ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Μόνη «ειρηνευτική δύναμη» είναι οι λαοί

Εργαζόμενοι και νεολαίοι απ' όλες τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά κατέκλυσαν την Ακρόπολη ανταποκρινόμενοι στο αντιιμπεριαλιστικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ

Από την εκδήλωση στην Ακρόπολη
Από την εκδήλωση στην Ακρόπολη
«Ισως αρπάξεις απ' τη γη μου και την τελευταία σπιθαμή. Ισως ταΐσεις στις φυλακές τη νιότη μου. Ισως μου κλέψεις την κληρονομιά του παππού μου - πιθάρια, έπιπλα και σκεύη. Ισως καθίσεις πάν' απ' το χωριό μας σαν εφιάλτης τρόμου, εχθρέ του ήλιου. Αλλά δεν παζαρεύω κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θα αντιστέκομαι».

Εξήντα ένα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και οι μακελάρηδες των λαών χτυπούν ξανά, κάνοντας τους στίχους του Σεμίχ Κασέμ επίκαιρους για άλλη μια φορά. Και χτες, το απόγευμα, διαδηλωτές απ' όλες τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά ανταποκρίθηκαν στο ετήσιο ραντεβού μνήμης και τιμής στα θύματα των ιμπεριαλιστών, που δίνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στο βράχο της Ακρόπολης. Για να φωνάξουν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», να απαιτήσουν ειρήνη στη Μέση Ανατολή και να προειδοποιήσουν «κάτω τα χέρια από την Κούβα». Και δε σταματούν εκεί. Παίρνουν ξεκάθαρη θέση στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών, βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική των ίσων αποστάσεων από το θύτη και το θύμα. Διαδηλώνουν και ξεδιαλύνουν τις αυταπάτες: «Εμείς είμαστε η μόνη "ειρηνευτική δύναμη". Οι απλοί άνθρωποι σε όλη τη Γη είναι η μόνη "ανθρωπιστική βοήθεια", η μόνη κραυγή για την κατάπαυση του πυρός».

Ο Ευάγγελος Μαχαίρας

Παίρνοντας το λόγο ο κεντρικός ομιλητής, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελος Μαχαίρας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Και φέτος συγκεντρωθήκαμε εδώ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου για να καταδικάσουμε δυο φοβερά εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν στις 6 και 9 του Αυγούστου 1945 οι Αμερικανοί βομβαρδίζοντας με ατομικές βόμβες και διαγράφοντας από το χάρτη δυο ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε φτάσει στο τέλος του, οι δυο συνεταίροι του άξονα (Γερμανία και Ιταλία) είχαν συνθηκολογήσει και απέμενε ο τρίτος συνέταιρος, η Ιαπωνία, η οποία έπνεε τα λοίσθια».

Αναφερόμενος ο ομιλητής στους Ισραηλινούς σημείωσε: «Είναι πιστοί μαθητές των δασκάλων τους, των Αμερικανών, που από το 1945 εξαπέλυσαν την πυρηνική τρομοκρατία εναντίον όλων των λαών που δεν υποτάσσονταν στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη. Που δεν αρκέστηκαν μόνο στην πυρηνική απειλή, αλλά την εφάρμοσαν και στην πράξη, χρησιμοποιώντας βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου στις δολοφονικές επιθέσεις τους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ, όπου εκτός από τις χιλιάδες των ανθρώπινων θυμάτων, δηλητηρίασαν για πολλά χρόνια την ατμόσφαιρα, το έδαφος, τα νερά, τη ζωή όσων επέζησαν. Παρ' όλα αυτά όμως οι λαοί αυτοί δεν υποτάχθηκαν. Αντιστέκονται μέχρι σήμερα και οι κατοχικές δυνάμεις αιμορραγούν καθημερινά και προσπαθούν να φύγουν όσο το δυνατόν λιγότερο καταισχυμένες και να αφήσουν άλλους στη θέση τους να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους».

Αναφερόμενος στην Κούβα τόνισε: «Είναι 50 χρόνια καρφί στο μάτι τους. Με την ευκαιρία της ασθένειας του ηγέτη της, Φιντέλ Κάστρο, ο μεν Μπους έκανε άθλιες δηλώσεις, ότι ο θάνατός του θα σημάνει την αποκατάσταση της δημοκρατίας, οι δε Κουβανοί μισθοφόροι του στο Μαϊάμι επιδόθηκαν σε κατάπτυστες εκδηλώσεις, πανηγύρια, κηδείες και κάθε είδους ασχήμιες, ενώ όλοι οι αξιοπρεπείς πολιτικοί και όλοι οι λαοί ευχήθηκαν την αποκατάσταση της υγείας του. Το ίδιο κάνουμε και εμείς σήμερα. Καλή δύναμη και υγεία Φιντέλ»!

«Δεν είναι λοιπόν μάταιος ο αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού, συνέχισε. Κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος. Οσο ισχυρός κι αν είναι ο εχθρός. Παράδειγμα, ο Λίβανος. Οι Ισραηλινοί με την τεράστια στρατιωτική μηχανή τους διακήρυξαν ότι σε μια βδομάδα θα καταλάβουν το Νότιο Λίβανο και θα εξαφανίσουν τη "Χεζμπολάχ". Πέρασε όμως ένας μήνας και ακόμα βρίσκονται στα σύνορα και ολόκληρο το Βόρειο Ισραήλ βομβαρδίζεται από εκατοντάδες ρουκέτες της "Χεζμπολάχ".

Αυτός είναι ο λόγος που οι προστάτες του Αμερικανοί και Βρετανοί και μερικοί άλλοι θλιβεροί κολαούζοι, που ονόμαζαν τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ως νόμιμη δήθεν αυτοάμυνα, φροντίζουν τώρα να εξασφαλίσουν μια ευνοϊκή γι' αυτό εκεχειρία και να αναθέσουν σε "Διεθνή Δύναμη" αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει το Ισραήλ, δηλαδή την κατοχή του Νότιου Λιβάνου. Και δυστυχώς αυτό το σχέδιο, το αμερικανο-γαλλικό, ελαφρώς βελτιωμένο, υποστηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση. Η υπουργός Εξωτερικών, κυρία Μπακογιάννη, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να θέσει τέρμα στην αδικαιολόγητη 23 ημερών σιωπή του και να ζητήσει άμεση διακοπή των εχθροπραξιών. Αλλά δεν υπήρχε καμία σιωπή του Συμβουλίου Ασφαλείας, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει μια εκκωφαντική στήριξη στον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ κατά των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απορρίψει το αμερικανο-γαλλικό σχέδιο που δικαιώνει τον επιδρομέα, δηλαδή, το Ισραήλ και τα εγκλήματα που διαπράττει κατά των αμάχων και να ζητήσει να σταματήσουν αμέσως οι δολοφονικές επιδρομές του και να αποχωρήσει από τα ξένα εδάφη που κατέχει. Με τον αγώνα των λαών θα επιβληθεί η μόνη σωστή λύση. Δηλαδή, η λύση του Παλαιστινιακού, από το οποίο εξαρτάται η ειρήνευση της Μέσης Ανατολής. Ελεύθερο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ανεξάρτητος και δημοκρατικός Λίβανος. Ανεξάρτητο και δημοκρατικό Ιράκ. Εξω οι Αμερικανοί, το NATO και η ΕΕ από τη Μέση Ανατολή και από κάθε κατεχόμενη χώρα».

Οι άλλοι ομιλητές

«Εξήντα ένα χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα οι ιμπεριαλιστές της "νέας τάξης πραγμάτων" εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Ο άδικος πόλεμος που εξαπέλυσε κατά του λιβανέζικου και παλαιστινιακού λαού το Ισραήλ με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στηριγμένοι στην ονομαζόμενη αντιτρομοκρατική εκστρατεία και τη θεωρία των προληπτικών πολέμων, καταπατά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και κλιμακώνει την ένταση στη Μέση Ανατολή, δολοφονώντας γυναίκες και παιδιά», υπογράμμισε ο Κώστας Χαντζιάρας, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

«Εξω οι φονιάδες από την Παλαιστίνη», ήταν το σύνθημα που βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές υποδεχόμενοι στο βήμα τον Ισμάτ Σάμπρι, επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής Αρχής στη χώρα μας: «Σήμερα οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους προσπαθούν να πουν ότι όλες οι πλευρές έχουν τα δίκια τους, για να χαθεί ο πραγματικός ένοχος, ο πραγματικός εγκληματίας. Πρέπει να αντιστεκόμαστε, να είμαστε συνέχεια στους δρόμους. Οχι στις μεσοβέζικες λύσεις. Ναι στην αντίσταση των λαών. Γιατί οι λαοί όταν θέλουν μπορούν κι αυτό οι εγκληματίες το ξέρουν και τους τρελαίνει».

Για «όλες τις μάνες που ρωτούν με απόγνωση γι' αυτούς που έχασαν, για αυτούς που επιζούν χωρίς στάλα νερό, γι' αυτούς που βαδίζουν διωγμένοι χωρίς προορισμό, για όλες τις μάνες που θα ήταν ευτυχισμένες αν τα χέρια τους δεν έσκαβαν στα ερείπια για να αντικρίσουν το θάνατο, για τις μάνες που μας ρωτάνε βουβά σήμερα», μίλησε η Ελένη Γερασιμίδου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, λέγοντας: «Εμάς ρωτάνε. Εμείς μπορούμε να φωνάξουμε, να σηκώσουμε τη γροθιά της οργής. Γιατί εμείς ξέρουμε ποιο είναι το δίκιο, ποια είναι η ουσία των μικρών πραγμάτων, η σημασία των λέξεων».

Τα συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστών πέφτουν βροχή, για να ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στο Λίβανο και την Παλαιστίνη, όλων των θυμάτων των ιμπεριαλιστών, κάνοντας σαφές ότι «η μεγαλύτερη τιμή σε αυτούς που έπεσαν είναι το δυνάμωμα της λαϊκής αντίστασης».

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Λίγο μετά τις 8 μ.μ. το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να κατεβαίνει από το Βράχο της Ακρόπολης, προς το Θησείο. Οι χιλιάδες διαδηλωτές της ειρήνης παρατάχτηκαν στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται μικρά παιδάκια από την Παλαιστίνη, κρατώντας τις σημαίες της χώρας τους και πίσω ακριβώς το κεντρικό πανό της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), στο οποίο αναγράφεται: «Χιροσίμα - Ναγκασάκι - Παλαιστίνη - Λίβανος - Γιουγκοσλαβία - Αφγανιστάν - Ιράκ: Ιδιοι είναι οι δολοφόνοι, οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ισραήλ». Ακολουθούν τα πανό της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, της ΝΑΣ, ενώ πίσω από αυτό νεολαίοι εργαζόμενοι κρατούν πικέτες της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα γραμμένα στα αγγλικά.

Η πορεία, στην οποία συμμετέχει και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», αλλά και δεκάδες μαζικοί φορείς και Επιτροπές Ειρήνης διαφόρων περιοχών, ξεκινά. Τα συνθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ παράλληλα νεολαίοι μοιράζουν στους περαστικούς στο Θησείο την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την προκλητική ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους κατά της σοσιαλιστικής Κούβας. Ο κόσμος παίρνοντας στα χέρια του την ανακοίνωση και ακούγοντας τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα εκφράζει την ξεκάθαρη συμπαράστασή του στους διαδηλωτές με σχόλια όπως: «Ευτυχώς που αγωνίζονται και κάποιοι» και «Σκοτώνουν τους λαούς, πού θα πάει αυτή η κατάσταση;».

Καθώς η πορεία διασχίζει την οδό Ερμού, τα συνθήματα πυκνώνουν ακόμα περισσότερο και η πορεία αποκτά νέο παλμό, καθώς ο κόσμος βγαίνει έξω από τα μαγαζιά για να παρακολουθήσει τους διαδηλωτές. Ετσι δυναμικά το αντιιμπεριαλιστικό ποτάμι περνάει έξω από τη Βουλή και μετά από λίγο φτάνει έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας οπότε δυναμώνουν τα συνθήματα: «ΝΑΤΟ και Βρυξέλλες, φονιάδες των λαών κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές». Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους: Νίκο Φωτιάδη, Γρηγόρη Πετρόπουλο, Βέρα Νικολαΐδου, Σπύρο Χαλβατζή μπήκε στα γραφεία, προκειμένου να παραδώσει ψήφισμα. Το οποίο όμως παρέδωσαν τελικά στο ...προσωπικό ασφαλείας του κτιρίου, καθώς όλοι απουσίαζαν. Οι συγκεντρωμένοι, πάντως, διατράνωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα στις γειτονιές, στους χώρους δουλιάς, παντού.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δύναμή μας η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη

Από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Το σύνθημα ακούστηκε δυνατά, από τους ανυπότακτους αγωνιστές που χτες βράδυ βγήκαν και πάλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, την ίδια ώρα που οι Ισραηλινοί εξαπέλυαν νέο κύμα επιθέσεων συνεχίζοντας να τους δολοφονούν. Η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που διοργάνωσαν η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», το ΠΑΜΕ και η ΕΔΥΕΘ ξεκίνησε από το Αγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξε στο μνημείο του Γ. Λαμπράκη, όπου αναγγέλθηκε νέα κινητοποίηση για την επόμενη Πέμπτη 17 Αυγούστου.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Σούτκι Ασόκι, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης και μίλησε η Λίζα Χαρνταμπίλα, εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ. Σημείωσαν ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατά των λαών της Μέσης Ανατολής είναι οι ίδιοι οι λαοί και κάλεσαν: «Η οργή μας, η αλληλεγγύη μας, η κοινή μας πάλη να γίνει η δύναμή μας».

Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το δρόμο άνοιγαν οι Παλαιστίνιοι και οι νεολαίοι με τις φωτογραφίες των θυμάτων της ισραηλινής θηριωδίας στα χέρια και τα αστέρια (σαν αυτά με τα οποία «σημάδευαν» οι ναζί τους Εβραίους) στο πέτο καταγγέλλοντας πως αυτοί που κάποτε υπήρξαν θύματα σήμερα είναι θύτες. Πρώτος σταθμός της πορείας το Γαλλικό Προξενείο, όπου αντιπροσωπεία των διοργανωτών της κινητοποίησης κόλλησε στην είσοδο φωτογραφίες που αποτυπώνουν το έγκλημα που διαπράττεται με θύματα άμαχους, παιδιά. Το ίδιο έπραξαν και στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζεται το Αμερικανικό Προξενείο, και λίγο αργότερα στη Στοά Χιρς όπου βρίσκεται η έδρα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, που ακόμη δε βρήκε να πει μια λέξη για την κτηνωδία της ισραηλινής κυβέρνησης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ο υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα» Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών και νομαρχιακών παρατάξεων της ΝΑΣ και ΔΑΣ πολλών δήμων του νομού, εκπρόσωποι φορέων της πόλης κ.ά.

  • Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, με την αφορμή της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Τη διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης, το ΠΑΜΕ, η ΝΑΣ και η ΔΑΣ. Μίλησαν εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Βαγγέλης Δεληολάνης και εκ μέρους της ΝΑΣ ο Νώντας Στολτίδης.
ΚΡΗΤΗ
Δυναμικές εκδηλώσεις

Δυναμική συγκέντρωση και πικετοφορία, για τα 61 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, καθώς και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ - ΕΕ σε βάρος του Λιβανέζικου και Παλαιστινιακού λαού πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Η συγκέντρωση έγινε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία των Λιονταριών, που διοργάνωσαν από κοινού η ΝΑΣ, η «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών» Ηρακλείου, η «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Ν. Αλικαρνασσού», η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση, με σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας.

Στη συγκέντρωση και πορεία παρευρίσκονταν ο υποψήφιος Νομάρχης Ηρακλείου με τη ΝΑΣ, Κώστας Ξυλούρης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με την «ΑΚΔΗ», Στέλιος Ορφανός, το ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, κ.ά.

Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, συγκέντρωση, χτες το βράδυ πραγματοποίησε και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η Επιτροπή Ειρήνης κάλεσε, για μια ακόμη φορά, τον χανιώτικο λαό, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς να συμμετέχουν όχι μόνο στη χτεσινή συγκέντρωση, αλλά στους καθημερινούς αγώνες τιμώντας τους νεκρούς από τη μαύρη επέτειο της Χιροσίμα και το Ναγκασάκι καθώς και το νέο έγκλημα που διαπράττουν από κοινού σήμερα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ισραήλ στο λαό του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Στη συγκέντρωση, κεντρική ομιλήτρια ήταν η Κωστούλα Παπαδάκη - Μουντάκη εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης.

Στη συγκέντρωση παρευρίσκονταν ο υποψήφιος Νομάρχης Χανίων με τη ΝΑΣ, Γιώργος Νταγκουνάκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, Νίκος Παπαντωνάκης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των Αγωνιστικών Κινήσεων, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, το συνδικάτο οικοδόμων, το σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ, η ΠΕΑΕΑ κ.ά.

Παραβρέθηκαν

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ Γιώργος Μαυρίκος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη» Σπύρος Χαλβατζής, ο Στέλιος Μπενετάτος δήμαρχος Νίκαιας καθώς και πλήθος υποψήφιων δημάρχων. Επίσης, αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, της ΕΕΔΔΑ, της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, αντιπροσωπεία του «μετώπου για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού της Τουρκίας», αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, αντιπροσωπείες πολιτικών προσφύγων, αντιστασιακών οργανώσεων και πολλοί μαζικοί, κοινωνικοί και εργατικοί φορείς.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org