Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Δολοφονική επίθεση από χρυσαυγίτες σε μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δολοφονική επίθεση από ναζιστικό τάγμα δέχτηκε ο Β. Παπαμιχαήλ, μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πέραμα, λίγες ώρες πριν από την αντιφασιστική συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, έχοντας στήσει καρτέρι, ομάδα φασιστών επιτέθηκε στον νέο, που περίμενε στη στάση το λεωφορείο για να πάει στη συναυλία, κραυγάζοντας «Δεν θα σας περάσει. Εδώ είναι Χρυσή Αυγή» και προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα τη μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεινε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, λόγω των κρανιακών κακώσεων από κλωτσιές στο κεφάλι.

Ανακοινώσεις καταδίκης και καταγγελίας της επίθεσης εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι φορείς. Στην ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πέντε χρόνια μετά από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, οι φασίστες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν όσους/-ες στέκονται απέναντί τους». Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα πως η επίθεση «δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπο της νεοναζιστικής βίας» και ότι «οι αστυνομικές αρχές πρέπει να εντοπίσουν τους δράστες και αυτοί να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες καταγγελίες, θύμα επίθεσης με σιδερογροθιά από τρεις χρυσαυγίτες έπεσε και ένας μετανάστης εργάτης στον Ασπρόπυργο, ενώ κατευθυνόταν προς το σπίτι του, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ

Σε ανακοίνωσή της για τη νέα επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σημειώνει: «Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα φασιστών χτες στο Πέραμα. Καλούμε τη νεολαία να καταδικάσει τη ναζιστική εγκληματική δράση. Απομονώνουμε τις φασιστικές συμμορίες και τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που γεννά το φασισμό! Καλούμε τους νέους και τις νέες της Αθήνας και του Πειραιά να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση Εργατικών Σωματείων και Συνδικάτων, Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων, την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στις 18.30, στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι, για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ