ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Αυγούστου 2016
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Σήμερα, στις 8 μ.μ., η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη

Στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη

Από την περσινή συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη
Από την περσινή συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη
Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει, σήμερα Τρίτη, στις 8 μ.μ., στο Βράχο της Ακρόπολης, για τα 71 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945).

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η ΕΕΔΥΕ αναφέρεται στην πρόσφατη ΝΑΤΟική Σύνοδο, σημειώνοντας: «Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (8 και 9 Ιούλη) επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής οργάνωσης και αποκαλύπτεται ότι ο κίνδυνος γενικευμένης αναμέτρησης έρχεται πιο κοντά. Αποφάσισαν - με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρούσα - την παραπέρα συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα των χωρών-μελών με τη Ρωσία, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της "Πυραυλικής Ασπίδας", τη μονιμοποίηση και ενίσχυση της ΝΑΤΟικής παρουσίας σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο, Μεσόγειο, Βαλτική και τη συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Δ. Βαλκάνια, Καύκασο και Β. Αφρική. Στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε συνεργασία και στρατιωτικό συντονισμό δηλώνουν ετοιμότητα να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να παλέψει και να διεκδικήσει:

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές
  • Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
  • Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Στη Θεσσαλονίκη


Εκδήλωση τιμής για τα χιλιάδες θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, που προκάλεσαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αλλά και αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την ελληνική εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια, διοργανώνει, σήμερα Τρίτη, και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η ΕΔΥΕΘ με ανακοίνωσή της ενημερώνει το λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση και κλιμάκωση της πάλης. Μεταξύ άλλων σημειώνει: «71 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στην πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των συμπερασμάτων ΝΑΤΟ και ΕΕ, μαζί με την απόφασή τους για στρατιωτικό τους συντονισμό, δηλώνουν την ετοιμότητά τους να χρησιμοποιήσουν ξανά πυρηνικά όπλα!

71 χρόνια μετά, στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, έχει εγκατασταθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC-GR, στο οποίο προβλέπεται η εγκατάσταση όπλων μαζικής καταστροφής - πυρηνικά, χημικά, βιολογικά!».

Κάλεσμα συμμετοχής απ' την ΟΕΦΣΕΕ

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) καλεί εργαζόμενους και σωματεία του κλάδου να δώσουν μαζικό - μαχητικό «παρών» στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ για τα 71 χρόνια από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Πριν από 71 χρόνια, ο ιμπεριαλισμός, σε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματά του (...) Πραγματικός στόχος των ιμπεριαλιστών δεν ήταν η ήδη ηττημένη Ιαπωνία, αλλά η τρομοκράτηση των λαών, των απανταχού εργατικών και λαϊκών κινημάτων που αμφισβητούσαν την κυριαρχία των μονοπωλίων, τον ιμπεριαλισμό. Σήμερα, οξύνονται οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί για τις πηγές Ενέργειας, τους δρόμους των αγωγών και τον έλεγχο των αγορών. Αποτέλεσμα: Επεμβάσεις, πραξικοπήματα, πολεμικές συγκρούσεις που μακελεύουν τους λαούς και τους στέλνουν στο δρόμο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Οι αποφάσεις, εξάλλου, της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία αποκαλύπτουν ότι ο κίνδυνος γενικευμένης ιμπεριαλιστικής αναμέτρησης έρχεται πιο κοντά».

Στη χώρα μας - καταγγέλλει η ΟΕΦΣΕΕ - η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, «υπηρετώντας πιστά τους στόχους της ντόπιας αστικής τάξης για ενίσχυση της θέσης της στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, μεγαλώνει και βαθαίνει την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ταυτόχρονα, προς εξυπηρέτηση των ίδιων στόχων, τσακίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, βαραίνει τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες με νέους φόρους, πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές».

Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε οργάνωση της πάλης απέναντι στους σχεδιασμούς των αφεντικών, των κεφαλαιοκρατών, συνολικά, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Τους καλεί να μην ξεγελαστούν από την υποκριτική στάση και τα αποπροσανατολιστικά ιδεολογήματα και να σταθούν απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις, πολιτικές και συνδικαλιστικές, που στηρίζουν τα σχέδια και την εξουσία των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού. Να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, την ταξική αλληλεγγύη προς τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τους εργαζόμενους κυρίαρχους του πλούτου που παράγουν», καταλήγει η ανακοίνωσή της.

Να σημειώσουμε ότι κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση έχουν ήδη απευθύνει, με ανακοινώσεις τους, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΔΑ κ.ά.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ