Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9522

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΑΛΕΡΑΣ για τους ναυτεργάτες

Στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει την πιο άγρια αντιναυτεργατική πολιτική, με τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλυπτικά στοιχεία στο σημερινό «Ρ»

Η ένταση της επιθετικότητας του εφοπλιστικού κεφαλαίου κατά των ναυτεργατών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, την ίδια ώρα που παραμένουν ακόμα κάτω από το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης! Η πολιτική της «ανταγωνιστικότητας», που υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες προβλέπουν την πλήρη απελευθέρωση της εφοπλιστικής ασυδοσίας για την αύξηση του κέρδους, οδηγεί σε καθεστώς γαλέρας τους ναυτεργάτες, αφού τα βαπόρια ταξιδεύουν με ελλιπέστατες οργανικές συνθέσεις, εξαντλητική εργασία και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παραβιάζονται κατάφωρα. Την ίδια ώρα υποβαθμίζεται η Ναυτική Εκπαίδευση και παραδίνεται στους ιδιώτες, ενώ απανωτά είναι τα χτυπήματα στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών, τα οποία απειλούνται με κατάρρευση, με ό,τι σημαίνει αυτό συνολικά για τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών.


ΣΕΛ.  14   -   15

Associated Press

ΜΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νέες εκδηλώσεις αλληλεγγύης την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε νέες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και αποφασιστικής καταδίκης της συνεχιζόμενης επιχείρησης γενοκτονίας εκ μέρους του ισραηλινού στρατού, καλεί το ΠΑΜΕ για την Τρίτη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις εκδηλώσεις καλούν επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΥΕΘ και η ΕΕΔΔΑ.

Στο μεταξύ, οι Παλαιστίνιοι των πυκνοκατοικημένων περιοχών της Λωρίδας της Γάζας αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς οι ήδη πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής τους επιδεινώθηκαν στο έπακρο από τις συνεχώς κλιμακούμενες πολεμικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού.


ΣΕΛ.  8


ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
«Ξηλώνει » τη λίστα η κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ολομέτωπης αντιασφαλιστικής επίθεσης και στη βάση του «νόμου Ρέππα» του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ κατέθεσε την Παρασκευή τροπολογία για το πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.


ΣΕΛ.  7
ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Στον ίδιο αντιαγροτικό δρόμο της ΚΑΠ

Η αγωνία του ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική αγροτική πολιτική και η προσπάθεια να εξωραΐσει τα δικά του κυβερνητικά έργα δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια για τις αντιαγροτικές του θέσεις.


ΣΕΛ.  20   -   21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ