Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10146

ΕΤΑΙΡΕΙΑ «FIRST CALL»
Υποχρεώθηκε σε υποχώρηση για το χρόνο εργασίας

Μια από τις πρώτες σημαντικές κατακτήσεις κατέγραψε το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, που με την παρέμβασή του υποχρέωσε την εργοδοσία της εταιρείας «First Call SA» να πάρει πίσω το απαράδεκτο «σύστημα ωρομέτρησης», που έβαλε πρόσφατα σε λειτουργία, με στόχο να επεκτείνει το απλήρωτο μέρος της εργασίας των 130 υπαλλήλων της.


ΣΕΛ.  13

ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ μέσα και από τις Ομάδες Εμπειρογνωμόνων

Πολυεθνικές όπως οι SHELL, BP, EXXON MOBIL, SIEMENS, ALSTOM, VOLKSWAGEN, BMW, PEUGEOT, FORD, SYGENTA, NOVARTIS, MONSANTO παίζουν καθοριστικό ρόλο στη χάραξη της πολιτικής της ΕΕ αλλά και των οδηγιών που οφείλουν να εφαρμόσουν οι χώρες

Εκπρόσωποι μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών συμμετέχουν στις Ομάδες Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και καθορίζουν την πολιτική που εφαρμόζουν τα κράτη - μέλη σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

Πολυεθνικές όπως οι SHELL, BP, EXXON MOBIL, SIEMENS, ALSTOM, VOLKSWAGEN, BMW, PEUGEOT, FORD, SYGENTA, NOVARTIS, MONSANTO παίζουν καθοριστικό ρόλο στη χάραξη της πολιτικής της ΕΕ αλλά και των οδηγιών που οφείλουν να εφαρμόσουν οι χώρες.

Από τα 50.000 μέλη των ομάδων εμπειρογνωμόνων, τα 10.000 είναι εκπρόσωποι πολυεθνικών και βιομηχάνων, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Κομισιόν!

Τα παραπάνω έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της ΕΕ, ως ένωσης του μεγάλου κεφαλαίου, ως υπηρέτη των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  2   -   3

Associated Press

ΓΕΩΡΓΙΑ - ΡΩΣΙΑ - ΝΟΤΙΑ ΟΣΕΤΙΑ
Πολύνεκρες πολεμικές συγκρούσεις

Η φωτιά του πολέμου άναψε από χτες στην πρωτεύουσα και τα περίχωρα της αυτόνομης Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας. Πολλές εκατοντάδες νεκροί άμαχοι, ακόμη περισσότεροι τραυματίες και πρόσφυγες, που προσπαθούν να επιβιώσουν από τα διασταυρούμενα πυρά γεωργιανών και ρωσικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν. Οσετίας, Εντουαρντ Κοκόιτι, ως χτες βράδυ είχαν σκοτωθεί «περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι»... Οι συγκρούσεις αποδείχνουν πως όσο επεκτείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το μέλλον των αγορών και των δρόμων των πηγών ενέργειας, θα εντείνεται ο κίνδυνος των αιματηρών πολεμικών συγκρούσεων (φωτ. από τη ρωσική τηλεόραση).


ΣΕΛ.  9


ΠΑΣΥ
Θα ενταθεί η αντιαγροτική πολιτική

Ανακοίνωση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης σχετικά με τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για τους αγρότες.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ