ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
Σελ. /40
Με το ΚΚΕ για το δίκιο του λαού!

Δηλώσεις συμπόρευσης με το Κόμμα μπροστά στις τοπικές εκλογές, τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές

Παναγιώτης ΜΠΟΓΛΟΥ

Συνταγματάρχης ε.α.

Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το ΚΚΕ, πιστεύοντας ακράδαντα ότι είναι το μόνο κόμμα που σέβεται το λαό και δεν τον κοροϊδεύει, το μόνο κόμμα που όλες του οι εκτιμήσεις καθημερινά επιβεβαιώνονται, που παλεύει για τα προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας.

Είναι πλέον ώρα, όλοι μαζί να γκρεμίσουμε τα αντικομμουνιστικά στερεότυπα, παράγωγα μιας πολύχρονης και μεθοδικής προπαγάνδας παραποίησης αλλά και απόκρυψης της Ιστορίας και των αγώνων του ΚΚΕ. Είναι ώρα να σταθούμε απέναντι σε κάθε πολιτική που με πρόσχημα την εκπλήρωση ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών «συμβατικών υποχρεώσεων» αναγκάζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές ληστρικές επιδρομές, αντί να είναι σε μονάδες που υπερασπίζονται τα σύνορά μας. Είναι ώρα, τέλος, να απομονώσουμε από παντού, μαζικά, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, τους υμνητές του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, τους συνεργάτες των κατακτητών και των δικτατόρων. Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία.

Δυναμώνοντας το ΚΚΕ, δίνουμε αέρα και δύναμη και στο λαϊκό κίνημα για καλύτερες μέρες. Εμείς οι απόστρατοι πρέπει να στηρίξουμε αυτό το δυνάμωμα, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μάχεται ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που μόνο δεινά έχουν φέρει στον τόπο μας.

Αντρέας ΓΚΙΟΡΟΣ

Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην κατασκευή του «Αττικό Μετρό»

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί μεγάλωσα σε φτωχή, εργατική οικογένεια, γιατί στο γιαπί ένιωσα από μικρός την εκμετάλλευση. Γιατί το ΚΚΕ ήταν και είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων. Στα έργα κατασκευής του μετρό, όπου δουλεύω πολλά χρόνια, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που σταθερά στήριξε και στηρίζει τους αγώνες μας για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την οργάνωσή μας στο έργο. Μας κάλεσε να εναντιωθούμε στην αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι και οι μεγαλοεταιρείες, σήμερα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παλιότερα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό συμπορεύομαι με το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, γιατί λέει πάντα την αλήθεια, γιατί δεν συμβιβάζεται, γιατί είναι με τον μεροκαματιάρη, τον άνεργο, τον φτωχό.

Αναστασία ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Πρώην μέλος ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας

Αν χρεοκόπησε κάτι αυτά τα χρόνια, είναι η αντίληψη ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική με την αστική τάξη στην εξουσία, με την οικονομία στα χέρια του κεφαλαίου και τους αντιλαϊκούς διαχειριστές του συστήματος να εναλλάσσονται ο ένας τον άλλον. Αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για φιλολαϊκή μεταρρύθμιση του συστήματος. Επόμενα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη σήμερα για ισχυροποίηση του μοναδικού κόμματος που εκφράζει σταθερά τα συμφέροντα των εργαζομένων, κάθε νέου και νέας που διψά για μόρφωση και δουλειά, κάθε εργαζόμενης γυναίκας που διεκδικεί ισότιμη θέση στην κοινωνία. Μέσα σε αυτήν την πολυσύνθετη συγκυρία, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση και συστράτευση με το Κόμμα, για να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, για μια λαϊκή αντιπολίτευση στην εξουσία του κεφαλαίου.

Δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές
Στην Αττική

Την Κυριακή 10 Φλεβάρη:

-- Στις 11 π.μ., στον Αλιμο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (λεωφόρος Ιωνίας 96), θα μιλήσουν ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Κυριακή Καμαρινού, δημοτική σύμβουλος Αλίμου και υποψήφια δήμαρχος.

-- Στις 6.30 μ.μ., στη Γλυφάδα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μιλήσουν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και ο Αλέξης Στεφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Παλαιό Φάληρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (Αγ. Βαρβάρας 24), θα μιλήσουν η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Νίκος Γαρδίκης, υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Πεύκη (Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης), θα μιλήσουν ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Αρης Κυριακίδης, υποψήφιος δήμαρχος.

Τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη, στις 10 π.μ., ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το κτίριο της Alpha Bank στη Σοφοκλέους, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Τρίτη 12 Φλεβάρη:

-- Στις 10 π.μ., ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το κτίριο της Alpha Bank στον Πειραιά, (οδός Ναυαρίνου), για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12 μ., ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο της πρώην «Παπαστράτος» στον Πειραιά, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Τετάρτη 13 Φλεβάρη:

-- Στις 11 π.μ., ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, θα επισκεφτεί τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

-- Στις 10 π.μ., ο Γιώργος Στεφανάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το κτίριο της Alpha Bank στη Σταδίου, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11 π.μ., ο Θανάσης Ευαγγελάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 μ.μ., στο Νέο Ψυχικό (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του αθλητικού κέντρου) θα μιλήσει ο Γιάννης Καβαλάρης, δημοτικός σύμβουλος Φιλοθέης - Ψυχικού και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη Θεσσαλία

Το Σάββατο 9 Φλεβάρη, στις 7.30 μ.μ., ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, θα περιοδεύσει στους Γόννους (παλιό Δημοτικό Σχολείο), μαζί με την υποψήφια δήμαρχο Τεμπών, Μαρία Κωστή. Στις 9.15 μ.μ., θα παραβρεθεί στη συνεστίαση του Συλλόγου Βερδικουσιωτών Λάρισας, στο κέντρο «Ακρόπολη» του Αμπελώνα.

Την Κυριακή 10 Φλεβάρη:

-- Στις 11 π.μ., ο Τάσος Τσιαπλές θα μιλήσει στον Τύρναβο (ταβέρνα «Πανελλήνιον»), μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Τυρνάβου, Στέλιο Χατζηκράχτη.

-- Στις 11.30 π.μ., στην Πύλη Τρικάλων (δημαρχείο) θα μιλήσουν: Ο Βάιος Καλύβας, υποψήφιος δήμαρχος Πύλης, ο Απόστολος Ζάχος, δημοτικός σύμβουλος Πύλης, και η Βάσω Μπακάση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας.

-- Στις 6 μ.μ., στο Ζάρκο Φαρκαδόνας (κατάστημα «Νικατσιός»), θα μιλήσουν ο Τάσος Τσιαπλές και η Ευαγγελία Στεργίου, υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας.

Τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη, το πρωί, ο Τάσος Τσιαπλές θα επισκεφθεί τα Φάρσαλα και θα μιλήσει με εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του δήμου, στη ΔΕΥΑ, στο ΕΠΑΛ και στο Κέντρο Υγείας.

Σε Στερεά - Εύβοια

Το Σάββατο 9 Φλεβάρη:

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Ερέτρια (στο Ειρηνοδικείο), θα μιλήσουν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, και η Ασημίνα Καραμπέτσου, υποψήφια δήμαρχος.

-- Στις 7 μ.μ., στην Αυλίδα (δημαρχείο), θα μιλήσει ο Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας.

Την Κυριακή 10 Φλεβάρη:

-- Στις 6.30 μ.μ., στα Ψαχνά (δημαρχείο), θα μιλήσουν ο Κώστας Μπασδέκης και η Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων.

-- Στις 6 μ.μ., στη Νέα Λάμψακο (Διοικητήριο), θα μιλήσουν η Σοφία Ντούρου, περιφερειακή σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια στην Περιφέρεια Στερεάς, και ο Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας.

Σε άλλες περιοχές

Το Σάββατο 10 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στο Λεωνίδιο (αίθουσα Δημοτικής Βιβλιοθήκης), θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Θα χαιρετίσει ο Νίκος Χείλαρης, υποψήφιος δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας.

Την Κυριακή 10 Φλεβάρη:

-- Στις 11.30 π.μ., στη Σιάτιστα (Τραπάντζειο Γυμνάσιο), θα μιλήσουν ο Κώστας Χατζηδαμιανός, μέλος του ΓΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, υποψήφιος δήμαρχος Βοΐου.

-- Στις 11 π.μ., στο Αγρίνιο, στο δημοτικό κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου, θα μιλήσει ο Τίμος Παπανικολάου, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου.

Την Τρίτη 12 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγρίνιο στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, σε εκδήλωση της ΚΟΒ Κατασκευών Αγρινίου, θα μιλήσει ο Τίμος Παπανικολάου, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου.

Την Τετάρτη 13 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στα Σέρβια (αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου), θα μιλήσουν ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, και ο Νίκος Γεωργακόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού.

Μιχάλης ΒΛΑΖΑΚΗΣ

Πρώην μέλος ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας

Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας μας από τη δήθεν «πρώτη φορά αριστερά» οι μάσκες έπεσαν και βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καλύτερη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κομμάτων που διαχειρίστηκαν την εξουσία (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κ.τ.λ.). Η πείρα αυτή μας οδηγεί σε μια συγκεκριμένη πολιτική στάση και κριτήριο ψήφου. Το κάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση και συστράτευση δίνει την προοπτική. Είναι το μετερίζι και το αποκούμπι του κάθε εργαζόμενου αυτήν τη στιγμή. Νιώθω χρέος μου να συμπορευθώ και εγώ πλάι στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην εξουσία της αστικής τάξης. Κάλεσμα μάχης για κάθε αριστερό, προοδευτικό.

Ο Γιώργος Μαρίνος στην Εύβοια

Το Σάββατο 9/2, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποιεί περιοδεία στην Εύβοια:

-- Στις 9 π.μ., στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ιστιαίας.

-- Στις 11.30 π.μ., στο λιμάνι της Αιδηψού και στο Λιμεναρχείο.

-- Στη 1 μ.μ., στους Ωρεούς.

-- Στις 6.30 μ.μ., ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στο δημαρχείο Ιστιαίας. Θα μιλήσει επίσης ο Θανάσης Καμαράτος, υποψήφιος δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org