Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10444

35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ολόκληρο το πρόγραμμα της νεανικής γιορτής

Koρυφώνονται οι εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ στις 17 - 18 - 19 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Πλούσιες και ποικίλες και οι φετινές εκδηλώσεις.


ΣΕΛ.  9
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αντικομμουνισμός είναι η επίθεση στο Κόμμα με ψέματα

Ο αντικομμουνισμός ξεκινάει από το ψέμα και τη συκοφαντία ενάντια στο Κόμμα μα μπορεί να φτάσει, ανάλογα με την εποχή, και στο ανώτατο επίπεδο επίθεσης.


ΣΕΛ.  7  -  8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ στα αντιλαϊκά σχέδια

Η ψευδεπίγραφη δικομματική «αντιπαράθεση», με φόντο την εκλογολογία, στοχεύει να κρύψει τη συμφωνία τους στην ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής

Σε ρεσιτάλ ενίσχυσης της πλουτοκρατίας επιδόθηκε τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ, την ίδια περίοδο που έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση, που βάζει στο στόχαστρό της κάθε εργασιακό , ασφαλιστικό και λαϊκό δικαίωμα. Ομως η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να προετοιμάζονται για τα πολύ χειρότερα που έχουν συναποφασιστεί και δρομολογηθεί από την ΕΕ και αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες από τις Εκθέσεις ΟΟΣΑ και ΔΝΤ. Και ενώ αυτά είναι τα δεδομένα σχέδια της πλουτοκρατίας, που είναι έτοιμοι να εκτελέσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ταυτόχρονα επιδίδονται σε ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση με φόντο την εκλογολογία. Πρόκειται για αποπροσανατολιστική «σύγκρουση», αφού τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν έχουν μόνο την υπογραφή της. Πατούν σε προηγούμενους νόμους του ΠΑΣΟΚ ή έχουν τη συγκατάθεσή του. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα ανούσια παιχνίδια που τους στήνουν η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της. Οφείλουν να προετοιμάσουν την οργανωμένη αντεπίθεσή τους, με την πάλη τους να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και να καταδικάσουν πολιτικά τους εκφραστές της.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5  -  6,   12

ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
Αίμα στο γρανάζι της εκμετάλλευσης

Μόλις μέσα σε δέκα μέρες, έξι εργάτες έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν σε δέκα εργατικά «ατυχήματα», μεγαλώνοντας την αιματοβαμμένη λίστα της θυσίας των εργατών στο μεροκάματο. Η συχνότητα αλλά και ο τρόπος που έγιναν και αυτά τα εγκλήματα, δεν αποκαλύπτουν μόνο την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας της ζωής των εργατών, στους χώρους δουλειάς. Επιβεβαιώνουν ότι οι δεκάδες νεκροί κάθε χρόνο και οι εκατοντάδες σακατεμένοι στους τόπους δουλειάς, πληρώνουν το τίμημα του καπιταλιστικού κέρδους (φωτ. από τη συγκέντρωση έξω από τη «Γενική Ανακύκλωση», όπου σκοτώθηκε ένας εργάτης).


ΣΕΛ.  10  -  11


Ιμπεριαλιστική υποκρισία και ΛΔ της Κορέας

ΣΕΛ.  22  -  23
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενίσχυση των εκμεταλλευτών της μικρομεσαίας αγροτιάς

ΣΕΛ.  13
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ενα μεροκάματο για ένα μπάνιο

ΣΕΛ.  16  -  17
ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ
Ερχονται νέα διόδια σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ