Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν για να μην απολυθούν

Ο δήμαρχος Πάτρας μαζί με τους εργαζόμενους στο δικαστήριο
Ο δήμαρχος Πάτρας μαζί με τους εργαζόμενους στο δικαστήριο
Στα δικαστήρια στην Πάτρα όπου επρόκειτο να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι - παρατασιούχοι του δήμου, προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους και να μην απολυθούν, βρέθηκαν χτες ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Πλέσσας, για να τους στηρίξουν. Θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα δημοτικά κοιμητήρια (εργάτες ταφής, εργάτες καθαριότητας κοιμητηρίων) δεν συμπεριλήφθηκαν στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Ολοι οι συμβασιούχοι - παρατασιούχοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εργάζονται, με συνεχείς παρατάσεις των συμβάσεών τους, με προσωρινή διαταγή από τα δικαστήρια. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή είναι σταθερά δίπλα τους, παλεύει μαζί τους για να μην απολυθούν, για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη σταθερή δουλειά. Η χτεσινή εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 12 Δεκέμβρη 2018.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Πατρέων παρευρέθηκε το μεσημέρι στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ο Κ. Πελετίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη όλων των αναγκών του δήμου, και τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Η σταθερή απασχόληση αντικαθίσταται από ελαστικές σχέσεις εργασίας, το μόνιμο προσωπικό αντικαθίσταται από συμβασιούχους μέσω προγραμμάτων, που δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας με μισθούς πείνας. Στηρίζουμε τον αγώνα σας», τόνισε ο δήμαρχος Πάτρας, ενώ ανέφερε ότι έχει αποσταλεί στον υπουργό Εσωτερικών σχετικό έγγραφο με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων: Να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους, όταν τελειώσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Μισθός σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ανάλογα με την ειδικότητα. Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός του μεροκάματου με βάση την ηλικία. Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προστασία της λαϊκής κατοικίας, κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη. Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε οικογένειες που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ