αλληλεγγύης πραγματοποιεί και μία νίκη!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ