ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Ιούλη 2015
Σελ. /24

Στο σημερινό τετρασέλιδο «ΝΕΟΛΑΙΑ» μπορούμε να βρούμε:

-- Μια μέρα πριν την έναρξη του 24ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο Ναύπλιο, της μεγαλύτερης νεολαιίστικης συνάντησης του καλοκαιριού, που οι εκδηλώσεις του ξεκινούν την Παρασκευή 10 Ιούλη.

-- «Η Μάχη της Ηλεκτρικής. Ενα χρονικό Αγώνα ενάντια στο φασισμό». Μια εξαιρετική έκδοση του 3ου Γυμνασίου Περάματος, σε συνεργασία με το Παράρτημα Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και με τη στήριξη της ΕΛΜΕ Πειραιά.

-- Το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ για το μήνα Ιούλη.

-- Προτάσεις για πολιτιστικές παραστάσεις.

24ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ολα είναι έτοιμα για το πανελλαδικό νεολαιίστικο αντάμωμα
  • Από αύριο αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Διημέρου στο Ναύπλιο και την Ακροναυπλία
  • Την Κυριακή στις 11 π.μ. η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στην Τρίπολη, όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Αύριο αναχωρούν από όλη την Ελλάδα χιλιάδες νέοι και νέες με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ για να συναντηθούν στο Ναύπλιο στο 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Το φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο αφιερώνεται στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, εμπνέεται και διδάσκεται από τη στάση των κρατουμένων αγωνιστών της Ακροναυπλίας, τιμά επίσης τους ήρωες μαχητές του ΔΣΕ που εκτελέστηκαν με αποφάσεις του Εκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947 - 1949. Οπως χαρακτηριστικά λέει η ανακοίνωση, πατώντας πάνω σε τέτοιες ηρωικές σελίδες της Ιστορίας του λαού, «συνεχίζουμε κι αγωνιζόμαστε σήμερα με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον. Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις, ανεργία και πολέμους».

Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στην όμορφη παραλία της Καραθώνας, κάτω από δέντρα που προσφέρουν πλούσια σκιά και ο χώρος έχει διαμορφωθεί με όλες τις απαραίτητες υποδομές ενός κάμπινγκ. Ολα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους χιλιάδες νέους από όλη τη χώρα που θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να ψυχαγωγηθούν, να απολαύσουν τη θάλασσα και τις ομορφιές του καλοκαιριού. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα γίνουν εκδηλώσεις, συναυλίες, γλέντια, τουρνουά beach volley και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ θα ξεναγούνται σε μια πολύ όμορφη έκθεση που θα στηθεί πάνω στο βράχο της Ακροναυπλίας, αλλά και σε μια δεύτερη έκθεση στο χώρο της κατασκήνωσης που θα είναι αφιερωμένη τόσο στην Ακροναυπλία, όσο και στους 259 εκτελεσμένους από το «θανατοδικείο» της Τρίπολης, με αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Σταθμός στο 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο θα είναι η συμμετοχή όλων των κατασκηνωτών στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ την Κυριακή 12 Ιούλη, στις 11.00 π.μ., στην Τρίπολη, για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές από το στρατοδικείο της Τρίπολης, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους εκτελεσμένους. Η εκδήλωση θα γίνει στον Αη Θανάση, στο χώρο όπου γίνονταν οι εκτελέσεις και νωρίτερα θα έχει προηγηθεί συλλαλητήριο στην πόλη της Τρίπολης.

Από το προηγούμενο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Ακροναυπλία το 2010
Από το προηγούμενο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Ακροναυπλία το 2010
Από τις εργασίες κατασκευής του μνημείου στην Τρίπολη
Από τις εργασίες κατασκευής του μνημείου στην Τρίπολη
Πούλμαν από την Πελοπόννησο για την εκδήλωση της Κυριακής

Για την εκδήλωση της ΚΕ στην Τρίπολη, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ δρομολογούν λεωφορεία από τις πιο κάτω περιοχές της Πελοποννήσου:

Κορινθία: 7.30 π.μ. Αγιοι Θεόδωροι, Φούρνος Καταβέτη. 8.00 π.μ. Λουτράκι, Πάρκο ΟΣΕ. 8.00 π.μ. Κόρινθος, Περιβολάκια. 8.45 π.μ. Κιάτο, Εθνική Τράπεζα.

Αργολίδα: 8.30 π.μ. Ναύπλιο, Δικαστήριο. 8.30 π.μ. Αργος, Λαϊκή Αγορά.

Λακωνία: 7.00 π.μ. Μολάοι, Γενικό Νοσοκομείο. 7.00 π.μ. Αρεόπολη, Πλατεία. 8.15 π.μ. Σπάρτη, Μουσείο.

Μεσσηνία: 7.00 π.μ. Γαργαλιάνοι, Πλατεία. 7.30 π.μ. Φιλιατρά, Φουρναράκιο. 7.30 π.μ. Πύλος, Πλατεία. 8.00 π.μ. Κυπαρισσία, ΟΣΕ. 8.30 π.μ. Καλαμάτα, Πλατεία Υπαπαντής. 8.30 π.μ. Μεσσήνη, Δημαρχείο. 8.45 π.μ. Μελιγαλάς, Κάτω αγορά.

Πούλμαν της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Περιστερίου και Μελισσίων δρομολογούν πούλμαν την Κυριακή, 12 Ιούλη, για την εκδήλωση στην Τρίπολη, που αναχωρούν το πρωί της Κυριακής:

-- Μελίσσια, στις 7.00 π.μ. από Λεωφόρο Δημοκρατίας 65.

-- Περιστέρι, στις 7.15 π.μ., από πλατεία Δημαρχείου.

Το πρόγραμμα του Διημέρου

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 10 Ιούλη

17.00 - 20.00 Ξεναγήσεις στο βράχο της Ακροναυπλίας και στην έκθεση με τα ταμπλό που θα έχει στηθεί εκεί.

20.45 Ανοιγμα των εκδηλώσεων στην κατασκήνωση από τον Τάσο Αντωνίου, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

21.00 Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα για την Ακροναυπλία, από αφηγητές - ηθοποιούς της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου και μουσικούς της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

22.00 Συναυλία.

23.00 Λαϊκό γλέντι από λαϊκό-ρεμπέτικο συγκρότημα της ΚΝΕ.

Το Σάββατο 11 Ιούλη

9.00 - 14.00 και 17.00 - 20.00 Ξεναγήσεις στο βράχο της Ακροναυπλίας και στην έκθεση.

20.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41».

21.30 Συναυλία με επαναστατικά - αγωνιστικά τραγούδια από τους «KollektivA», Στέλιο Μαγαλιό, «Rebellion Connexion» + Φρανκ («Manifesto the label»).

23.00 Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Την Κυριακή 12 Ιούλη

8.00 Αναχώρηση από την κατασκήνωση για την Τρίπολη.

10.00 Αφιξη στην Τρίπολη και συλλαλητήριο στην πόλη.

11.00 Συμμετοχή στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τους εκτελεσμένους από το στρατοδικείο Τρίπολης, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

13.00 Αναχώρηση των Οργανώσεων για τις περιοχές τους.

Την κατασκήνωση του 24ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στην παραλία της Καραθώνας, θα επισκεφτεί και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ