ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017
Σελ. /20

Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:

  • Το πρόγραμμα του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη.
  • Το πρόγραμμα του Παιδότοπου στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα.
  • Αφιέρωμα Οκτωβριανή Επανάσταση και Παιδεία: Αποσπάσματα από ομιλίες του Μιχαήλ Ιβάνοβιτς Καλίνιν σε δασκάλους και μαθητές.
Πλούσιο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στις 16 Σεπτέμβρη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πέρυσι στη Θεσσαλονίκη
Από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πέρυσι στη Θεσσαλονίκη
Στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη, στην «καρδιά» των Δυτικών Συνοικιών της πόλης, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη.

Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τα μέλη της ΚΝΕ ήδη όλο αυτό το διάστημα δίνουν τη μάχη της προπαγάνδισης, της προετοιμασίας και του περιεχομένου των εκδηλώσεων και στις 26 Αυγούστου πρόκειται να μπουν στο χώρο για να ξεκινήσουν με μεράκι και εθελοντική δουλειά το στήσιμο της μεγάλης νεανικής πολιτείας, σε ένα χώρο που έχει σημαδευτεί από τις θυσίες και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος και θα φιλοξενήσει και φέτος τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ το δικό τους σημείο συνάντησης θα έχουν οι μαθητές στο Μαθητικό Στέκι, και θα υπάρχει περίπτερο όπου θα φιλοξενηθούν θεραπευτικές κοινότητες, ενώ παράλληλα τις μέρες των εκδηλώσεων θα λειτουργούν θεματικές και εικαστικές εκθέσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την Μεγάλη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση. Το δικό τους χώρο δραστηριοτήτων θα βρουν οι επισκέπτες μικρότερων ηλικιών στον «Μικρόκοσμο», ενώ θα υπάρχουν επίσης παιδότοπος και βιβλιοπωλείο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις συλλογικών μαθητικών εργασιών και συναυλίες με ερασιτεχνικά νεανικά μουσικά σχήματα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των τριών ημερών του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη

Από το πρόγραμμα της πρώτης μέρας ξεχωρίζει η συζήτηση με θέμα «Ο δρόμος χαράχτηκε! Ο σοσιαλισμός, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία με γνωστό καλλιτέχνη, ενώ θα γίνουν συναυλίες και αφιερώματα με τους: Κατερίνα Τσιρίδου, Παλιούς Διαβάτες, Νίκο Κατσίκα, Σελανίκ, Γιώργο Αετόπουλο, Γιάννη Μήτση και τους En Cardia.

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες και αφιερώματα με τη συμμετοχή των εξής καλλιτεχνών: Γιώτα Νέγκα, Κίτρινα Ποδήλατα, Markab Trio, Βασίλης Λέκκας, Ντιλέκ Κοτς, Σοφία Νάτσιου, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Βασίλης Κασούρας, Σεραφείμ Μαρμαρίδης, Μανώλης Παπούλιας και οι «Μουσικόφρονες».

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει συναυλίες και αφιερώματα με τους: Μίλτο Πασχαλίδη, String Demons, Ησαΐα Ματιάμπα, Μύρωνα Στρατή, Kollectiva, Γιώργο Φανάρα, Πετρολούκα Χαλκιά και τον Αντώνη Κυρίτση.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ. Μαγιακόφσκι)», το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το καλοκαιρινό «ταξίδι» σε όλη τη χώρα με πλήθος προφεστιβαλικών εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα, Τετάρτη

Στα Χανιά, στο Λιμανάκι Καλυβών Αποκορώνου. Θα μιλήσει ο Στράτος Κουτρουλάκης, μέλος του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης παιχνίδι «Ακου τι είπαν» και παρουσίαση συλλογικών ερευνητικών εργασιών - πρότζεκτ μαθητών, προβολή ταινίας, μεγάλο κρητικό γλέντι.

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου

Στο Αλιβέρι, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και λαϊκό γλέντι.

Στο Ποδοχώρι Καβάλας, στο «Τζιρίφ», στις 8.30 μ.μ., με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Στην Ικαρία, στο Μονοκάμπι, με ομιλητή τον Νίκο Λάππα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου

Στην Ερέτρια, στην κεντρική πλατεία. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Ασημίνα Καραμπέτσου, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Οι πολιτιστικές - πολιτικές εκδηλώσεις στην Ερέτρια θα ξεκινήσουν από αύριο Πέμπτη 10 Αυγούστου.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου

Στη Λήμνο, στο λιμάνι της Μύρινας, στις 8 μ.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει πολιτική ομιλία από τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο, προβολή ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, αγωνιστικά και προοδευτικά τραγούδια από τοπικά μουσικά σχήματα, έκθεση πολιτικού, λογοτεχνικού και παιδικού βιβλίου.

Τα Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα

Με κεντρικές εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τα μέσα του Αυγούστου, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, προχωρά προς την κορύφωσή του.

Το πρόγραμμα των Φεστιβάλ έχει ως εξής:

  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Θεσσαλονίκη 14 - 15 - 16 Σεπτέμβρη

Κατερίνη 2 Σεπτέμβρη

Βέροια 8 Σεπτέμβρη

Εδεσσα 8 Σεπτέμβρη

Νέα Μουδανιά 9 Σεπτέμβρη

Σέρρες 10 Σεπτέμβρη

Κιλκίς 11 Σεπτέμβρη

  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα 15 - 16 Σεπτέμβρη

Αίγιο 2 Σεπτέμβρη

Αγρίνιο 9 Σεπτέμβρη

Πύργος 9 Σεπτέμβρη

Κεφαλονιά 9 Σεπτέμβρη

Ζάκυνθος 9 Σεπτέμβρη

  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λάρισα 15 - 16 Σεπτέμβρη

Τρίκαλα 1 Σεπτέμβρη

Καρδίτσα 9 Σεπτέμβρη

Βόλος 15 - 16 Σεπτέμβρη

  • ΗΠΕΙΡΟΣ

Γιάννενα 15 - 16 Σεπτέμβρη

Λευκάδα 2 Σεπτέμβρη

Κέρκυρα 9 Σεπτέμβρη

Πρέβεζα 9 Σεπτέμβρη

Ηγουμενίτσα 9 Σεπτέμβρη

Αρτα 1 - 2 Σεπτέμβρη

  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Χαλκίδα 15 Σεπτέμβρη

Λιβαδειά 8 Σεπτέμβρη

Λαμία 9 Σεπτέμβρη

  • ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κοζάνη 8 Σεπτέμβρη

Γρεβενά 25 Αυγούστου

Πτολεμαΐδα 26 Αυγούστου

Καστοριά 1 Σεπτέμβρη

Φλώρινα 1 Σεπτέμβρη

  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Καβάλα 15 Σεπτέμβρη

Δράμα 2 Σεπτέμβρη

Αλεξανδρούπολη 9 Σεπτέμβρη

Κομοτηνή 16 Σεπτέμβρη

Ξάνθη 16 Σεπτέμβρη

  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καλαμάτα 8 - 9 Σεπτέμβρη

Τρίπολη 26 Αυγούστου

Σπάρτη 1 Σεπτέμβρη

Κόρινθος 2 Σεπτέμβρη

Ναύπλιο 2 Σεπτέμβρη

  • ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο 15 - 16 Σεπτέμβρη

Αγιος Νικόλαος 2 Σεπτέμβρη

Χανιά 7 - 8 Σεπτέμβρη

Ρέθυμνο 10 Σεπτέμβρη

  • ΑΙΓΑΙΟ

Ικαρία 11 Αυγούστου

Χίος 2 Σεπτέμβρη στο Κόκκινο Φαναράκι

Σάμος 9 Σεπτέμβρη στην Πορφυριάδα

Λέσβος 16 Σεπτέμβρη

Ρόδος 16 Σεπτέμβρη



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ