ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Ιούλη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Είτε με νέο μνημόνιο, είτε με «grexit», o λαός θα πληρώσει αβάσταχτο λογαριασμό

Τοποθέτηση του Κ. Παπαδάκη στη χτεσινή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου

«Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει τον αβάσταχτο λογαριασμό είτε με συμφωνία - 3ο μνημόνιο είτε με "grexit"», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, παίρνοντας το λόγο χτες, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την τρόικα.

Στην τοποθέτησή του, σημείωσε ακόμα τα εξής:

«Τόσο η ΕΕ και όλα τα όργανά της, όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με προκλητικούς εκβιασμούς επιδιώκετε να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός, που έχει ήδη πτωχεύσει, τα νέα πολύ σκληρά μέτρα που απεργάζονται σε βάρος του. Ομως, είτε με συμφωνία - 3ο μνημόνιο είτε με "grexit", και πάλι ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει αβάσταχτο λογαριασμό.

Η συμφωνία όλων των κομμάτων που υπηρετούν το κεφάλαιο στην Ελλάδα στοχεύει να κρατήσει τον λαό φυλακισμένο στην εξαθλίωση των μνημονίων διαρκείας. Καμιά τέτοια εξουσιοδότηση όμως δεν έδωσε ο λαός. Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα αντιλαϊκή επίθεση και την αντιπαλεύει. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση, ούτε λύση μέσα στην ΕΕ και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, γιατί κριτήριό τους είναι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η μόνη διέξοδος για τον λαό είναι αυτή της οργάνωσης της πάλης για τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ