ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα δράσης

Κορύφωση στις 15 του Ιούνη: Συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 8.30 μ.μ., με προσυγκέντρωση εργαζόμενων και άνεργων γυναικών στις 7 μ.μ. στα γραφεία του ΣΕΒ. Στις 7.30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς καμιά επανάπαυση και με την αντιασφαλιστική επίθεση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου να πείσουν για το αντίθετο, οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, προτάσσοντας τα αιτήματα των σύγχρονων και πραγματικών τους αναγκών για την Κοινωνική Ασφάλιση. Το πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα, που εξελίσσεται αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα από τις τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και τα ταξικά Συνδικάτα, θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 του Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Στην Αθήνα, για τις 15 του Ιούνη, έχει ήδη καθοριστεί πανεργατική συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, στις 8.30 μ.μ., με προσυγκέντρωση των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών όλων των κλάδων στις 7 μ.μ. έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ. Η συγκέντρωση της Ομόνοιας θα κατευθυνθεί με πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η βδομάδα που έρχεται σηματοδοτεί την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης, μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ένα ακόμα νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, το οποίο, ανάμεσα σε άλλα, προβλέπει νέες απαλλαγές για μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ. Την ερχόμενη Τετάρτη, 14 του Ιούνη, ο διάλογος της απάτης παίρνει συνέχεια, με τη νέα κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικής Προστασίας στη Βουλή με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση. Ενώ έπεται ο «διάλογος» με τη συμμετοχή και της ΓΣΕΕ, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Απασχόλησης και η ίδια η πλειοψηφία έχει ζητήσει με επιστολές της προς τα αρμόδια συνδικαλιστικά στελέχη.

Εκδηλώσεις, συσκέψεις και κινητοποιήσεις

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες, μέχρι και τις 15 του Ιούνη. Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα, Παρασκευή 9 του Ιούνη, στις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αθηνά» στην Αλεξανδρούπολη, διοργανώνεται πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση
  • Επίσης, σήμερα Παρασκευή, το Παράρτημα Παλλήνης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και το Σωματείο Συνταξιούχων Αρτέμιδας διοργανώνουν εκδήλωση για την Κοινωνική Ασφάλιση στο χώρο του Ναυταθλητικού Ομίλου Αρτέμιδας (λιμάνι) στις 7 μ.μ.
  • Τη Δευτέρα 12 του Ιούνη σύσκεψη του «Παγκαπνεργατικού» Συνδικάτου με θέμα την προστασία των ανέργων από τα κλειστά καπνομάγαζα και το Ασφαλιστικό των καπνεργατών στο Κιλκίς
  • Την Τρίτη 13 του Ιούνη, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση των καπνεργατών στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη
  • Επίσης, την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ διοργανώνουν πλατιά σύσκεψη Εκπαιδευτικών, στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου
  • Την Τετάρτη 14 του Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του 2ου ορόφου του ΕΚΑ, εκδήλωση με θέμα «Ο στόχος των αντιλαϊκών ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση» από το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας»
  • Την ίδια μέρα το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος) στις 6.30 μ.μ. Μεταξύ άλλων, οι ταξικές δυνάμεις θέτουν επιτακτικά την ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ, όχι στη βάση του παρωχημένου Κανονισμού του ΙΚΑ αλλά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων
  • Στις 15 του Ιούνη, η Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους με θέμα τις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την Κοινωνική Ασφάλιση, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα. Θα παραβρεθεί ο Θωμάς Κακαβάς, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Αθήνας, μέλος του ΔΣ του ΙΚΑ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και στέλεχος του ΠΑΜΕ
  • Για τις 15 του Ιούνη καθορίστηκαν και οι παρακάτω συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ: Αμφισσα (8.30 μ.μ., πλατεία Λαού), Θήβα (8.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Λιβαδειά (8.30 μ.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης), Λαμία (8 μ.μ., πλατεία Πάρκου), Χαλκίδα (8 μ.μ., Φανάρια της Νεάπολης), Αλιβέρι (7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Γιάννενα (8 μ.μ., Δημαρχείο), Αρτα (8 μ.μ., πλατεία Κιλκίς), Πρέβεζα (8 μ.μ., Θεοφάνειο), Αγρίνιο (9 μ.μ., πλατεία Δημοκρατίας).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ

Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Να προχωρήσει άμεσα η αποπεράτωση του κτιρίου που θα στεγάσει το Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης (Παραπληγικών κ.ά.) που για είκοσι χρόνια τώρα παραμένει ένα γιαπί, απαίτησαν χτες το απόγευμα ΑμΕΑ και εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία οργάνωσε το ΠΑΜΕ και η τοπική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη γωνία Αγ. Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου, όπου βρίσκεται και το «μνημείο» αυτό της αδιαφορίας, ένας πενταώροφος τσιμεντένιος σκελετός. Οπως τόνισε ο Κοσμάς Αλεξίου, μιλώντας εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας, σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα δε λειτουργεί κανένα Κέντρο Αποκατάστασης, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Ανέφερε ότι ο αριθμός των κινητικά αναπήρων, ο οποίος αυξάνει εξαιτίας και των πολλών εργατικών και τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, καθιστά αναγκαία την ύπαρξη 2.000 κρεβατιών αποκατάστασης, ώστε να βοηθηθούν ουσιαστικά στην ένταξή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας όλοι οι ανάπηροι. Ωστόσο, πρόσθεσε, το ελληνικό δημόσιο διαθέτει μόνο 200 κρεβάτια, αλλά και αυτά τα ελάχιστα λειτουργούν με ελλείψεις και είναι όλα στην Αθήνα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων αναπήρων, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, ο υποψήφιος νομάρχης Γιάννης Ζιώγας, ο γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ Κώστας Αβραμόπουλος κ.ά.

Με τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών τους

Το μεγάλο πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές έδινε το στίγμα των αιτημάτων τους: «Δημόσια δωρεάν δομές, προσλήψεις θεραπείας και αποκατάστασης». Οι αγωνιστικές δυνάμεις των αναπήρων διεκδικούν:

  • Να προχωρήσει άμεσα η ίδρυση Δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, που στόχο θα έχει την επανένταξη του ανάπηρου στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην παραγωγή.
  • Να προχωρήσει η αποπεράτωση της κτιριακής υποδομής του Κέντρου Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές.
  • Να εξοπλιστούν τα Κέντρα με όλη την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή και τον απαραίτητο, τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλισμό.
  • Να καλυφθούν όλες οι ειδικότητες σε ειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Τα Κέντρα Αποκατάστασης να είναι αποκλειστικά και μόνο δημόσια και να μην εκχωρηθεί καμία υπηρεσία τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας για όλους υγεία - πρόνοια - παιδεία - ειδική αγωγή.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ