ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
Σελ. /20
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ψηφίστηκε χτες το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις «fast track» διαδικασίες του επείγοντος, το πολυνομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα», μεταξύ αυτών και τα συνταξιοδοτικά που προστέθηκαν την τελευταία στιγμή (βλέπε σελίδα 3).

Το νομοσχέδιο έχει συμπεριλάβει πλήθος αντιδραστικών ρυθμίσεων, με πιο εμβληματικές τις διατάξεις για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και αυτές που αλλάζουν προς το χειρότερο τη λειτουργία των ΟΤΑ, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, παράλληλα με τα αντιλαϊκά μέτρα, η κυβέρνηση εξασφαλίζει απευθείας παροχές και δωράκια στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην προκειμένη περίπτωση στους φαρμακοβιομήχανους, φαρμακέμπορους κ.ά., ενώ εμπαίζει χρονίως πάσχοντες με «διευκολύνσεις» στην προμήθεια των φαρμάκων τους, για τα οποία όμως παραμένουν όλες οι συμμετοχές και οι κάθε είδους χρονοβόρες διαδικασίες για την έγκρισή τους.

Το ΚΚΕ, με τις τοποθετήσεις του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, χτες, στην Ολομέλεια, και των άλλων βουλευτών, ανέδειξε τον βαθιά αντιλαϊκό και αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, του οποίου το στίγμα έδωσε και το άρθρο 64 για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, καταθέτοντας αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στο συγκεκριμένο άρθρο. Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν: Από τους 198 ψηφίσαντες, «υπέρ» ψήφισαν 162 βουλευτές (ΝΔ και Ελληνική Λύση), 15 «κατά», που ήταν οι βουλευτές του ΚΚΕ. «Παρών» ψήφισαν 21 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για το ίδιο και άλλα άρθρα είχε καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι βουλευτές του δεν προσήλθαν τελικά στην Ολομέλεια για να ψηφίσουν, μετά την αποχώρησή τους για τις δύο τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Δεν επέστρεψαν επίσης οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, μετά την αποχώρησή τους για τον ίδιο λόγο.


Ξεκάθαρος στόχος η θωράκιση θεσμών του σάπιου συστήματος για την αδιατάρακτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής

Eurokinissi

Και το σημερινό διυπουργικό νομοσχέδιο, όπως και το προηγούμενο, για το «επιτελικό κράτος», παρά τους βαρύγδουπους και παραπλανητικούς τίτλους κινείται σε μια λογική πολύ συγκεκριμένη και - κατά τη γνώμη μας - πολύ διακριτή.

Εχει ξεκάθαρους στόχους. Ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι;

Το πώς θα θωρακιστούν μια σειρά θεσμοί του σάπιου αυτού συστήματος, του σάπιου κράτους, με τους κατάλληλους νόμους και το κατάλληλο προσωπικό.

Κι αυτό ισχύει για όλα: Είτε μιλάμε για τα υπουργεία, είτε για τους δήμους, είτε ακόμα για τα πανεπιστήμια, για τομείς κοινωνικών υπηρεσιών κ.ο.κ.

Επιδιώκετε, μέσω αυτών των νόμων και των προσώπων που τοποθετείτε σε διάφορες θέσεις ευθύνης, την πιο άνετη, την πιο αδιατάρακτη εφαρμογή της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής. Δηλαδή την πολιτική εκείνη που η κυβέρνηση της ΝΔ κληρονόμησε από τους προκατόχους της, από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους προγόνους αυτού, και την οποία, ως το κλασικό νεοφιλελεύθερο αστικό κόμμα της χώρας, θέλει να επεκτείνει ακόμη παραπέρα.

Και βιάζεστε πολύ για αυτό. Βλέπετε, θέλετε να ικανοποιήσετε τους περιβόητους «θεσμούς» και τους ομίλους, που σας πιέζουν για fast track διαδικασίες, όπως έκαναν και με τους προηγούμενους.

Ανησυχείτε - και το δείχνετε - για το πώς θα εμπεδωθεί ακόμα περισσότερο το περιβόητο δόγμα «νόμος και τάξη», και φυσικά, πάνω απ' όλα, ανησυχείτε για το πώς θα αναχαιτιστεί η δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, που θα δυναμώσουν τα επόμενα χρόνια, ό,τι και να κάνετε, όσους αντιδραστικούς νόμους κι αν ψηφίσετε.

Γιατί, ανεξάρτητα από όλα όσα λέτε για την περίφημη «βιώσιμη και δυναμική ανάκαμψη», ξέρετε πολύ καλά -και εσείς και τα επιτελεία που σας εισηγούνται αυτούς τους νόμους - ότι η περίοδος που διανύουμε είναι μια περίοδος ασθενικής, ασταθούς ανάκαμψης. Είναι μια περίοδος νέων κινδύνων, για μια πιο βαθιά και συγχρονισμένη οικονομική κρίση στο μέλλον, είναι μια περίοδος οξυμένων ανταγωνισμών διεθνώς.

Οπότε, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, παίρνετε τα μέτρα σας έτσι ώστε το πολιτικό σύστημα να είναι όσο γίνεται πιο θωρακισμένο, όσο γίνεται πιο ανθεκτικό απέναντι στη λαϊκή πίεση, απέναντι στη λαϊκή διεκδίκηση, σε μια ενδεχόμενη παραπέρα όξυνση της ταξικής πάλης.

Καταστολή και αυταρχισμός πάνε χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική

Η διάταξη, για παράδειγμα, για την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, εντάσσεται ακριβώς μέσα σ' αυτό το πλαίσιο. Και όχι τυχαία, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, κάνατε σημαία σας το ακαδημαϊκό άσυλο, που ήταν μια κατάκτηση του κινήματος, ακριβώς για να σηματοδοτήσετε την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, που πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική σας.

Και ξεκινάτε με το άσυλο, γιατί εκτιμάτε ότι σας είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε με μια κατάκτηση του λαού και της νεολαίας που όλα αυτά τα χρόνια συκοφαντήθηκε, διαστρεβλώθηκε βάναυσα, κακοποιήθηκε, εξαιτίας και της δράσης συγκεκριμένων μηχανισμών, συμμοριών, που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα. Και εσείς το ξέρετε πολύ καλά αυτό.

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δρούσαν είτε με την ανοχή είτε ακόμα και με τη στοργή των κυβερνήσεων και του κράτους, ενίοτε και με την καθοδήγησή τους, όποιο κόμμα από τα αμαρτωλά δίπολα που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν στον κυβερνητικό θώκο.

Οσα λέτε περί πάταξης της εγκληματικότητας και της ανομίας είναι απλά και μόνο προσχήματα, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Αλήθεια, γιατί δεν κάνατε σημαία σας την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Αττικής, όπου ούτε άσυλο υπάρχει ούτε πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται, και άρα - σύμφωνα με τη λογική σας - δεν είχατε κανένα εμπόδιο;

Απλά γιατί αυτές οι περιοχές δεν προσφέρονται για τις επενδύσεις των φίλων σας, οπότε σας βολεύει να σπρώχνεται η εγκληματικότητα σε τέτοιες, πιο υποβαθμισμένες περιοχές - γκέτο στην κυριολεξία.

Γιατί δεν κάνατε σημαία σας την πάταξη της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς, όπου η μεγαλοεργοδοσία έχει ξεσαλώσει πραγματικά, όπου παραβιάζει κι αυτή ακόμη τη λειψή εργατική νομοθεσία και καθημερινά έρχονται στο φως περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας και εγκληματικής συμπεριφοράς κατά συνανθρώπων μας, εργαζομένων, όπως το πρόσφατο περιστατικό στην Κέρκυρα;

Και μη μας πείτε ότι είναι η εξαίρεση. Αν έβλεπαν όλα όσα συμβαίνουν το φως της δημοσιότητας, θα λέγαμε ότι είναι ο κανόνας. Αλλά με τον τρόπο σας και τις πρακτικές σας μας λέτε ότι οι καπιταλιστικές επενδύσεις έχουν ανάγκη αυτόν ακριβώς τον εργασιακό μεσαίωνα.

Κάτι άλλο επομένως κρύβεται πίσω από την εμμονή σας για το άσυλο. Κρύβεται ότι στο «πανεπιστήμιο ΑΕ» που φτιάχνετε απαιτείται σιγή νεκροταφείου, για να εφαρμόζεται χωρίς κανένα εμπόδιο η πολιτική που προωθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα, η πολιτική που υποτάσσει πλήρως την ανάπτυξη της επιστήμης και της Ερευνας στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας.

Και φυσικά αυτό το πανεπιστήμιο - επιχείρηση υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε δώσει άσυλο στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να αλωνίζουν μέσα στα πανεπιστήμια.

Ασυλο και στους ΟΤΑ για τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Ασυλο βέβαια για τους μεγάλους επιχειρηματίες και τη μέγιστη κερδοφορία τους υπάρχει και στα τοπικά κρατικά όργανα, όπως είναι οι δήμοι και οι Περιφέρειες.

Και αυτή την επιχειρηματική δράση και κερδοφορία την υπηρετήσατε και την υπηρετείτε όλοι σας με τις αναδιαρθρώσεις που ο καθένας σας υλοποίησε, άσχετα αν σήμερα μαλώνετε για τη δήθεν ακυβερνησία των δήμων!

Θυμίζουμε σε ορισμένους ότι την αναλογική εμείς την ψηφίσαμε στους δήμους και στις Περιφέρειες.

Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα σκίζει τα ιμάτιά του για τον δήμαρχο - κεντρικό μοντέλο, αυτήν την αναλογική την έφερε πάλι κουτσουρεμένη και κολοβή, γιατί άφησε εκτός αναλογικής την εκλογή των δημάρχων και περιφερειαρχών.

Οσο για την κυβέρνηση της ΝΔ, που τώρα «κλαψουρίζει» για τη δήθεν ακυβερνησία των δήμων, ξέρει πολύ καλά πως καμία ακυβερνησία δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί στους μνημονιακούς νόμους - που όλοι τους ισχύουν στο ακέραιο - υπάρχουν όλες εκείνες οι δικλίδες ασφαλείας, και είναι πολλές. Με πρώτο και καλύτερο το Οικονομικό Παρατηρητήριο. Κι αυτές εγγυώνται και εξασφαλίζουν την κυβερνησιμότητά τους, δηλαδή την αντιλαϊκή λειτουργία των δήμων.

Αυτή η αντιλαϊκή λειτουργία των δήμων ενισχύθηκε μάλιστα παραπέρα τα προηγούμενα χρόνια και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «Κλεισθένης» του ΣΥΡΙΖΑ, παλιότερα ο «Καλλικράτης» και ο «Καποδίστριας» του ΠΑΣΟΚ, ήρθαν για να προσαρμόσουν καλύτερα τους δήμους στις νέες ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, και αυτός ο στόχος είναι κοινός για όλα τα αστικά κόμματα, και όταν ψηφιζόταν ο νόμος του «Κλεισθένη» και τώρα.

Ετσι, αν εξαιρέσουμε το εκλογικό σύστημα, σε όλα τα βασικά του «Κλεισθένη», που είναι και τα ουσιώδη για το λαό, συμφωνείτε όλοι σας!

Συμφωνείτε με το βάθεμα στα επιχειρηματικά χαρακτηριστικά των δήμων που έφερε ο «Κλεισθένης», ωθώντας τους ΟΤΑ να λειτουργούν είτε ως αυτοτελείς επιχειρήσεις, εμπορευματοποιώντας ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που παρέχουν στο λαό, είτε με κάθε είδους συμπράξεις με επιχειρηματικούς ομίλους.

Συμφωνείτε με τη βασική επιδίωξη του «Κλεισθένη», τα κύρια έσοδά τους οι δήμοι να τα αντλούν κατευθείαν από τις τσέπες των δημοτών τους, στη λογική της ανταποδοτικότητας, και έτσι η κρατική επιχορήγηση να ξεπέφτει σε μια απλή συμπληρωματική ενίσχυση, μόνο και όσο χρειάζεται για να εξισορροπούνται οι προϋπολογισμοί των δήμων.

Μάλιστα η ΝΔ πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, με την πρότασή της για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ, αυτού του άδικου φόρου, στους δήμους.

Αντί να τον καταργήσει εδώ και τώρα, όπως πρέπει και όπως απαιτεί όλος ο σκληρά και πολλαπλά φορολογούμενος ελληνικός λαός, βάζει τους δήμους να τον επιβάλουν.

Συμφωνείτε όλοι σας με τις ρυθμίσεις που αφορούν στη λεγόμενη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΟΤΑ, με τις οποίες ανοίγει το δρόμο στους λεγόμενους επενδυτές να εκμεταλλευτούν μακροχρόνια, με ληστρικούς όρους, ξεπουλώντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο, την οποιαδήποτε δημοτική περιουσία.

Ανούσιος και παραπλανητικός ο καβγάς κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Αυτές τις μέρες γίναμε πάλι μάρτυρες του ίδιου γνωστού καβγά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Ηταν ένας καβγάς παραπλανητικός, ανούσιος και βγαλμένος από το παρελθόν.

Καβγάς περί όνου σκιάς...

Ποιος κομματικοποίησε περισσότερο το κράτος,

Ποιος διόρισε περισσότερους μετακλητούς,

Ποιος υπηρέτησε περισσότερο διάφορους «κολλητούς» του επιχειρηματίες,

Ποιος ευθύνεται για ζητήματα τύπου κυρίας Θάνου και άλλα σχετικά αποπροσανατολιστικά. Δε μας κάνει καθόλου εντύπωση.

Είναι πολύ λογικό η μεταξύ σας αντιπαράθεση να πηγαίνει σε διάφορα ζητήματα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς, τα οποία δεν είναι άνευ σημασίας βέβαια, αλλά αναδεικνύονται από εσάς μόνο και μόνο για «ξεκάρφωμα», αφού δεν μπαίνει η αντιπαράθεσή σας επί της ουσίας στην αιτία, ακριβώς γιατί η στρατηγική σας στόχευση στην οικονομία, το μοντέλο διαχείρισης που επιλέγεται, έχει τα ίδια πάνω - κάτω χαρακτηριστικά.

Με επιμέρους διαφορές, με διαφορετικά συνθήματα, από διαφορετικό ίσως δρόμο προσέγγισης, καταλήγει όμως στο ίδιο αντιλαϊκό και άσχημο για το λαό αποτέλεσμα.

Ακόμη και σε επιμέρους ζητήματα του σημερινού νομοσχεδίου συμφωνείτε. Πάρτε για παράδειγμα τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που τόσος ντόρος έγινε. Οι όποιες αλλαγές κάνει η ΝΔ δεν αλλάζουν ουσιαστικά τις διατάξεις που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα άρον άρον, προεκλογικά.

Διατάξεις που εισάγουν στην ποινική διαδικασία μια σειρά από αντιδραστικούς θεσμούς, όπως η ποινική συνδιαλλαγή, που ευνοούν τους οικονομικά ισχυρούς και πλήττουν βάναυσα δικονομικά δικαιώματα των κατηγορουμένων, κυρίως όσων δεν έχουν χρήματα για να υπερασπίσουν το δίκιο τους.

Διατάξεις που διατηρούν και ενισχύουν θεσμούς που θέτουν σε κίνδυνο τις δημοκρατικές ελευθερίες, όπως του «τρομονόμου», της λήψης και επεξεργασίας του DNA των πολιτών.

Αλλά και άλλες προβληματικές διατάξεις που είχαμε καταγγείλει από αυτό εδώ το βήμα και που οδηγούν σε οριζόντια μείωση όλων των ποινών, ακόμη και για βαριά κακουργήματα, και οι οποίες διατάξεις επιδρούν σε σοβαρές υποθέσεις, όπως είναι η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, διάφορα άλλα σκάνδαλα οικονομικής φύσης, αλλά και πρόσφατα η απαράδεκτη αποφυλάκιση Κορκονέα, όπου αξιοποιήθηκε από τους δικαστές ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Να λοιπόν που συμφωνείτε στα βασικά.

Πρώτα τα ψηφίζετε και μετά έρχεστε να τα καταγγείλετε φραστικά όταν είσαστε στην αντιπολίτευση, πριν η ΝΔ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ βρήκε στρωμένο το έδαφος από την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ

Ακουσα τον κ. Τσίπρα, σε ομιλία του τις προηγούμενες μέρες, να μιλάει για το «κράτος της δεξιάς», ακριβώς όπως μιλούσε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως η ΝΔ είναι το κόμμα γέννημα - θρέμμα του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας, που προτάσσει το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Πάντα επέλεγε να προτάσσει το μαστίγιο σε βάρος του λαού, σε σχέση με το καρότο, το οποίο επιλέγετε εσείς, χρησιμοποιείτε όμως και το μαστίγιο πλειστάκις και το χρησιμοποιήσατε κατά τη θητεία σας, βέβαια μόνο κατά τους οργανωμένου εργατικού συνδικαλιστικού, αγροτικού, φοιτητικού και μαθητικού κινήματος.

Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους μας ότι η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει σήμερα ο βασικός συνεχιστής και εκφραστής, εφάρμοσε τέτοια πολιτική, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ.

Ποιος ξεκίνησε τα γνωστά «αγροτοδικεία» στην Ελλάδα;

Ποιος εισήγαγε τους «τρομονόμους»;

Ποιος κατάργησε το άσυλο στα πανεπιστήμια το 2011;

Μάλιστα, πρέπει να πούμε ότι στο σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται πλέον πολλοί βουλευτές, πρώην υπουργοί, πολλά στελέχη, που το 2011 ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε ψήφισαν την κατάργηση του ασύλου με το νόμο Διαμαντοπούλου.

Και για να πάμε και στα πιο πρόσφατα. Ποιος έφερε τον απεργοκτόνο νόμο πριν δυο χρόνια;

Αρκετά λοιπόν με την υποκρισία και τη δήθεν αθωότητα της σοσιαλδημοκρατίας.

Η ΝΔ σήμερα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε με την ίδια ευκολία να προβάλει αυτό το πιο αυταρχικό - αντιδραστικό μοντέλο διακυβέρνησης, αν δεν είχε προηγηθεί η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που με τη συκοφάντηση αριστερών αξιών και ιδανικών, με την υπονόμευση του όποιου ριζοσπαστισμού, με τη νομιμοποίηση όλων των αντιλαϊκών «μονόδρομων», από τα μνημόνια μέχρι τις επιταγές και τους σχεδιασμούς της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, με την αποθέωση των αγορών, των ιδιωτικοποιήσεων, των δήθεν σωτήριων καπιταλιστικών επενδύσεων και τόσα άλλα, ακύρωσε θετικές διεργασίες, θετικά ριζοσπαστικά αντανακλαστικά που υπήρχαν μέσα στο λαό, στο κίνημα, και επέτρεψε έτσι στη ΝΔ να εμφανίζεται σήμερα με τη σημαία της σιδερένιας πυγμής στην εφαρμογή της στρατηγικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Ετσι παίζεται το παιχνίδι της δικομματικής εναλλαγής και της κοροϊδίας του ελληνικού λαού και από τους δυο τους.

Ο λαός να μη φοβάται την πολιτική αστάθεια, να την αξιοποιήσει προς όφελός του

Κλείνω με το εξής:

Στην πρώτη ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματός μας μετά τις εκλογές της 7ης Ιούλη, κάναμε την εκτίμηση ότι η κυβερνητική εναλλαγή, που δεν εκφράζει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, κινείται στο πλαίσιο των γενικότερων επιδιώξεων της άρχουσας τάξης για μια πιο σχεδιασμένη παρέμβαση, με στόχο τη θωράκιση του συστήματος διακυβέρνησης με μεγαλύτερη σταθερότητα και αποτελεσματικότητα μπροστά σε πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους, που απορρέουν από την αναιμική οικονομική καπιταλιστική ανάκαμψη και τους οξύτερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που μαίνονται στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα.

Τα αυγουστιάτικα αυτά νομοσχέδια υπηρετούν αυτόν ακριβώς το στόχο.

Γιατί ξέρετε, το επαναλαμβάνουμε, ότι μπροστά μας υπάρχουν καταστάσεις που μπορούν να επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια.

Εμείς λέμε ότι αυτήν την αστάθεια ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να τη φοβηθεί, αλλά πρέπει με πλήρη συνείδηση πλέον και καθαρό μυαλό και σκέψη, με τη μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει, να την αξιοποιήσει προς όφελός του.

Για να ανατρέψει οριστικά αυτή τη βάρβαρη πολιτική, αυτό το σάπιο κράτος, αυτό το διεφθαρμένο εκμεταλλευτικό σύστημα. Τότε θα επέλθει και η πραγματική ανακούφιση του λαού, η ανάσα ζωής για όλους και όλες και όχι μόνο για τους λίγους κηφήνες.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ