Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10665

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Κοινή διακήρυξη για τα 65χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης

ΣΕΛ.  5

ΕΝΤΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΟΡΜΗ ενιαία εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες

Να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων σήμερα, για τη λαϊκή εξουσία αύριο. Το πανό που άπλωσε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη, με το σύνθημα: «Λαοί της Ευρώπης Ξεσηκωθείτε», δίνει το μήνυμα της διεθνιστικής δράσης για την αντεπίθεση

  • Είναι μεγάλο ψέμα ότι τα κυβερνητικά μέτρα, που εκτελούν εν ψυχρώ τις εργατικές, λαϊκές κατακτήσεις, αποφασίστηκαν για να αντιμετωπίσουν ελλείμματα και χρέη. Ηταν προαποφασισμένα από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών στην ΕΕ, αποτελούσαν απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για πάμφθηνους εργάτες.
  • Στην προχτεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, στο όνομα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, αποφάσισαν αυστηρότερα Προγράμματα Σταθερότητας, μεγαλύτερη αφαίμαξη των λαών, επίσπευση της εφαρμογής όλων των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων της στρατηγικής «ΕΕ-2020», χορήγηση άλλων 600 δισ. ευρώ στις τράπεζες για διαφύλαξη της «ρευστότητάς» τους, για στήριξη του βιομηχανικού, εμπορικού, εφοπλιστικού κεφαλαίου.
  • Αυτή η πολιτική πλήττει όλους τους εργαζόμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μονόδρομος, η κλιμάκωση της ενιαίας πάλης, πολιτικός αγώνας σε συστράτευση με το ΚΚΕ, για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων σήμερα, για τη λαϊκή εξουσία αύριο.

ΣΕΛ.  7  -  10,    12  -  13

9 ΜΑΗ
Μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών
  • Αφιέρωμα στο ένθετο «7μέρες μαζί».
  • Αρθρο για την παραχάραξη της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στα σχολικά βιβλία (σελ. 28-29).

10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Ισχυρή ΚΝΕ στο πλάι του ΚΚΕ για το σοσιαλιστικό μέλλον

Ολοκληρώνεται σήμερα με την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου και νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ, οι εργασίες του οποίου άρχισαν την Παρασκευή 7 Μάη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Σήμερα στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, στις 8.30 μ.μ., η εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Σήμερα στον «Ρ» η εισήγηση του ΚΣ της ΚΝΕ στο 10ο Συνέδριο.


ΣΕΛ.  17  -  23



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ