ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
Σελ. /28
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Νεκρώνουν αύριο οι χώροι δουλειάς! Ολοι στους δρόμους!

Στις 10 π.μ. στα Προπύλαια η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Εξόρμηση του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Ηράκλειο
Εξόρμηση του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Ηράκλειο
«Να παραλύσει η χώρα! Το αντεργατικό νομοσχέδιο να πεταχτεί στα σκουπίδια!»: Με το σύνθημα αυτό Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα εντείνουν τη δράση τους στην τελική ευθεία μπροστά στην αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία και προετοιμάζουν τις συγκεντρώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο - οδοστρωτήρα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μέχρι να πάρουν τη θέση τους στις απεργιακές φρουρές αύριο το πρωί, στα μπλοκ των σωματείων στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, στο απεργιακό μέτωπο που χτίζεται σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τη δράση τους και αξιοποιούν κάθε ώρα που απομένει για να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο.

Να νεκρώσουν αύριο όλοι οι χώροι δουλειάς

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους να βγουν στον αγώνα για το ξήλωμα όλου του οπλοστασίου νόμων και διατάξεων για τη «διευθέτηση», το χτύπημα στην κυριακάτικη αργία, στη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα, στις ΣΣΕ, τις απολύσεις, που χρόνια τώρα διαμορφώνουν όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Με τις αποφάσεις τους κάνουν δική τους υπόθεση την προετοιμασία της κινητοποίησης, ενισχύονται το απεργιακό μέτωπο και το αίτημα για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Θεσσαλονίκη: Εξόρμηση στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Θεσσαλονίκη: Εξόρμηση στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο έχουν εκφράσει Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών. Εχουν αποφασίσει να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οργανώνουν και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 16 Ιούνη.

Απεργία στα πλοία

Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρούν αύριο και οι ναυτεργάτες. Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (10 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη), και με τη σημερινή τους κινητοποίηση στο Πρωτοδικείο δίνουν απάντηση στην προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας τους (βλ. σχετικό θέμα).

«Χειρόφρενο» σε Μετρό, Ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ

Απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία έχουν πάρει και τα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ετσι, τη μέρα εκείνη θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ. Ομόφωνη απόφαση για απεργία έχει πάρει επίσης η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., καθώς οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Γιγαντοπανό στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο ανάρτησαν εργατικά σωματεία
Γιγαντοπανό στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο ανάρτησαν εργατικά σωματεία
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν επίσης οι σιδηροδρομικοί.

Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κάλεσμα στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους του κλάδου να παλέψουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να αποσυρθεί το αντεργατικό τερατούργημα απευθύνει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους «να πάρουμε την υπόθεση της απεργίας και της επιτυχίας της στα δικά μας χέρια».

Διαμαρτυρία σήμερα στο αεροδρόμιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο της Αθήνας οργανώνει σήμερα στις 10 π.μ. το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, καταγγέλλοντας την αξίωση της εργοδοσίας της «Goldair Handling» να εδραιώσει όρους σύγχρονης σκλαβιάς για το προσωπικό στην επίγεια εξυπηρέτηση, με τις θέσεις που διατύπωσε στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, αλλά και με την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Στην κινητοποίηση καλεί και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ», ενώ μαζί με το Εργατικό Κέντρο έκαναν προχτές παρέμβαση στην εργοδοσία, με αφορμή τη συρροή κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν σε λίγες μόλις μέρες και την έλλειψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για τους διανομείς

Το δικό τους μήνυμα στέλνουν οι υγειονομικοί, που εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη της πανδημίας (φωτ. από το «Ιπποκράτειο» Αθήνας)
Το δικό τους μήνυμα στέλνουν οι υγειονομικοί, που εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη της πανδημίας (φωτ. από το «Ιπποκράτειο» Αθήνας)
Σε μηχανοκίνητη κινητοποίηση σήμερα στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τα συνεχόμενα εργατικά «ατυχήματα» στους διανομείς, καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.«Αντί η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων και να βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς, ετοιμάζονται να περάσουν το νέο νομοσχέδιο, που θα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη τη δουλειά του διανομέα», καταγγέλλει και καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία.

Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι

Σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, με προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην αρχή της οδού Αθηνάς στην Ομόνοια, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων.«Να πορευτούμε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας στον κοινό αγώνα για την άμεση απόσυρση και εξαφάνιση του αντεργατικού νομοσχεδίου που μας γυρίζει πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα. Μαζί να απαιτήσουμε την κατάργηση όλης της αντεργατικής - αντιασφαλιστικής νομοθεσίας που στόχο έχει το τσάκισμα σε ό,τι με αγώνες και θυσίες έχουν κατακτήσει η εργατική τάξη και ο λαός στη μακρόχρονη αγωνιστική τους πορεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Παρών» από ΜΑΣ, ΟΓΕ, ΕΕΔΥΕ

Τις αντεργατικές ανατροπές που στοχεύουν με μεγαλύτερη ένταση τη νέα γενιά των εργαζομένων καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας όλες τις γυναίκες της βιοπάλης. Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Δεν παλεύουμε για λιγότερη εξαθλίωση

Την κατρακύλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού και ενόψει της απεργίας αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η «Εργατική Ενότητα» στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αφού όπως αναφέρει «στο παρά ένα, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, αμέσως μετά τη ΓΣΕΕ, αποφάσισε να πάρει απόφαση για απεργία. Ομως οι απεργίες δεν οργανώνονται με μια ανακοίνωση και συνεντεύξεις σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Την οργάνωση της απεργίας εδώ και βδομάδες την έχουν πάρει πάνω τους δεκάδες σωματεία της πόλης, που με συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες φροντίζουν να μη μείνει εργάτης που δεν θα μάθει για την αντεργατική λαίλαπα, δεν θα μείνει χώρος δουλειάς που δεν θα μπει στο μεγάλο απεργιακό μέτωπο. Και αυτό το μέτωπο δεν είναι δυνατό να παλεύει για μια ...πιο δίκαιη ανάπτυξη, για τη "διευθέτηση που γνωρίζουμε" και μάλλον είναι καλύτερη, για κάποια θετικά σημεία στο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο. Γιατί για αυτά παλεύει η πλειοψηφία του ΕΚΘ, με βάση την ανακοίνωσή της, για να μην είναι ατομική η "διευθέτηση" αλλά προϊόν... διαλόγου.

(...) Δεν παλεύουμε για λιγότερη εξαθλίωση, αλλά για ζωή με σύγχρονους όρους δουλειάς, με δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Και με ανοργάνωτους εργάτες αξιοπρεπής δουλειά δεν γίνεται».

«Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα...»

Στο ίδιο πνεύμα και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, μαζί με τα Συνδικάτα Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας, καυτηριάζουν τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βέροιας.

Με ανακοίνωσή τους με τίτλο «Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα...» σχολιάζουν ότι η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, που δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για την οργάνωση του αγώνα των εργατών, έρχεται και τους καλεί να παρευρεθούν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εβδομήντα χιλιόμετρα μακριά.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα κλαδικά συνδικάτα Τροφίμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλούν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες όλου του νομού να καταδικάσουν με τη στάση τους τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΕΚ Βέροιας, αγωνιστικά και μαζικά να δώσουν το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στη Νάουσα, στην κεντρική πλατεία, και στη Βέροια, στην πλατεία Ωρολογίου.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Παράνομη θέλουν να βγάλουν την απεργία στα καράβια οι εφοπλιστές

  • «Αέρας στα πανιά» της εργοδοσίας το νομοσχέδιο Χατζηδάκη
  • Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 8.30 π.μ. στο Πρωτοδικείο Πειραιά

Βιάζονται οι εφοπλιστές να αξιοποιήσουν τα νέα όπλα που τους δίνει το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, και έτσι χτες ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των ναυτεργατικών σωματείων και της απόφασής τους για 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο Πέμπτη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Σημειωτέον, η απεργία έχει προκηρυχθεί εδώ και μέρες και εντάσσεται στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, κι όμως απροκάλυπτα οι μηχανισμοί κυβέρνησης - εργοδοσίας τρέχουν να τη βγάλουν παράνομη.

Τις εκβιαστικές - τρομοκρατικές μεθόδους των εργοδοτών καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καλώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων σήμερα Τετάρτη στις 8.30 π.μ., στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

«Η πρόθεσή τους να βγάλουν αυτήν την απεργία παράνομη είναι τροχιοδεικτική βολή για το τι θα επακολουθήσει το επόμενο διάστημα σε όλους τους κλάδους!», επισημαίνουν τα σωματεία και υπογραμμίζουν ότι απεργιακές αποφάσεις για αύριο έχουν πάρει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και χιλιάδες συνδικάτα της χώρας, ακόμα και η ίδια η ΓΣΕΕ. «Κάτω τα χέρια από την απεργία, δεν θα περάσει η τρομοκρατία», διαμηνύουν. Καλούν στην περιφρούρηση της απεργίας, υπογραμμίζοντας πως «η καταδίκη της εργοδοτικής τρομοκρατίας και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας θα κριθούν στους καταπέλτες των πλοίων».

Τη νέα προσπάθεια απαγόρευσης της απεργίας στα καράβια από την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, και καλεί στη σημερινή διαμαρτυρία. «Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι πάνω στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη και η εργοδοσία κυριολεκτικά έχει ξεσαλώσει. Δείχνει τι θα επικρατήσει στους χώρους δουλειάς αν ψηφιστεί το νέο έκτρωμα», καταγγέλλει και τονίζει: «Αυτός είναι ο λόγος που επιτίθενται με μανία στα συνδικάτα και στο μοναδικό όπλο που έχουν για να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι, το δικαίωμα στην απεργία».

ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των εργαζομένων καταδικάζει το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Πριν ακόμα η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο - έκτρωμα, οι εφοπλιστές ενιαία μέσα από την εργοδοτική τους ένωση άρχισαν να ξεσαλώνουν. Με αφορμή την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη, προχώρησαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία όλων των ναυτεργατικών σωματείων.

Είναι προκλητικοί! Ολα αυτά τα χρόνια, τόσο κατά τη διάρκεια της κρίσης όσο και κατά την τωρινή της πανδημίας, έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη, όταν ο εργαζόμενος λαός δεινοπαθεί! Την ίδια στιγμή που μέσα στην πανδημία τσάκιζαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στοιβάζοντας τον κόσμο σαν σαρδέλες μέσα στα καράβια χωρίς να λογαριάζουν τα μέτρα προστασίας της υγείας, έρχονται να μας κουνήσουν το δάχτυλο για το πώς και αν θα αγωνιζόμαστε, και ως λαγοί να τρέξουν πρώτοι τις αντιδραστικές αλλαγές που επιδιώκει να φέρει η κυβέρνηση».

Τη στήριξή τους στους ναυτεργάτες και στα σωματεία τους εκφράζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από άλλους κλάδους, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις των εφοπλιστών και της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Απεργιακές συγκεντρώσεις για αύριο Πέμπτη έχουν ανακοινωθεί στις εξής πόλεις:

Αθήνα, 10 π.μ., Προπύλαια.

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.

Πειραιάς, 10 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη.

Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., μπροστά από το δημαρχείο.

Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου.

Αλμυρός, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αμαλιάδα, 9 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Αμφιλοχία, 10.30 π.μ., λιμάνι.

Αμφισσα, 11 π.μ., πλατεία Λαού.

Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου.

Αρτα, 10 π.μ., πλατεία Κιλκίς.

Βέροια, 11 π.μ., πλατεία Ωρολογίου.

Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου.

Γιάννενα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Γιαννιτσά, 11 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ.

Γρεβενά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ελασσόνα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ελευσίνα, 10 π.μ., πλατεία Ηρώων.

Ζάκυνθος, 10 π.μ., πρώην Νομαρχία.

Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., πλατεία Δημαρχείου.

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Θήβα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ικαρία, 12 μ., πλατεία Αγίου Κηρύκου.

Ιστιαία, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία.

Καβάλα, 10.30 π.μ., πλατεία Καπνεργάτη.

Καλαμάτα, 10 π.μ., πλατεία 23ης Μάρτη.

Καρδίτσα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.

Καρπενήσι, 11 π.μ. κεντρική πλατεία.

Κάρυστος, 10.30 π.μ., πλατεία.

Καστοριά, 10.30 π.μ., έναντι παλιάς Νομαρχίας.

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κέρκυρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης.

Κοζάνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 10.30 π.μ., Περιβολάκια.

Κορωπί, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Λάρισα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.

Λευκάδα, 11 π.μ., στον Αγιο Μηνά.

Λήμνος, 11 π.μ., πλατεία παλιού Δημαρχείου.

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Μαντούδι, 11 π.μ. κεντρική πλατεία.

Μυτιλήνη, 10.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς.

Νάξος, 11 π.μ., πλατεία Παλιού Δημαρχείου.

Νάουσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ναύπακτος, 10.30 π.μ., Κεφαλόβρυσο.

Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Πάτρα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Πολύγυρος, 10.30 π.μ., Ηρώον.

Πρέβεζα, 10.30 π.μ., παλιό ΚΤΕΛ.

Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., παλιό πάρκο.

Πύργος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ρέθυμνο, 10 π.μ., δημαρχείο.

Ρόδος, 10.30 π.μ., πλατεία Κύπρου.

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Σέρρες, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Σιάτιστα, 10.30 π.μ., στο Κέντρο Υγείας.

Σύρος, 10.30 π.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού.

Φλώρινα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Χαλκίδα, 10 π.μ., πλατεία Αγοράς.

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Χίος, 10.30 π.μ., πλατεία Βουνακίου.

Οι προσυγκεντρώσεις σε Αθήνα και Πειραιά

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των μαζικών φορέων για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια έχουν καθοριστεί για τις 9.30 μ.μ., ως εξής:

-- Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα

-- Ομόνοια: ΟΒΣΑ και σωματεία αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ, η ΟΓΕ, Σύλλογοι συνταξιούχων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας.

-- Πλατεία Κοραή: Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.

Πούλμαν για τα Προπύλαια

Πούλμαν για τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια θα αναχωρήσουν αύριο από Καλλιθέα (8.30 π.μ., πλατεία Δαβάκη), Νέα Ιωνία (8.15 π.μ., ΟΤΕ), Μεταμόρφωση (8.15 π.μ., Αγιος Κωνσταντίνος), Νέα Φιλαδέλφεια (8.15 π.μ., Δημαρχείο), Νέο Ηράκλειο (8.30 π.μ., Τρία Αστέρια), Πεύκη (8.30 π.μ., 13η στάση), Ολυμπιακό Χωριό (8.15 π.μ., Κακλαμανάκη 21), Ανω Πατήσια (8.45 π.μ. Τέρμα τρόλεϊ), Πλατεία Κολιάτσου 9 π.μ., Μενίδι (8.30 π.μ., πλατεία Καράβου), Κόκκινο Μύλο (8.45 π.μ., τριγωνική πλατεία).

Στον Πειραιά

Στον Πειραιά, οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη έχουν οριστεί στις 9.30 π.μ. στα εξής σημεία:

-- Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Σωματεία και Συνδικάτα εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, συνταξιουχικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Α' Πειραιά.

-- Ηλεκτρικός Σταθμός Πειραιά: Συνταξιουχικά Σωματεία και μαζικοί φορείς των δήμων της Β' Πειραιά.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org