ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Μάρτη 2019 - Κυριακή 10 Μάρτη 2019
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Ο ... μικρότερος κόσμος της γυναίκας

Κόρακας κοράκου μάτι λένε δεν βγάζει. Αντε να το δεχτώ για τα κοράκια που είναι και πτωματοφάγα. Μόλις όμως περάσουμε στο γένος των ανθρώπων και δείξει και το ημερολόγιο την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στην ελεύθερη αγορά, τα κοράκια μοιάζουν πιο πολιτισμένα. Κι αυτό γιατί στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που υφαρπάζουν τελικά την ψήφο των γυναικών, πρωταγωνιστούν, ανάμεσα στ' άλλα, και τα χρυσαυγίτικα θηλυκά που παλεύουν να στριμωχτούν στη σκιά των αρρενωπών ναζί, πίσω από μια μπούρκα μητρότητας, που μοιάζει, έσω έξω, με τις υποταγμένες ένοπλες φιγούρες της τζιχαντίλας.

Είναι αυτές οι μάνες που θεωρούν ότι το παιδί τους θα μολυνθεί άμα κάτσει στο ίδιο θρανίο με ένα προσφυγόπουλο. Είναι οι γυναίκες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους σαν να ανήκουν σε μια ανώτερη φυλή και τα κορίτσια τους ικανά, εκτός από το να αποτελούν το συμπλήρωμα ενός άντρα, να μπορούν να συμμετέχουν σε τάγματα εφόδου κατά παντός φυλετικά άλλου. Οι γυναίκες του αίμα - τιμή - Χρυσή Αυγή έχουν ακόμα και περίοδο διαφορετική από των άλλων γυναικών. Και ξεμύτισαν ύπουλα τα τελευταία χρόνια, κάνοντας και γυναικεία υπόθεση το ναζισμό, φέρνοντας την «ισότητα» των φύλων στο επίπεδο του φονιά.

«

Εμείς οι Ελληνίδες μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό ρεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων», λένε, προωθώντας την τεκνοποιία ως καθήκον και το σώμα της γυναίκας σε μια μηχανή παραγωγής ρουπακιάδων και κασιδιαραίων των βλασταριών του κορμού της φυλής.

Παίζει με τα στερεότυπα. Εκμεταλλεύεται το σύστημα από τα μέσα. Η αυγή είναι σκοτάδι φορτωμένο στις πλάτες των γυναικών. Ενας σύγχρονος σκοταδισμός, ένα σινιέ σακίδιο πλάτης φορτωμένο με κάθε άποψη που προάγει και βοηθά το σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με προσέγγιση αταξική και ιδεολογικό άλλοθι για την ανεργία που μαστίζει τις γυναίκες, το ρόλο των γυναικών στην οικογένεια και στην ανατροφή των παιδιών. Οι χρυσαυγίτισσες υποδαυλίζουν τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης που κυριαρχούν στις γυναίκες και δηλητηριάζουν μεθοδικά τις φτωχές λαϊκές οικογένειες με τις αντιδραστικές τους αντιλήψεις.

Εχουν εντείνει τη δράση τους σε συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών με παντιέρα την προστασία των παιδιών, εκεί δηλαδή που η τρυφεράδα της ηλικίας είναι πιο ευάλωτη στην εξιδανίκευση του ρατσισμού ως ασπίδας στην υποαπασχόληση, την ανεργία, την ανισότητα των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι γυναίκες ναζί μπορεί να μη χτυπάνε τη σβάστικα στο μπράτσο, αλλά είναι πιο επικίνδυνες από τους νταήδες όταν την οξυζενάρουν, τη μακιγιάρουν και την κυκλοφορούν ανάμεσά μας κυριολεκτικά σαν «λύση σταθερότητας και ομαλότητας». Καθώς πέρασε και η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, με εξαίρεση την ΟΓΕ, κόμματα και οργανώσεις ελάχιστα άδραξαν την ευκαιρία να αντιπαρατεθούν στη ναζιστική αντίληψη για το ρόλο της γυναίκας στον 21ο αιώνα, που είναι απαράλλαχτη με τη χιτλερική. Ο Αδόλφος έλεγε πως «ο κόσμος της γυναίκας είναι ένας μικρότερος κόσμος. Γιατί ο κόσμος της είναι ο σύζυγός της, η οικογένειά της, τα παιδιά της και το σπίτι της». Κωδικά τρία κάππα: Kinder, Kirche, Kuche, δηλαδή παιδιά, εκκλησία, κουζίνα. Τότε έπρεπε να μην ντύνονται μοντέρνα, να μη φοράνε τακούνια, να μη βάφουν τα μαλλιά τους, να μην καπνίζουν, να μην κάνουν δίαιτες αδυνατίσματος... Τώρα τα κάνουν όλα και τάζουν έναν κόσμο μικρότερο και απ' τον μικρό της ιδεολογικής τους νοημοσύνης.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ