ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Ο ΟΤΕ να είναι λαϊκή περιουσία»

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας στα κεντρικά γραφεία της INFOTE

Ο Σπ. Χαλβατζής μιλά με τους εργαζόμενους του ΟΤΕ
Ο Σπ. Χαλβατζής μιλά με τους εργαζόμενους του ΟΤΕ
«Κατηγορηματικά ζητάμε: ΟΤΕ, λαϊκή περιουσία, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και της χώρας, ο οποίος θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και δε θα είναι αντικείμενο ιδιωτικής εκμετάλλευσης».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας του, στα κεντρικά γραφεία της INFOTE. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης του υποψήφιου δημάρχου και του κλιμακίου της παράταξης, με τους εργαζόμενους, ήταν η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας. Μαζί με τον Σπ. Χαλβατζή, ήταν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Φανή Χατζηκώντζιου και Γιάννης Καραντώνης.

Ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους, σημείωσε ότι ενόψει των τοπικών εκλογών, πρέπει να «κρίνουν για όλα». «Εμείς», πρόσθεσε, «βάζουμε για συζήτηση και τα μεγάλα προβλήματα της ιδιωτικοποίησης, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας». Για το θέμα αυτό, είπε, οι πολιτικές επιλογές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια, προωθούνται από το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Και τόνισε: «Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και του ΣΥΝ. Οψιμα ανακάλυψαν ότι ξεπουλιέται ο ΟΤΕ. Ομως, αυτή η διαδικασία δεν είναι σημερινή, έχει ξεκινήσει από το 1993. Εμείς, από τότε μιλούσαμε για τη μεγάλη σημασία που είχε ο ΟΤΕ. Ηταν και είναι στρατηγικής σημασίας επιχείρηση. Και βέβαια αυτή η περιουσία δεν είναι κανενός Διοικητικού Συμβουλίου, δεν ανήκει σε καμιά κυβέρνηση». Σημείωσε, δε, ότι «η περιουσία αυτή διαμορφώθηκε και ολοκληρώθηκε από τη δουλιά δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ΟΤΕ, αλλά και με δαπάνες του κράτους, δηλαδή των εργαζομένων, του ελληνικού λαού».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημασία του ΟΤΕ στα θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας της χώρας. Ομως, επισήμανε, «οι πολιτικές επιλογές που ακολουθήθηκαν ήθελαν αυτή την κατάληξη, την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ». Τέλος, ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους «να καταδικάσουν τους πολιτικούς εκπροσώπους και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ, γιατί οι δικές τους πολιτικές και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, και στο χώρο του ΟΤΕ, βοήθησαν, έβαλαν πλάτη στην ουσία, για να φτάσει η κατάσταση στη σημερινή ολοκλήρωση της εκποίησης».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Τηλεπικοινωνίες με λαϊκό - εργατικό έλεγχο

Δήλωση του υποψήφιου της ΝΑΣ για την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά με αφορμή την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

Ο υποψήφιος της ΝΑΣ για την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, Γιώργος Μαυρίκος
Ο υποψήφιος της ΝΑΣ για την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, Γιώργος Μαυρίκος
Να βγάλουν συμπεράσματα από την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, την οποία ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η ΝΔ, καλεί τους εργαζόμενους ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Σε χτεσινή δήλωσή του τόνισε πως οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στη ΝΑΣ πάλεψαν και παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Κάλεσε τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν το δικομματισμό και να διεκδικήσουν ο ΟΤΕ, όπως και άλλοι τομείς στρατηγικής σημασίας, να γίνουν λαϊκή περιουσία. Συγκεκριμένα, μίλησε για «ενιαίο φορέα ανάπτυξης και παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, με λαϊκό - εργατικό έλεγχο. Φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες για όλο το λαό. Κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων, μόνιμη δουλιά για όλους». Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Μαυρίκου έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά το αντιλαϊκό μέτρο της ιδιωτικοποίησης του ομίλου ΟΤΕ, με την παράδοση επιπλέον 20% των μετοχών και της διοίκησης του οργανισμού σε επιχειρηματικό όμιλο. Το ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρωτεργάτης της ιδιωτικοποίησης, ξεκινώντας από το 1996 με το ξεπούλημα του 8% των μετοχών στους ιδιώτες και φθάνοντας το 2004 στο 67%. Σήμερα, υποκριτικά λέει "όχι στην ιδιωτικοποίηση" που συνεχίζει η ΝΔ. Λες και υπάρχει καλή δηλαδή ΠΑΣΟΚική και κακή δηλαδή Νεοδημοκρατική ιδιωτικοποίηση. Δε λέει όμως ότι αυτή η επιλογή προωθείται από την ΕΕ και υπηρετείται πιστά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αποτέλεσμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι η σφοδρή επίθεση που δέχονται στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ, συνολικότερα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, αλλά και οι συνδρομητές. Γενικά οι εργαζόμενοι πληρώνουν συνεχώς αυξανόμενα τέλη και τιμολόγια αντί για φθηνές και καλές υπηρεσίες που τους έταζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα από την πολιτική αυτών των κομμάτων.

Να ενισχύσουν τη ΝΑΣ, που οι δυνάμεις της με συνέπεια πάλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Να διεκδικήσουν ο ΟΤΕ, αλλά και οι άλλες επιχειρήσεις σε τομείς στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής πολιτικής, που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος, να γίνουν λαϊκή περιουσία. Ενιαίο φορέα ανάπτυξης και παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, με λαϊκό - εργατικό έλεγχο. Φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες για όλο το λαό. Κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων, μόνιμη δουλιά για όλους».

Λαϊκό γλέντι στο Περιστέρι

«Και τον Πολιτισμό στο Περιστέρι τον ...διεκδικούμε», δηλώνει η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» (ΠΑΣΥ) Περιστερίου και σήμερα, Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, διοργανώνει λαϊκό γλέντι με αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι, στο Αλσος Περιστερίου.

Συνεχίζοντας την καθημερινή της δραστηριότητα με περιοδείες σε συνοικίες και χώρους δουλιάς (σήμερα το πρωί περιοδεία θα γίνει στη λαϊκή αγορά του Λόφου), με εκδηλώσεις και συζητήσεις, με ζωντανή επικοινωνία με το λαό, η ΠΑΣΥ καλεί τον περιστεριώτικο λαό να γλεντήσει με Περιστεριώτες καλλιτέχνες και γνήσιους εκφραστές του λαϊκού τραγουδιού. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η ορχήστρα αποτελείται από τους: Πανάγο Μπεθάνη, Αννα Λουκά, Παναγιώτη Μαγδαληνό, Κώστα Αλιμπέρτη, Κώστα Σταυρόπουλο, Γιώργο Βάκκα, Αννα Θεοδόση, Νίκο Παπαϊωάννου, Γιώργο Διώχνο, Μιχάλη Κρητικό και άλλους.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Αγωνιστικών Συνδυασμών
Σήμερα, Σάββατο 9 του Σεπτέμβρη

-- Ο Χρήστος Τρεμπελής, υποψήφιος νομάρχης Ημαθίας με τη ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά της Νάουσας, στις 9 π.μ.

-- Κλιμάκιο υποψήφιων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων του ψηφοδελτίου «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», με επικεφαλής τον Αγάπιο Σαχίνη, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, στις 10 π.μ. και στις 6.30 μ.μ., όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Αύριο, Κυριακή 10 του Σεπτέμβρη

-- Η Σοφία Ντούρου, υποψήφια νομάρχης Εύβοιας με τη ΝΑΣ, θα περιοδεύσει από τις 10 το πρωί στην πόλη της Σκύρου.

-- Ο Κώστας Τζατζάνης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ, θα περιοδεύσει από το πρωί στις Σπέτσες.

-- Ο Κώστας Χαλίτσιος, υποψήφιος νομάρχης Κιλκίς με τη ΝΑΣ, θα περιοδεύσει από τις 10.30 π.μ., σε Γρίβα, Καρπή, Καστανερή και από τις 7.30 μ.μ., σε Τούμπα, Βαλτοτόπι, Καμποχώρι, Στάθη.

«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Παρουσίαση της διακήρυξης

Ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», θα παρουσιάσει την εκλογική διακήρυξη του αγωνιστικού συνδυασμού, την Τρίτη, 12 Σεπτέμβρη, στις 12.30 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, 2ος όροφος).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ