ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Απρίλη 2013
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΣΟΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ
Ο λαός απομονώνει τα φασιστοειδή

Απομόνωση και λαϊκές αντιδράσεις βιώνουν τα φασιστοειδή απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια, δεν χάνουν ευκαιρία να επιτεθούν στο ταξικό εργατικό κίνημα, την οργανωμένη πρωτοπορία του, το ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας το ρόλο τους ως μαντρόσκυλα ενός συστήματος.

Οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής δεν τόλμησαν να πατήσουν το πόδι τους στην Παναγία της Θάσου, όπου είχαν προαναγγείλει ότι θα πήγαιναν Κυριακή απόγευμα τάχα να διανείμουν τρόφιμα. Οι κάτοικοι, μέρες τώρα είχαν στείλει μήνυμα ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι και μάλιστα Κυριακή απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι που συσπειρώνονται στον πολιτιστικό σύλλογο, τη Λαϊκή Επιτροπή, νέοι, πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού για να εμποδίσουν την έλευση των φασιστοειδών στον τόπο τους, διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης του φασισμού και του ρατσισμού, κατήγγειλαν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί στημένο παρακρατικό μηχανισμό και γέννημα - θρέμμα του συστήματος, που σήμερα γονατίζει και κάνει το λαό να υποφέρει. Οι χρυσαυγίτες δεν εμφανίσθηκαν μετά την οργανωμένη λαϊκή κινητοποίηση.

Η Αχτιδική Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες του χωριού Παναγία. Οπως τονίζει: «Την ίδια στάση πρέπει να κρατήσει ο λαός του νησιού σε κάθε χωριό, όπου τολμήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα "μαντρόσκυλα" του συστήματος».

Απειλές ενάντια στο λαό

Την απαξίωση γνώρισαν τα φασιστοειδή και στη Ζάκυνθο, όπου τις προηγούμενες μέρες πολυδιαφήμιζαν διανομή τροφίμων και ρούχων στους Ζακυνθινούς. Μόνο που οι τελευταίοι δεν τσίμπησαν. Ετσι, ελάχιστοι προσήλθαν να δεχτούν την ελεημοσύνη της. Την ίδια ώρα, μάλιστα, οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής επεδείκνυαν όλη τη βία του εκμεταλλευτικού συστήματος που τους γέννησε και τους θρέφει, καθώς αντιδρώντας σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο νησί, ο βουλευτής της οργάνωσης Ιωαν. Λαγός περιτριγυρισμένος από μπράβους της οργάνωσης συμβούλευε τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που μετέβη στο σημείο για να αποσοβήσει επεισόδια: «αν θέλετε πάντως για να μην κουράζετε και τους άντρες σας, πάρτε τους και φυγέτε, φυγέτε σεις να το λύσουμε το θέμα μας, άμα είναι μπορούμε να το λύσουμε το θέμα μόνοι μας (...) εγώ σας ενημερώνω ότι αν αυτοί οι άνθρωποι πλησιάσουν (...) θα τα τσακίσουμε»...

«Αλήτες προδότες κομμουνιστές»

Προπαγανδίζοντας την τέτοια βία τους, άλλα φασιστοειδή της οργάνωσης, καμιά 20αριά όλα κι όλα, επίσης απομονωμένα από το λαό, έκαναν πορεία το Σάββατο στην Καβάλα ενάντια στη λειτουργία σχολείων για παιδιά μεταναστών από την Αλβανία και όχι μόνο. Περιδιάβαιναν δρόμους της πόλης κραδαίνοντας μαδέρια και κραυγάζοντας συνθήματα όπως «Αλήτες, προδότες, κομμουνιστές» ή «Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας χώσαμε στην άμμο», δείχνοντας τι πραγματικά τους πονάει, πού στοχεύουν, ποιους εξυπηρετούν.

Την κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στην ύπαρξη σχολείου για τα παιδιά της αλβανικής κοινότητας, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ, καλώντας «τους συνδικαλιστικούς φορείς, τις οργανώσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών να αντισταθούν οργανωμένα στην τακτική και τους στόχους που υπηρετούν οι σύγχρονοι χίτες, να τους απομονώσουν, να δώσουν αποτελεσματική απάντηση στο φασισμό, δυναμώνοντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις, την πάλη για τις λαϊκές ανάγκες και την εξουσία του λαού».

Χρυσαυγίτες σε ρόλο πλασιέ πολυεθνικών της Υγείας

Ακόμα και η χυδαιότητα έχει όρια, αλλά ο ξεπεσμός ανθρώπων και μάλιστα γιατρών που συντάσσονται με την νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή δείχνει να τα ξεπερνά. Σε ανακοίνωσή τους, τα φασιστοειδή επιχαίρουν ότι «η Ν.Ο. Θεσσαλονίκης θέτει στη διάθεση των Ελληνίδων τον πιο αξιόπιστο διεθνώς έλεγχο οστεοπόρωσης "ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ". Με τον τρόπο αυτό είτε προληπτικώς είτε θεραπευτικώς επιτυγχάνεται έγκαιρα η γνώση της οστικής δομής, η θωράκιση της υγείας των οστών και η ομαλή πορεία αυτών προς τις μεγαλύτερες ηλικίες (...) Η εξέταση γίνεται από εθελοντές ιατρούς στα νόμιμα ιδιωτικά τους ιατρεία χωρίς ουδεμία επιβάρυνση, χωρίς περιορισμούς, χωρίς λίστες αναμονής, αυθημερόν για όλες τις Ελληνίδες που θα το ζητήσουν, ασφαλισμένες ή μη και για όλο τον Απρίλιο».

Στέλνουν, δηλαδή, πελατεία κατ' ευθείαν στα ιδιωτικά ιατρεία χρυσαυγιτών γιατρών για μια πρώτη δωρεάν εξέταση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τι θα ζητήσουν μετά, πώς θα συνεχίσουν θεραπεία αν στις εξεταζόμενες διαπιστωθεί πρόβλημα. Παραπέρα, κάνουν εξόφθαλμα διαφήμιση συγκεκριμένης μεθόδου και μηχανημάτων εξέτασης γράφοντας: «Η ακολουθούμενη μέθοδος είναι η ψηφιακή DEXA O.M.Σ.Σ. ή με τα υπερσύγχρονα HOLOGIC που στο τελευταίο συνέδριο ισχίων ορθοπεδικής στο Σικάγο ανακηρύχθηκε ως η πιο αξιόπιστη μέθοδος».

Καλύτερα και από αντιπροσωπεία διαφημίζουν την πολυεθνική στο χώρο της Υγείας, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης «Hologic» που στην ιστοσελίδα της αυτοπαρουσιάζεται ως «κορυφαία στην ανάπτυξη, κατασκευή και προμήθεια κορυφαίων διαγνωστικών προϊόντων, συστημάτων ιατρικής απεικόνισης και χειρουργικών προϊόντων αφιερωμένα στην ικανοποίηση των αναγκών υγείας των γυναικών σε όλο τον κόσμο»...

Οι φασίστες ψάχνουν να στείλουν πελατεία και σε γιατρούς τους στην Αθήνα. Ενημερώνουν σχετικά ότι «Θα διεξαχθεί, λοιπόν, δωρεάν καρδιολογική εκτίμηση στις 15 Απριλίου σε πιστοποιημένο χώρο ειδικού ιατρού - καρδιολόγου για όσους Ελληνες το επιθυμούν. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν την δωρεάν καρδιολογική εκτίμηση, να το δηλώσουν στα γραφεία της τοπικής Ανω Λιοσίων - Αχαρνών - Καματερού». Και εδώ αποσιωπούν εντέχνως τη συνέχεια, το τι θα ζητήσει ο ιατρός - καρδιολόγος τους εφόσον διαπιστώσει πρόβλημα υγείας.

Χώρια το γεγονός του απαράδεκτου διαχωρισμού στους ασθενείς ανάμεσα σε Ελληνες και «μη Ελληνες» που δε θα γίνονται δεκτοί στις τέτοιες εξετάσεις. Διαχωρισμός που μόνο στόχο έχει να διαιρεί τους βιοπαλαιστές, να αποδυναμώνει έτσι την εργατική τάξη και το λαό απέναντι στον αντίπαλό τους, το μεγάλο κεφάλαιο, ό,τι υπηρετεί με κάθε τρόπο και σκοπό η Χρυσή Αυγή.

Και αλήθεια πόση υποκρισία, τι απύθμενο το θράσος ανθρώπων επιστημόνων, ως χρυσαυγίτες να μιλούν για έννοιες όπως τιμή και πίστη, όταν καταπατούν βάναυσα τον όρκο που οι ίδιοι έδωσαν στην τελετή ορκωμοσίας των τελειοφοίτων Ιατρικής όπου μεταξύ άλλων διακήρυσσαν ότι «χρήσιμον εμαυτόν καταστήσω προς άπαντας τους δεσμένους της εμής αρωγής, και εν πάση ανθρώπων κοινωνίας αεί προν ειρήνην και χρηστότητα ηθών συντελέσω, βαίνων εν ευθεία του βίου οδώ, προς την αλήθειαν και το δίκαιον αποβλέπων και τον βίον ανυψών εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της σοφίας».

Αγκαλίτσα με τους φασίστες ο ΣΚΑΙ

Πολύωρο αφιέρωμα στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, είχε το βράδυ της Κυριακής ο τηλεοπτικός «ΣΚΑΪ». Και ένας από τους μεγαλοδημοσιογράφους του (Γ. Τράγκας) να εξωραΐσει το προφίλ των νεοναζί κάνοντάς τους αλλεπάλληλες πάσες και πλέκοντάς τους το εγκώμιο. Οι δε χρυσαυγίτες κατάπιαν αμάσητη όλη την παλαιότερη ρητορεία τους περί του «προδοτικού» «ΣΚΑΪ», κατέλαβαν τις θέσεις που τους προσφέρθηκαν για να πουν ό,τι αφήνει αλώβητη την εξουσία των αφεντικών.

Ακολούθησαν σκηνές με Κασιδιάρη και Τράγκα να συνομιλούν στον ενικό σαν φιλαράκια από παλιά. Ο Κασιδιάρης να δέχεται το κοπλιμέντο Τράγκα περί βελτίωσής του στον ...επικοινωνιακό τομέα. Ο Τράγκας να διαφημίζει το περιοδικό του που φιλοξενεί συνέντευξη του επίσης προσκεκλημένου στην εκπομπή χρυσαυγίτη βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Αυτού που μετείχε στο συγκρότημα «Pogrom» με τραγούδια τύπου «Μάθε ελληνικά ή ψόφα» και «Αγαπώ το Αουσβιτς». Σε αυτόν τον τύπο δόθηκε Κυριακή βράδυ δυνατότητα να υποστηρίζει τη στέρηση του δικαιώματος αναπαραγωγής για τους ψυχικά πάσχοντες. Να διατυμπανίσει την «άποψη» των φασιστοειδών ότι παιδιά δικαιούνται μόνο οι υγιείς ψυχικά Ελληνες, και ότι χαράδρες δεν έχει μόνο ο Ταΰγετος αλλά και βουνά της Μακεδονίας, από την οποία και κατάγεται! Συν τις απαγορεύσεις που ετοιμάζουν για τις εκτρώσεις.

Παρακάτω στην εκπομπή προβλήθηκε βίντεο με κατοίκους χωριών να «περιπολούν» με δίκαννα. «Τι να σου κάνουν οι καραμπίνες μπροστά στα καλάσνικοφ», ήταν το χρυσαυγίτικο σχόλιο, παρότρυνση για προμήθεια βαρέος οπλισμού. Νοσταλγοί της επτάχρονης δικτατορίας στη χώρας μας εμφανίστηκαν και σαν θύματα πολιτικού διωγμού, ενώ ο τρίτος προσκεκλημένος Ηλίας Παναγιώταρος διακήρυσσε πως τα «2,5 εκατομμύρια» μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα θα απομακρυνθούν ...από μόνοι τους σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κατατροπώσει τους σημερινούς «Γερμανοραγιάδες κυβερνώντες». Τέλος, ο τέταρτος προσκεκλημένος των Τράγκα - Αλαφούζου Χρήστος Παπάς υπερασπίζοντας πρόσφατες ασχημονίες φασιστοειδών στα γραφεία τηλεοπτικού σταθμού (διαμαρτυρόμενοι τάχα οι νεοναζί για την προβολή τουρκικών σειρών, πέταξαν αυγά, ούρησαν δημοσίως και επιδεκτικά έξω από το κτίριο) μίλησε για «συνειδητή απώλεια ούρων»...

Τέτοιοι είναι οι φασίστες. Χυδαίοι και απάνθρωποι, γέννημα και μαντρόσκυλα ενός συστήματος σε βαθιά σήψη. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να τους αποκαλύπτει και να τους απομονώνει. Ταυτόχρονα όμως, διαπιστώνοντας πως τους προβάλλουν οι υπόλοιποι αστοί (σε κανάλι εφοπλιστή έδωσαν το σόου τους), πως τούς αβαντάρουν ακριβώς για να τους έχουν έτοιμη ομάδα κρούσης ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα (το μόνο που απειλεί την εξουσία των μονοπωλίων) να έχει ο λαός καθαρό μέτωπο και εναντίον τους. Ενάντια σε όλους τους υπερασπιστές και πυλώνες του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου, βάζοντας πάντα πλώρη για τη δική του λαϊκή εξουσία.


Α.Β.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org