ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
Σελ. /28
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Χαιρετιστήρια μηνύματα από κάθε γωνιά του πλανήτη

Νέα χαιρετιστήρια μηνύματα φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από κάθε γωνιά του πλανήτη, μεταφέροντας ευχές για την επιτυχία του 21ου Συνεδρίου.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει τη δημοσίευση αποσπασμάτων από τα μηνύματα αυτά (ολόκληρα τα μηνύματα δημοσιεύονται στο «902.gr» και συγκεντρώνονται στη διεύθυνση www.902.gr/node/261661).

ΚΚ Βουλγαρίας

Στο χαιρετιστήριο μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Βουλγαρίας σημειώνεται:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας σάς απευθύνει χαιρετισμό για τη διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Συνέδριό σας θα συνεχίσει τη γραμμή του για την ανάπτυξη του μαρξισμού - λενινισμού στο σύγχρονο στάδιο και θα συμβάλει στον εμπλουτισμό της θεωρίας και της πρακτικής.

Πιστεύουμε ότι ο αγώνας των Ελλήνων κομμουνιστών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, ενάντια στον καπιταλισμό και όλες τις τερατώδεις εκδηλώσεις του, θα είναι επιτυχής.

Ευχόμαστε στο Συνέδριό σας και σε όλους τους αντιπροσώπους καλή υγεία και δημιουργική προσέγγιση».

Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μεξικού

Στο μήνυμα του Λαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μεξικού - Εθνική Λαϊκή Σοσιαλιστική Πολιτική Συσπείρωση (PPS-APN-PS), ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, Χοσέ Αμπέλ Ογκάθ Πιρς, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Το PPS-APN-PS Μεξικού, κληρονόμος της σκέψης του ιδρυτή και καθοδηγητή του, Βισέντε Λομπάρδο Τολεδάνο, τα μέλη του και τα καθοδηγητικά στελέχη του, σε όλες τις βαθμίδες, είμαστε σίγουροι ότι το μαχητικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) θα καταλήξει σε εποικοδομητικά συμπεράσματα, από τις 24 μέχρι τις 27 Ιούνη αυτού του χρόνου, μέσα από τη μεγάλη οργανωτική πολιτική - ιδεολογική δουλειά, για το 21ο Συνέδριό του (...)

Ξέρουμε ότι θα εκπληρώσετε με ακρίβεια τους στόχους που έθεσαν τα μέλη και τα στελέχη σας για το σημαντικό αυτό Συνέδριο, ως άμεση συνέπεια του προηγούμενου και προγενέστερη του επόμενου. Εχει αποδειχθεί η ικανότητα της οργανωτικής επαναστατικής συσπείρωσης του ΚΚΕ, στο οποίο ευχόμαστε να φτάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο δημιουργικότητας και μαχητικότητας, μπροστά σε αυτήν την καινούργια πρόκληση της περίπλοκης σύγχρονης κατάστασης».

ΚΚ Φινλανδίας

Στο μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Φινλανδίας, ο προεδρεύων J. P. Vaisanen σημειώνει:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει συγκεντρώσει τεράστια και πολύτιμη εμπειρία για πάνω από 100 χρόνια στο πεδίο της ιδεολογικής - πολιτικής πάλης και παρέμβασης στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας χαιρετίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για την εμπνευσμένη πολιτική δουλειά και για την πάλη του να διατηρήσει την κομμουνιστική του ταυτότητα. Βρίσκουμε ότι η πολιτική δουλειά του ΚΚΕ με το Πρόγραμμα του Κόμματος έχει εμπλουτίσει τις προγραμματικές αντιλήψεις για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ παλεύει για την επαναστατική προγραμματική και οργανωτική του ανασυγκρότηση, για τη διαμόρφωση αγωνιστικών ομάδων και πυρήνων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και σε άλλα κοινωνικά κινήματα σε μια ταξικά συνειδητή δουλειά που ωφελεί όλα τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα διεθνώς.

Το ΚΚΕ φανερώνει ότι ένα Κομμουνιστικό Κόμμα είναι απαραίτητο στον σημερινό κόσμο, στην πάλη ενάντια στις απάνθρωπες, αντιειρηνικές και αντιδημοκρατικές ιδέες και επιθέσεις.

Το ΚΚΕ ανασυντάσσει το ελληνικό εργατικό κίνημα. Στην Ελλάδα το ΚΚΕ συγκροτεί κοινωνικές συμμαχίες της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου. Οι σύντροφοι στην Ελλάδα παλεύετε για τα ζητήματα της λαϊκής οικογένειας και την ίδια στιγμή δυνάμεις κινητοποιούνται σε αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του καπιταλισμού. Το ΚΚΕ παίζει σημαντικό ρόλο στην αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για την οικοδόμηση της εργατικής εξουσίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Φινλανδίας βρίσκει τον εαυτό του στην ίδια πλευρά του αγώνα με το ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ, στον αγώνα για τη μαρξιστική και ειρηνική οικοδόμηση, για την αλλαγή του κόσμου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας χαιρετίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για το δυνάμωμα του Διεθνούς Δικτύου Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων».

ΚΚ Αρμενίας

Η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Αρμενίας στο μήνυμά της επισημαίνει τα εξής:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αρμενίας θα ήθελε να μεταφέρει τα θερμά του συγχαρητήρια για το 21ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που διατηρεί τις καλύτερες παραδόσεις του χιλιετούς πολιτισμού του ελληνικού λαού και κρατάει ψηλά τη σημαία του διεθνισμού. Παρά τις συνολικές επιθέσεις ενάντια στα Κομμουνιστικά Κόμματα, ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και τη νίκη των αντεπαναστατών στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήταν ένα από τα λίγα κόμματα που μπόρεσαν γρήγορα να ανασυγκροτηθούν και να μείνουν πιστά στα ιδανικά, που σήκωσαν ξανά τη σημαία των εργατών και της πάλης με τιμή.

Για ακόμα μία φορά, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για το 21ο Συνέδριό σας και να σας ευχηθούμε να συνεχίσετε ακάθεκτα την πολύτιμη πορεία σας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα εκπληρώσετε με τιμή και επιτυχία όλα τα καθήκοντα που θα θέσει το Συνέδριό σας».

ΚΚ Αζερμπαϊτζάν

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Αζερμπαϊτζάν, ο πρώτος Γραμματέας της ΚΕ, Τ. Νουρουλάγιεφ, αναφέρει:

«Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Αζερμπαϊτζάν χαιρετίζει τους αντιπροσώπους του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και εύχεται στο Συνέδριο ένα επιτυχές έργο!

Οι κομμουνιστές του Αζερμπαϊτζάν παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον επιτυχημένο αγώνα των Ελλήνων κομμουνιστών υπό την σοφή καθοδήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Συνέδριο θα λάβει σημαντικές αποφάσεις ζωτικής σημασίας για το ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα! Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπό την καθοδήγηση της Κεντρικής Επιτροπής, οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας θα επιτύχουν θετικά αποτελέσματα στον αγώνα της εργατικής τάξης για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού!

Ελπίζουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των κομμάτων μας θα εμβαθύνουν και θα αναπτυχθούν.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία, αγαπητοί αντιπρόσωποι του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ!

Ας λάμψει φωτεινότερα στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα η ανίκητη ιδέα του μαρξισμού - λενινισμού!».

Κόμμα Κομμουνιστών ΗΠΑ

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος Κομμουνιστών των ΗΠΑ στο δικό του μήνυμα σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Σε μια εποχή εντεινόμενων εντάσεων στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και με τις αντιφάσεις του καπιταλισμού να έχουν πλέον αποκαλυφθεί με τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19, η εργατική τάξη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ βαρβαρότητας και σοσιαλισμού.

Εχοντας ως οδηγό πάνω από έναν αιώνα Ιστορίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν είναι μόνο το παλαιότερο κόμμα στην Ελλάδα, αλλά και το μοναδικό που έχει θυσιάσει τόσο πολλά για την απελευθέρωση του έθνους τόσο από τον φασισμό όσο και από τον ιμπεριαλισμό. Ο ηρωισμός των αγωνιστών των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΟΠΛΑ - ΔΣΕ συνεχίζει να μας καθοδηγεί σήμερα, καθώς αντιμετωπίζουμε πολλές από τις ίδιες δυσκολίες και εχθρούς που και εκείνοι αντιμετώπισαν τότε στα βουνά και στους δρόμους.

Το ΚΚΕ συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κομμουνιστικού κινήματος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Το Κόμμα Κομμουνιστών ΗΠΑ, ως μαρξιστικό - λενινιστικό κόμμα, χαιρετίζει και επιδιώκει να συνεισφέρει στις προσπάθειες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για τη διαμόρφωση ενός μαρξιστικού - λενινιστικού πόλου στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της εργατικής τάξης της Ελλάδας, υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ, καθώς συνεχίζει να διεξάγει την ιστορική της πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ».

Παλαιστινιακό ΚΚ

Στο μήνυμά του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Παλαιστινιακού Κομμουνιστικού Κόμματος σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί σύντροφοι του ΚΚΕ, σας απευθύνουμε έναν μπολσεβίκικο χαιρετισμό με την ευκαιρία του 21ου Συνεδρίου σας, το οποίο διεξάγεται μετά από 103 χρόνια ζωής του Κόμματός σας, τα οποία ήταν γεμάτα από μεγάλες θυσίες στο δρόμο για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη μεγάλη χώρα σας την Ελλάδα. (...) Με τον συνεχή αγώνα και την προσήλωσή σας στη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία δεν κερδίζετε τον σεβασμό μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και των λαών όλου του κόσμου. Ο πρωτοπόρος σας ρόλος στη δημιουργία και τη λειτουργία των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) ήταν και είναι εξέχων και δραστικός».

Αναφερόμενο στην κατοχή και τη σκληρή επίθεση που αντιμετωπίζει ο Παλαιστινιακός λαός, το Παλαιστινιακό ΚΚ υπογραμμίζει: «Το κόμμα μας προέβαλε το σύνθημα του αγώνα για τη δημιουργία ενός πλατιού εθνικού μετώπου κατά της κατοχής και της συμφωνίας του Οσλο, που να ηγείται του αγώνα για τον τερματισμό του σταδίου της εθνικής απελευθέρωσης μέσω της επανίδρυσης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σε επαναστατικά θεμέλια. Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε τους χαιρετισμούς μας στο Συνέδριό σας και σας ευχόμαστε επιτυχία στο δρόμο για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και στον λαό σας, επιτυχία και πρόοδο».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ