ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι πολιτικές συγκεντρώσεις

Με περιοδείες στους χώρους δουλειάς και συγκεντρώσεις, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ συνεχίζουν να απευθύνονται στους εργαζόμενους και τους καλούν να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να προσπεράσουν τις παγίδες που στήνει το κεφάλαιο, τα παραμύθια της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Να καταδικάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην πάλη των λαών, να παλέψουν για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Για να γίνει πράξη το δίκιο τους χρειάζεται «ισχυρό ΚΚΕ, για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία, για την ανατροπή, για την εξουσία».

Σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 10 π.μ., στο Τμήμα Δόκιμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, και στις 12 μ., στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, θα περιοδεύσει ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης.

-- Στον Αγ. Βλάσση Κύμης, στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στο μαγαζί της Μ. Κόκκου, θα μιλήσει η Ασημίνα Καραμπέτσου, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Αύριο Σάββατο:

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ διοργανώνει στην Κιβωτό (καφενείο Σταμπολίδη) εκδήλωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις, οι σχεδιασμοί ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στην Ερέτρια, σε συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο, θα μιλήσει η Σοφία Ντούρου, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 11 Μάρτη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία Μάνδρας (Χατζημήτρου), οι ΚΟΒ Μάνδρας - Ειδυλλίας - Ερυθρών Αττικής καλούν σε συγκέντρωση με θέμα «Η "ανάπτυξή" τους θυσιάζει τη ζωή και τις ανάγκες μας. Οργάνωση - αγώνας - συμπόρευση με το ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Την Τρίτη 13 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Νεοχώρι Αυλωναρίου Εύβοιας, σε συγκέντρωση στο «Κτήμα Κέκη», θα μιλήσει ο Δημήτρης Παρασκευάς, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Αλλος ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός των ΗΠΑ κάνει την ...περαντζάδα του από την Ελλάδα. Χτες, ο Α/ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής, υποδέχτηκε τον υποδιοικητή της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη (21st Theater Sustainment Command), ταξίαρχο Fred Maiocco, ο οποίος επισκέφθηκε το ΓΕΣ ως επικεφαλής αντιπροσωπείας επιτελών της Διοίκησης. Η επίσκεψη ακόμα ενός τέτοιου κλιμακίου στην Ελλάδα δεν είναι άσχετη με την ανάπτυξη στη χώρα πρόσθετων μονάδων των ΗΠΑ, στη Λάρισα, στην Ανδραβίδα, στην Αλεξανδρούπολη όπου προετοιμάζεται βάση για αμερικανικά ελικόπτερα.

Σε ένα τέτοιο φόντο, εξάλλου, την επόμενη βδομάδα αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα ο Γουές Μίτσελ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, αρμόδιος, μεταξύ άλλων, για την Ελλάδα, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή. Ο Μίτσελ θα κάνει στάση και στη Λευκωσία, όχι όμως και στην Αγκυρα, όπως τουλάχιστον λέγεται μέχρι στιγμής.

Πέθανε ο Απόστολος Λάζαρης

Απεβίωσε την Τετάρτη ο οικονομολόγος, πανεπιστημιακός και πρώην υπουργός Απόστολος Λάζαρης. Ο Απ. Λάζαρης γεννήθηκε το Μάη του 1921 στα Λαζαράτα Λευκάδας, ενώ την περίοδο της ναζιστικής κατοχής υπήρξε μέλος της ΕΠΟΝ. Σταδιοδρόμησε σε διεθνείς οργανισμούς, ενώ υπήρξε και διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Χρημάτισε υπουργός Συντονισμού (1981 - '82) και υπουργός Προεδρίας (1984 - '85) στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ το Νοέμβρη του 1988 παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα στην Α΄ Αθηνών. Επανεξελέγη το Νοέμβρη του 1989 ως ανεξάρτητος βουλευτής με τη στήριξη και του ενιαίου Συνασπισμού.

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το δικαίωμα στην εργασία και στον ελεύθερο χρόνο

Την Κυριακή 18 Μάρτη, στις 10.30 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110), η ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Αττικής καλεί σε εκδήλωση με θέμα «Το δικαίωμα στην εργασία και στον ελεύθερο χρόνο». Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ