Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους σε δεκαήμερο πανελλαδικής δράσης

Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε πόλη της χώρας από τις 20 έως τις 30 Οκτώβρη

Eurokinissi

Σε δεκαήμερο πανελλαδικής δράσης από τις 20 έως τις 30 Οκτώβρη σε κάθε πόλη της χώρας, με κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων η ΠΑΣΕΒΕ.

«Ηρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Τέρμα πια στη φοροληστεία! Αφορολόγητο όριο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους εδώ και τώρα! Με τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα μας βάζουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες», τονίζει στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα.

Απαντώντας στην απατηλή κυβερνητική προπαγάνδα, επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σού σερβίρει σε μία ακόμα έκδοση το γνωστό παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης". Μην τσιμπάς στη νέα τους απάτη! Με τα 11 μέτρα "αποκατάστασης των αδικιών", που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ, επιστρέφουν ορισμένα ψίχουλα από την τεράστια κλοπή του λαϊκού εισοδήματος, για να ξεπλύνουν τη βάρβαρη πολιτική τους στα μάτια σου, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το αντιλαϊκό τους έργο. Δεν μπορούν όμως να κρύψουν την πραγματικότητα! Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι ατελείωτοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, οι συντάξεις πείνας, οι 700 και βάλε εφαρμοστικοί νόμοι, παραμένουν και στη "νέα", "μεταμνημονιακή" εποχή».

«Μην ξεγελιέσαι από το στημένο δικομματικό καβγά!», προσθέτει. «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, παλιοί και νέοι θιασώτες της ανταγωνιστικότητας και του ευρωμονόδρομου, δεν τσακώνονται για τις δικές σου ανάγκες, αλλά για τα μάτια των μεγάλων επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση κρατά σε ισχύ το σύνολο των νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η δε ΝΔ βαφτίζει τα ψίχουλα παροχολογία. Και οι δύο μαζί σε καλούν να παραιτηθείς από τις δίκαιες διεκδικήσεις σου για αφορολόγητο, για αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές, για ζωή με δικαιώματα».

Βάζουμε τέρμα στην αναμονή! Ηρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπρος

«Υπάρχει και άλλος δρόμος!», τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ. «Ο δρόμος της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής που μας εξοντώνει. Με τη συμμετοχή σου στον αγώνα μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Μετάτρεψε την οργή και την αγανάκτησή σου σε οργανωμένη πάλη. Οργανώσου στο σωματείο σου. Μόνο έτσι μπορούν οι δικές σου διεκδικήσεις να βγουν στην επιφάνεια».

Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και όσων ομοσπονδιών τις ακολουθούν:«Θα σου πουν και πάλι ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα, κρύβοντας ότι οι ίδιοι υπονομεύουν κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία. Σε θέλουν ανοργάνωτο, για να μπορούν ανενόχλητοι στους κοινωνικούς διαλόγους, με τον ΣΕΒ, τον ΣΕΤΕ και τους λοιπούς, να προβάλλουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μιας χούφτας μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, που κερδοφορούν και αυτές στο πλευρό των μονοπωλίων».

«Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. «Ενώνουμε τη φωνή μας με την εργατική τάξη και τους βιοπαλαιστές αγρότες. Μαζί ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί απέναντι στον κοινό αντίπαλο».

Τα αιτήματα

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων να συνεδριάσουν και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, καλώντας κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει στο δεκαήμερο πανελλαδικής δράσης από 20 έως 30 Οκτώβρη σε κάθε πόλη της χώρας, απαιτώντας εδώ και τώρα:

  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ! Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους, με ατομικό αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία και στα οικιακά τιμολόγια Ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
  • Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 12.000 ευρώ και αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.
  • Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ! Κατάργηση των νόμων που «απελευθερώνουν» κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.
  • Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
  • Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο Ταμείο.
  • Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Ακατάσχετο λογαριασμό για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
  • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου.
  • Αμεση ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, με μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.
  • Σύγχρονες υπηρεσίες δημόσιας και δωρεάν Υγείας - Πρόνοιας με βάση τις ανάγκες. Αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Υγεία - Πρόνοια.
  • Δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, χωρίς τροφεία και εξαιρέσεις.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ